You' ll never walk alone

Διαβάζω συχνά τις σκέψεις των φίλων της Λίβερπουλ και θα ήθελα να πω την γνώμη μου γι' αυτήν την τεράστια ομάδα. Μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, χωρίς πρωτάθλημα 22 χρόνια και όμως με τόσους φιλάθλους εντός και εκτός του νησιού σε όλο τον πλανήτη. Τεράστιος σύλλογος.



You' ll never walk alone

Κι όμως οι άνθρωποι που κρατούν στα χέρια τους τα ηνία αυτής της ομάδας, αμφιβάλω αν έχουν καταλάβει σε ποιά ομάδα βρίσκονται.

Και μιλώ τόσο για την διοίκηση όσο και για τον προπονητή. Και ξεκινώντας από την διοίκηση μπορώ να πω ότι τώρα αρχίζουν και μαθαίνουν το ποδόσφαιρο... έχουν ακόμα πολλά χρόνια για να μάθουν τι εστί Λίβερπουλ!

Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να φύγουν... χτες!!! Όλοι κάνουμε λάθη αλλά οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες είναι απίστευτοι!!! Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κέρδος και τίποτα άλλο. Και δυστυχώς γι' αυτούς αλλά περισσότερο για την ομάδα κυνηγώντας το χρήμα καταστρέφουν την ομάδα και χάνουν τα χρήματα που υπολόγιζαν να βγάλουν.

Ή μάλλον όσον αφορά το τμήμα μάρκετινγκ τα έχουν πάει αρκετά καλά (εξαιτίας του ονόματος της Λίβερπουλ) αλλά στο τεχνικό κομμάτι... χάλια! Και το λυπηρό είναι ότι θα χρειαστεί πολύ χρόνος για να μάθουν. Τόσες αλλαγές προπονητή δεν είχαμε ποτέ. Αλλαγές στον τεχνικό διευθυντή, στις ακαδημίες... παντού. Ψάχνοντας το καλύτερο χάσαμε το καλό. Όσο για τον προπονητή...

Διαβάζω ότι θα βγει ντοκιμαντέρ με εικόνες από την προετοιμασία και το τι γίνεται στα αποδυτήρια της ομάδας!!! Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε καμία ομάδα του κόσμου! Όλοι οι προπονητές το πρώτο πράγμα που προσέχουν είναι οι "διαρροές" των αποδυτηρίων. Κι εμείς τα βγάζουμε όλα στη φόρα!!! Είμαι πολύ απογοητευμένος από την εικόνα της ομάδος σε όλα τα επίπεδα.

Αγωνιστικά η ομάδα δεν πρόκειται να συνέλθει (δυστυχώς) αφού τα αποτελέσματα είναι και θα είναι τραγικά. Δείχνει ομάδα "άρρωστη" ψυχολογικά και αυτό φαίνεται από την απόδοση βασικών παιχτών (Τζέραρντ, Ρέινα, Σκρετλ, Άγγερ) που δείχνουν να μην πιστεύουν και οι ίδιοι σε κάτι καλό για την ομάδα. Και ο προπονητής τους κάνει γιόγκα(!!!) για να συνέλθουν! Πλήρης απογοήτευση...

Ελπίζω να τους έρθει η θεία φώτιση για να αποκτήσουμε λίγη από την παλιά μας αίγλη.


You' ll never walk alone
Ευχαριστώ πολύ, Στέλιος Γαλανόπουλος