«Οι οικογένειες είχαν δίκιο»

Ιδιαίτερα καυστικός, απέναντι στην Αστυνομία και όσες Αρχές είχαν εμπλοκή στην υπόθεση του Χίλσμπορο, εμφανίστηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον στην αγγλική Βουλή. Ο Βρετανός πρωθυπουργός μίλησε και για το επίμαχο ρεπορτάζ της «Sun», αποκαλύπτοντας την αρχική πηγή της είδησης.



«Οι οικογένειες είχαν δίκιο»

Από το πρωί της Τετάρτης οι οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας του Χίλσμπορο είναι συγκεντρωμένες στον Καθεδρικό Αγγλικανικό Ναό και μαθαίνουν το πόρισμα της ανεξάρτητης Αρχής για την τραγωδία του 1989.

Την ίδια στιγμή, στο Λονδίνο, ο Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε για το θέμα τονίζοντας πως «οι οικογένειες των θυμάτων είχαν δίκιο», αφού «έγιναν πολλές παρατυπίες» στην έρευνα.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε πως 164 καταθέσεις αστυνομικών τροποποιήθηκαν, κάτι το οποίο ανέκαθεν υποστήριζε η πλευρά των οπαδών της Λίβερπουλ.

Όσον αφορά το επίμαχο ρεπορτάζ της «Sun», ο Κάμερον χαρακτήρισε τον τίτλο «The Truth» λάθος, ενώ φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως «η αρχική πηγή των πληροφοριών ήταν το πρακτορείο ειδήσεων του Σέφιλντ». Οι δηλώσεις του Κάμερον, αλλά και του Εντ Μίλιμπαντ, ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις 15:00, ενώ στο Λίβερπουλ συνεχίζεται η διαδικασία των αποκαλύψεων.