Την… διέλυσε ο Φαλκάο!

Αυτή η Τσέλσι δεν θύμισε σε τίποτα την περσινή ομάδα που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο γνώρισε την ήττα με σκορ 4-1 από την Ατλέτικο Μαδρίτης στο Μονακό, σε μια αναμέτρηση που η αμυντική λειτουργία των «μπλε» έγινε… έρμαιο στις ορέξεις του Ρανταμέλ Φαλκάο.



Την… διέλυσε ο Φαλκάο!

Χατ-τρικ σημείωσε ο Κολομβιανός επιθετικός, ο οποίος πέτυχε και τα τρία τέρματά του στο πρώτο μέρος (6’, 19’, 45’), με τους αμυντικούς των πρωταθλητών Ευρώπης να μην μπορούν να τον σταματήσουν με κανέναν τρόπο.

Ο Μιράντα έκανε το 4-0 με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Το γκολ της… τιμής για τους Λονδρέζους πέτυχε στο 75ο λεπτό ο Γκάρι Κέιχιλ. Τρία δοκάρια οι «ροχιμπλάνκος».

Το ματς:

Α’ ημίχρονο

Αυτός ο Φαλκάο είναι… δολοφόνος! Η Ατλέτικο Μαδρίτης μπήκε με απίστευτη όρεξη στον αγώνα και ανταμείφθηκε για αυτό. Μόλις στο 7’ και ενώ είχε ήδη απειλήσει με δοκάρι του Φαλκάο, ο Άντριαν Λόπεθ έκανε την κάθετη στον Κολομβιανό και ο τελευταίος με ψύχραιμη λόμπα, πλάσαρε τον Τσεχ για το 1-0. Τα αμυντικά κενά της Τσέλσι ήταν πολλά και οι αντεπιθέσεις των Ισπανών, «φωτιά». Στο 19’ και πάλι ο «αστέρας» της Ατλέτικο πήρε την πάσα από τον Κόκε και αφού είδε τον Τσεχ εκτός θέσης τον κρέμασε με εξαιρετικό πλάσε μέσα από την περιοχή, «γράφοντας» το 2-0, δίνοντας σαφές προβάδισμα στους «ροχιμπλάνκος».

Οι Ισπανοί είχαν τη δυνατότητα πριν καν «κλείσει» το ημίχρονο να έχουν διασύρει την Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι συνέχιζαν να παίζουν άμυνα με τα μάτια και τους παίκτες της Ατλέτικο να φεύγουν στον αιφνιδιασμό σαν δαιμονισμένοι. Ο Φαλκάο στο 35’ σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι των «μπλε», καθώς ο Τουράν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Λόπεθ πέτυχε… αέρα και ο Κολομβιανός δεν κατάφερε να σκοράρει, με το δοκάρι να σώζει τη Τσέλσι. Βέβαια το show του Φαλκάο στο πρώτο μέρος δεν είχε σταματήσει. Στο 44’ πήρε την ασίστ από τον Αρντά Τουράν και με όμορφο πλασέ έκανε το 3-0 σε ένα… ονειρεμένο ημίχρονο!

Β’ ημίχρονο

Η… δουλειά είχε γίνει στα πρώτα 45λεπτά. Η Ατλέτικο είχε πραγματοποιήσει «ονειρεμένο» πρώτο ημίχρονο και το μόνο που χρειαζόταν ήταν απλώς συντήρηση. Η Τσέλσι στην επανάληψη είχε την κατοχή, όμως ήταν εντελώς ακίνδυνη. Δεν έφτανε το ήδη «βαρύ» 3-0 υπέρ των «ροχιμπλάνκος», ο Μιράντα στο 61’ επωφελήθηκε την αδράνεια των αμυντικών των πρωταθλητών Ευρώπης και με σχετική ευκολία έκανε το 4-0, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου.

Το παιχνίδι συνέχισε να είναι… άνευρο, με την Τσέλσι να πετυχαίνει το γκολ της τιμής. Οι «μπλε» εκτέλεσαν κόρνερ, η άμυνα της Ατλέτικο αδράνησε και ο Κέιχιλ από κοντά σημείωσε το 4-1. Η Ατλέτικο έχασε ακόμα δύο τετ-α-τετ προκειμένου να αυξήσει και άλλο το δείκτη του σκορ, όμως ήταν άτυχη. Το σφύριγμα του διαιτητή βρήκε την Ατλέτικο Μαδρίτης απόλυτα θριαμβεύτρια και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι να γνωρίζει μια απρόσμενα «βαριά» ήττα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Κόουλ, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρεζ (46' Οσκάρ), Αζάρ, Μάτα (81' Στάριτζ), Τόρες

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Μιράντα, Χουανφράν, Φελίπε Λουίζ, Γκάμπι, Μάριο Σουάρεζ, Τουράν, Κόκε (82' Ραούλ Γκαρσία), Άντριαν Λόπεθ (57' Ροντρίγκεζ), Φαλκάο (87' Εμρέ)