Στάση «Μπριτάνια»

Το… τρένο της Τότεναμ τελικά έκανε στάση στο «Μπριτάνια». Η Στόουκ επιβεβαίωσε το γεγονός πως καμία ομάδα δεν έχει εύκολο έργο στην έδρα της και με δύο γκολ του Εθέρινγκτον, επικράτησε 2-1 των Λονδρέζων, βάζοντας τέλος στο σερί των 11 παιχνιδιών χωρίς ήττα των φιλοξενούμενων. 



Στάση «Μπριτάνια»

Α’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ με τον Φρίντελ να λέει, με εντυπωσιακό τρόπο, «όχι» στην προσπάθεια του Εθέρινγκτον.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων συνέχισε να ανήκει στη Στόουκ και τελικά ο Άγγλος μέσος ότι δεν κατάφερε στο πρώτο λεπτό το πέτυχε στο 13’ μετά από γύρισμα του Κράουτς, σε μια φάση που οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για χέρι του υψηλόσωμου φορ!

Μετά το  μισάωρο η Τότεναμ κατάφερε, όχι μόνο να ισορροπήσει, αλλά να πάρει τα ηνία του ματς, ωστόσο ο Σόρενσεν και η πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε για να διατηρήσουν το προβάδισμα.

Κόντρα στη ροή του ματς μάλιστα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν δύο λεπτά πριν το φινάλε του πρώτου μέρους να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων και πάλι με τον Εθέρινγκτον!

Β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος ο Χάρι Ρέντναπ προχώρησε σε ανακάτεμα της «τράπουλας» με εσωτερικές αλλαγές, κυρίως στις πτέρυγες και την είσοδο των Ντεφό και Μπασόνγκ στο παιχνίδι.

Οι φιλοξενούμενοι τελικά κατάφεραν να μειώσουν το σκορ σε 2-1 από την άσπρη βούλα του πέναλτι, με τον Μόντριτς να κερδίζει την εσχάτη των ποινών και τον Αντεμπαγιόρ να μην αστοχεί από τα 11 βήματα στο 62ο λεπτό.

Οι Λονδρέζοι όσο περνούσε η ώρα αύξαναν την πίεσή τους, έψαχναν με κάθε τρόπο το γκολ της ισοφάρισης, δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών μπροστά στην εστία του Σόρενσεν. Δίκαια μάλιστα διαμαρτύρονται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στον επιθετικό από το Τόνγκο.

Η προσπάθεια της ομάδα του Χάρι Ρέντναπ πάντως έγινε ακόμα πιο δύσκολη, όταν στο 82ο λεπτό ο Καμπούλ πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια αντικρίζοντας τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και το 2-1 να είναι αυτό που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

 

Στόουκ: Σόρενσεν, Χουτ, Γούντγκεϊτ (84’ Ντέλαπ), Σόουκρος, Ουίλσον, Σότον, Γουίλαν, Γουίτχεντ, Εθέρινγκτον (88’ Παλάσιος), Γουόλτερς, Κράουτς

Τότεναμ: Φρίντελ, Γουόλκερ, Καμπούλ, Γκαλάς, Εκοτό (46’ Μπασόνγκ), Λένον (46’ Ντεφό), Πάρκερ, Μόντριτς, Μπέιλ, Βαν ντερ Φάαρτ (88’ Ντις Σάντος), Αντεμπαγιόρ