My precious…

Η κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ είναι ό,τι πολυτιμότερο έχει η Μάντσεστερ Σίτι και τη διατηρεί μετά και το πέρας της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Άφησε τη «συμπολίτισσά» της, Γιουνάιτεντ, να χαρεί την πρώτη θέση για… λίγες ώρες, αλλά με την «πολίτικη» συνταγή της επιτυχίας επικράτησε 1-0 της Άρσεναλ και επέστρεψε στο ρετιρέ!  



My precious…

Α’ ημίχρονο:

Το γεγονός πως γνώριζε ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε ανέβει στην κορυφή μετά τη νίκη επί της ΚΠΡ στο «Λόφτους Ρόουντ», ενδεχομένως να μη βοηθούσε τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι με την Άρσεναλ. Σε πλήρη αντίθεση όμως με τις εκτιμήσεις, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι εμφανίστηκε πανέτοιμη για την πρόκληση και την παραμονή στο ρετιρέ της Πρέμιερ Λιγκ! Ο Σέρχιο Αγουέρο, στο 11ο μόλις λεπτό απώλεσε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Ο Ζαμπαλέτα έκανε τη σέντρα στην καρδιά της περιοχής των «κανονιέρηδων», βρήκε τον Αργεντινό φορ, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε πολύ ψηλά από τα δοκάρια του Σέζνι. Οι παίκτες του Αρσέν Βενγκέρ χρειάστηκαν ολόκληρο το πρώτο μισάωρο για να βρουν τα πατήματά τους, να περιορίσουν τους «πολίτες» και να ρίξουν τον ρυθμό του αγώνα, αλλά οι Μερτεσάκερ και Κοσιελνί αντιμετώπιζαν σοβαρό πρόβλημα στο μαρκάρισμα του Αγουέρο.

Β’ ημίχρονο:

Η Μάντσεστερ Σίτι θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι στο πρώτο ημίχρονο, δεν προηγήθηκε λόγω… ατυχίας. Έτσι, λοιπόν, από το ξεκίνημα της επανάληψης ήθελε να μην αφήσει ανεκμετάλλευτες άλλες μεγάλες ευκαιρία και στο 53’ άνοιξε το σκορ! Ο Μπαλοτέλι έκανε το σουτ, ο Σέζνι απέκρουσε και στην επαναφορά, ο Νασρί τροφοδότησε τον Σίλβα με κεφαλιά για να κάνει ο Ισπανός το 1-0! Ο σκόρερ, μαζί με τους Αγουέρο και Νασρί ήταν τα… «μηχανάκια» της ομάδας του Ρομπέρτο Μαντσίνι στην επίθεση, ωστόσο, ο Ζαμπαλέτα έφτασε πιο κοντά στο γκολ, όταν το μακρινό δεξί σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Σέζνι!

Η Άρσεναλ έμοιαζε μπλοκαρισμένη, κατάφερε να απειλήσει με τον Φαν Πέρσι στο 64’, που ανάγκασε τον Χαρτ να πέσει και να αποσοβήσει τον κίνδυνο, ενώ ο Άγγλος τερματοφύλακας των «πολιτών» για ακόμη ένα παιχνίδι μετά από αυτό στο «Άνφιλντ» κόντρα στη Λίβερπουλ, ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι. Ο Βερμάελεν με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών αγώνα σούταρε από το ύψος της περιοχής, όμως είδε τον διεθνή πορτιέρο να αποκρούσει ενστικτωδώς και να αρνείται την απώλεια βαθμών για τη Σίτι που επέστρεψε στην κορυφή!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κόλο Τουρέ, Μπάρι, Νασρί (85’ Τζέκο), Σίλβα, Γιάγια Τουρέ (85’ Ντε Γιόνγκ), Αγουέρο, Μπαλοτέλι (72’ Μίλνερ)

Άρσεναλ: Σέζνι, Μερτεσάκερ (82’ Σαμάκ), Βερμάελεν, Κοσιελνί, Τζουρού (47’ Μικέλ), Αρτέτα, Γουόλκοτ (69’ Αρσάβιν), Ράμσεϊ, Σονγκ, Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο