Oι Αγώνες της ζωής τους!

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει από το Λονδίνο για το ντελίριο ενθουσιασμού που επικρατεί στους Βρετανούς σχετικά τις επιτυχίες των αθλητών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, επισκιάζοντας κάθε τι άλλο!



Oι Αγώνες της ζωής τους!

Οι Βρετανοί πετάνε στον ουρανό, είναι τρισευτυχισμένοι, ζουν και αναπνέουν στον ρυθμό των επιτυχιών τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο το περασμένο Σαββατοκύριακο, το «χρυσό Σαββατοκύριακο» όπως ήδη το λένε, όταν σάρωσαν τα μετάλλια στον στίβο, στην κωπηλασία, την ποδηλασία και το τένις με αποτέλεσμα να ανέβουν στην τρίτη θέση του σχετικού πίνακα.

Ειδικά τα χρυσά της Ενις στο έπταθλο, του Μο Φάρα στα 10.000 χιλιόμετρα, του Ράδερφοντ στο μήκος, του Εϊσλι στην ιστιοπλοϊα (έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του αθλήματος με τέσσερα χρυσά στους Ολυμπιακούς) και του Μάρεϊ στο τένις, νικώντας εύκολα τον σπουδαίο Φέντερερ, έχουν κάνει τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου να ασχολούνται μόνο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μάλιστα η Μεγάλη Βρετανία ξεκινώντας την 11η μέρα των Αγώνων, έχει συγκεντρώσει 18 χρυσά μετάλλια, ένα πίσω από το Πεκίνο και όλοι αισιοδοξούν ότι ακόμα και μέσα στην μέρα θα σπάσουν το ρεκόρ των 19! Η βροχή των χρυσών μεταλλίων έχει επισκιάσει οτιδήποτε άλλο στην χώρα. Τις πρώτες ημέρες των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοινώθηκε νέα πρώτη στους δείκτες της βρετανικής οικονομίας με την ύφεση να μεγαλώνει, αλλά τώρα το ξέχασαν όλοι.

Τα προβλήματα στο οργανωτικό μέρος είναι πολλά, αλλά κανέναν δεν ενδιαφέρουν και ο Τύπος επιμελώς επιλέγει την σιωπή ή την κάλυψη, παρά την αποκάλυψη.

Σε δεύτερη μοίρα έχει περάσει ακόμα και το αγαπημένο τους ποδόσφαιρο, με τις ειδήσεις γύρω από την στρογγυλή θεά, να μπαίνουν στις τελευταίες ελάχιστες σελίδες των εφημερίδων ή ακόμη και να μην παίζονται στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών.

Όλα μοιάζουν μαγικά αυτές τις ημέρες στην Μεγάλη Βρετανία με το έθνος να απολαμβάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ωστόσο το όποια οφέλη υπάρχουν, δεν θα φανούν αυτές τις 17 αγωνιστικές ημέρες, αλλά από την επομένη της Τελετής Λήξης. Τότε αρχίζουν τα πιο δύσκολα για τους Βρετανούς, όταν θα πάψουν να υφίστανται και χιλιάδες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μεγάλο στοίχημα θα είναι η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων αν και στον τομέα αυτό οι διοργανωτές φαίνεται να έχουν προνοήσει και η εκμετάλλευση των επιτυχιών, με την στροφή όλο και περισσότερων νέων στον αθλητισμό. Tότε θα φανεί η επίπτωση των Ολυμπιακών Αγώνων...