Έξω οι Αμερικάνοι

Σαν προεκλογικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ στην δεκαετία του '80 ακούγεται o τίτλος, αλλά για την ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ θα μιλήσω! Αναρωτιέμαι... Δεν υπάρχει κάποιος ολίγον "ψυχάκιας" ντόπιος Λιβερπούλιαν ("Σκάουζερ"), να την στήσει έξω από το ρεστοράν που συχνάζει ο Μουρς,... να τον εκτελέσει με επαγγελματικό τρόπο; 



Έξω οι Αμερικάνοι

ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ προκάλεσε στην ομάδα, δεν περιγράφεται! Εξ' αρχής, πριν δω "τί πάστα" ήταν οι Χιγκς/Ζιλέτ, είχα πει ότι δεν ήθελα επουδενί "Γιάνκηδες" για ιδιοκτήτες.

Τους ξέρω καλά, ζούσα κοντά στην Βάση του Ελληνικού, υπηρέτησα για 1 χρόνο περίπου μαζί τους, έχω μέλη απ' το σόι μου στις ΗΠΑ - που στην δεύτερη φράση που σε ρωτούν, είναι: "Πόσα βγάζεις το χρόνο, αγόρι μου;"

Αν δείτε το χαρτονόμισμα του ενός δολαρίου, γράφει κάπου "Αυτό είναι ο Θεός" - μαζί με άλλα Μασονικά σύμβολα. Τα άτομα, ΜΟΝΟ για το χρήμα ζουν, δεν έχουν ηθική, αγάπη, πάθος, ενδιαφέρον, για τίποτ' άλλο...

Ήρθε ο Χένρυ να μας σώσει πριν την καταστροφή... και ΠΑΛΙ βροντοφώναζα "όχι πάλι Αμερικανός!" και με έκραζαν όλοι. Γιατί φώναζα; Γιατί πρόβλεψα τί θα βλέπαμε... Ξεχρέωσε ένα χρεοκοπημένο αλλά ΣΠΟΥΔΑΙΟ "Brand-name" (πχ. σαν να ήταν χρεοκοπημένος ο Οίκος "Αρμάνι"), έδιωξε τον Χόντσον που ήταν "συνδεδεμένος" με το "κακό παρελθόν" (Χιγκς/Ζιλέτ) που οι οπαδοί δεν ήθελαν να βλέπουν ζωγραφιστό, κράτησε τον υπηρεσιακό προπονητή (Κέννυ Νταλγκλίς) που ήταν/είναι/θα είναι ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΣ απ' όλους τους "Ρεντς" - άσχετα με ό,τι λάθη θα έκανε, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ! - του έδωσε και 100 εκατομμύρια για δαπάνες παικτών (τα... αζήτητα της Πρέμιερσιπ που διάλεξε ο Κέννυ)... τα οποία αυτά τα εκατομμύρια τα έκανε απόσβεση με πωλήσεις παικτών (βλ. Τόρρες, Μειρέλες κτλ), έκανε το ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ "ντιλ" μετά το άλλο (βλ. "Warrior" φανέλα κτλ.), πήρε την ομάδα στις ΗΠΑ για "προετοιμασία" και συνέχισε τα οικονομικά "ντιλς" (ΜΟΝΟ τέτοια νέα ακούγαμε επί 10 μήνες τώρα), γέμισε τα στάδια των ΗΠΑ και έβγαλε επιπλέον πολλά από τα εισιτήρια και τις ΝΕΕΣ ΦΑΝΕΛΕΣ, πώλησε/έδιωξε/άφησε ένα σορό παίκτες (δικαίως για τους διάφορους τυχάρπαστους που μάζεψε πέρσι ο Κέννυ, αδίκως για κάποιους άλλους ΘΡΥΛΟΥΣ παίκτες, όπως ο Κάουτ)... πήρε μερικούς σχεδόν άγνωστους (εννοώ, όχι σπουδαία ονόματα) παίκτες για "προσθήκες" και "ενδυνάμωση" της ομάδας... και περίμεναν οι περισσότεροι οπαδοί μας (πλην εμού και ελαχίστων άλλων), ότι ο Χένρυ θα έβαζε το χέρι στην τσέπη και θα έδινε χρήμα στον Ρότζερς να πάρει τους παίκτες που χρειάζεται για το νέο του σύστημα "τίκι-τάκα"!

Αντ' αυτού... τον άφησε τον Ρότζερς (κι εμάς) στα "κρύα του λουτρού", με τους υπόλοιπους παίκτες-επιλογές του ΝΤΑΛΓΚΛΙΣ (που ΑΛΛΟ σύστημα έπαιζε, το "κάντε-λόμπα-από-παντού-στον-ψηλό-μπροστά")... και με ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ στις γραμμές μας, ιδίως στην επίθεση, που ξεμείναμε με τον Σουάρεζ, τον Ιταλό "Δεν-Μπορί-νι" (το δανείστηκα από φίλο, πετυχημένο παρατσούκλι!) και τον... Μπάρτον ή τον... Σουσό!

Και περιμένουμε, ΛΕΝΕ (της ομάδας), να... πάμε για 4η θέση... να προχωρήσουμε στο Europa League... να πάμε καλά στα κύπελλα Αγγλίας... και να ΕΚΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΣΤΗΒΕΝ ΤΖΕΡΡΑΡΝΤ, να σηκώσει το τρόπαιο του Πρωταθλητή, πριν κλείσει την καριέρα του!

Αυτά, ούτε στο... PRO EVOLUTION SOCCER..., ΔΕΝ πρόκειται να συμβούν, είναι ...επιστημονική φαντασία! Κατ' εμέ, πρέπει ΧΘΕΣ να βρεθεί ΑΛΛΟΣ αγοραστής, ΟΧΙ Αμερικανός, ας είναι και Ρώσσος "νονός", να μας αγοράσει... Διαφορετικά, εκτός της ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ της "ταυτότητας" της ομάδας μας (ουδείς πια, από τους νέους, αντιλαμβάνεται ΠΙΑ ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Λίβερπουλ, με αυτά τα χάλια που βλέπει!)... ...θα απολέσουμε κάποια στιγμή και την θέση στην... Πρέμιερσιπ, στην 1η Κατηγορία. Ο Θεός και η Παναγιά να βάλει το χέρι του (που λέει κι ο τορινός... πρωθυπουργός μας!), μη δούμε και  ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ μέρες στην Λίβερπουλ!

Ρωμύλος Φρονιμίδης

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο στο info@england365.gr)