Η λέσχη της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Ελλάδα

Στην σημερινή εποχή το ποδόσφαιρο έχει πάψει να είναι μέσο απόδρασης από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Ειδικά στη χώρα μας η συζήτηση γύρω από αυτό έχει να κάνει με ποια ομάδα αδικήθηκε, ποια έχει πιο ‘’δυνατούς’’ οπαδούς για να κάνει επεισόδια και για διάφορους άλλους εξωαγωνιστικούς παράγοντες.



Η λέσχη της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Ελλάδα

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν χάνεται η μαγεία του αθλήματος  που είναι να προσφέρει θέαμα στο κοινό του. Για αυτό πολλοί καταφεύγουν στην παρακολούθηση ξένων πρωταθλημάτων που μέσω αυτών θα ευχαριστηθούν πραγματικά μπάλα.

Ένα από αυτά είναι και το αγγλικό, που συνδυάζει γρήγορη εναλλαγή των φάσεων, σκληρές μονομαχίες  και  άφθονα γκολ. Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι είναι και το καλύτερο πρωτάθλημα στο κόσμο. Έτσι δημιουργήθηκαν  από παλιά οπαδοί διαφόρων  ομάδων που τις ακολουθούν πιστά μέχρι και σήμερα. Η αγάπη τους για αυτές μάλιστα τους οδήγησε να δημιουργήσουν λέσχες φίλων για να τις παρακολουθούν όλοι μαζί.Δικαιολογημένα μεν γιατί οι Άγγλοι  έχουν βγάλει  μεγάλες ομάδες που έχουν αφήσει  το στίγμα τους στο παγκόσμιο στερέωμα.

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε όμως για τη λέσχη μιας πιο ‘’ξεχωριστής’’ ομάδας που μεγαλούργησε τη δεκαετία του εβδομήντα κατακτώντας δυο σερί Κύπελλα Πρωταθλητριών. Την ιστορική Νόττιγχαμ Φόρεστ που παρότι  ομάδα από τα περίχωρα της Αγγλίας κοινώς ‘’επαρχιακή’’, έφτασε από τις χαμηλότερες κατηγορίες στην κορυφή της Ευρώπης για δύο σερί χρονιές. Πράγμα ασύλληπτο ακόμα και σήμερα. Όλα αυτά χάρη στον αείμνηστο Μπράιαν Κλάφ. Παρότι η ομάδα είχε φτάσει σε αγωνιστικό και όχι μόνο αδιέξοδο οι έλληνες οπαδοί της ποτέ δεν σταμάτησαν να τη στηρίζουν. Από τη δεκαετία του ενενήντα υπήρχε η ιδέα ίδρυσης της λέσχης αλλά η επικοινωνία μεταξύ των μελών και η παρακολούθηση των τεκταινόμενων της ομάδας  ήταν δύσκολη. Από τότε που μπήκε το internet  στη ζωή μας όλα έγιναν πιο εύκολα. Μέσω γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των Reds,εκφράζοντας την επιθυμία για την υλοποίηση της λέσχης.

Το 2002 μάλιστα ιδρύθηκε το πρώτο ανεπίσημο fan club με την επωνυμία Hellenic Nottingham Forest Fan Club που απαριθμούσε μέλη σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας. Αλλά  δεν ήταν ο μόνος πυρήνας  οπαδών φυσικά, γιατί όποιος έχει δει ή έχει ακούσει για την ιστορία αυτής της ομάδας είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστεί. Υπήρχαν και άλλοι  με άξονα κυρίως την Αθήνα που ήρθαν σε συνεννόηση με το άλλο κλαμπ και έτσι φτάσαμε στο 2011 στην ίδρυση μιας ενιαίας λέσχης που είναι πλήρως αναγνωρισμένη από την αγγλική ομάδα. Όλοι οι οπαδοί των ‘’Τricky Trees’’ ελπίζουν ότι φέτος θα είναι η χρονιά που η ομάδα θα επανέλθει εκεί που της αξίζει ,αν πάλι δεν γίνει αυτό το πάθος για την ομάδα θα παραμείνει άσβεστο για όλους τους πιστούς οπαδούς της που δεν θα σταματήσουν να φωνάζουν COME ON ΥΟU REDS!!!!

Όποιος θέλει να γίνει μέλος της Φόρεστ  και δεν γνωρίζει για το site ας μπει εδώ…www.nottinghamforest.gr

Κώστας Νικολακόπουλος

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)