Αυτό είναι ντεμπούτο!

Τελικά, υπάρχει δικαιοσύνη και στο ποδόσφαιρο! Μέχρι το 84' η Σάντερλαντ-στην «πρώτη» του Μάρτιν Ο’ Νιλ-είχε την απόλυτη υπεροχή και «σφυροκοπούσε» χωρίς αποτέλεσμα. Τα τελευταία λεπτά, ωστόσο, ήταν αρκετά για να κάνει την ανατροπή και να πάρει το «τρίποντο», επικρατώντας 2-1 της Μπλάκμπερν στο «Στάδιο του Φωτός».



Αυτό είναι ντεμπούτο!

Βον στο 84’ και Λάρσον στο 92’ διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 για τη Σάντερλαντ η οποία ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις 3 της ομάδας του Στιβ Κιν και 9-0 κόρνερ. Στους 14 βαθμούς ανέβηκε το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’ Νιλ, στους 10 και την επικίνδυνη ζώνη παρέμειναν οι «ρόβερς». 

Α’ ημίχρονο

Το κλίμα ενθουσιασμού για την πρεμιέρα του Μάρτιν Ο’ Νιλ έδωσε ώθηση στους παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι μπήκαν δυνατά στο ματς, προσπαθώντας να επιβάλουν το ρυθμό τους και δημιουργώντας κάποιες ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά.

Μετά το πρώτο τέταρτο ωστόσο, η Μπλάκμπερν άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο με αποτέλεσμα αυτή να είναι που πήρε και το προβάδισμα στο σκορ, όταν ο Σιμόν Βούκτσεβιτς στο 17ο λεπτό κατάφερε με κοντινή κεφαλιά, μετά από σουτ του Σαμπά, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Γουέστγουντ.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στη συνέχεια, επανέκτησαν τα ηνία του ματς και την κατοχή της μπάλας, χωρίς πάντως να καταφέρουν να καταφέρουν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε γκολ μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους, το οποίο οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με την αναγκαστική αλλαγή του Ζιβέ στο 22’.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τη Σάντερλαντ να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και μεγαλύτερη ευκαιρία το δοκάρι του Ρίτσαρσον στο 53’.

Λίγο νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι είχαν ολοκληρώσει τις αλλαγές τους καθώς στο ημίχρονο ο Όλσον (που πέρασε στη θέση του Ζιβέ) αντικαταστάθηκε από τον Χένλεϊ και στο 51ο λεπτό… τρίτωσε το κακό με την αναγκαστική αλλαγή (τρίτη) του Σαλγκάδο από τον Χάνλεϊ!

Το σκηνικό δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την πίεση και τους «ρόβερς» να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση με τον Γιακούμπου.Από την άλλη, Ρόμπινσον, Νταν και Σαμπά ήταν οι πρωταγωνιστές της αμυντικής προσπάθειας των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άντεξαν μέχρι το 84ο λεπτό όταν ο Βον με εξαιρετικό μακρινό σουτ έκανε το 1-1.

Η δικαιοσύνη υπάρχει στο ποδόσφαιρο και αποκαταστάθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Λάρσον να δίνει το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στέλνοντας τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ρόμπινσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Το ματς ολοκληρώθηκε με 12 λεπτά καθυστερήσεις λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Λόου.

 

Σάντερλαντ: Γουέστγουντ – Μπάρντσλεϊ, Μπράουν, Μπράμπλ, Ο΄Σι – Λάρσον, Βον, Κόλμπακ (76 ΜακΚλίν), Ρίτσαρσον – Σεσενιό –Γουίκαμ (76’ Γι)

Μπλάκμπερν: Ρόμπινσον – Σαλγκάδο (51’ Χάνλεϊ), Σαμπά, Νταν, Ζιβέ (22’ Όλσον/45’ Χένλεϊ) – Φορμίκα, Νταν, Λόου, Πέντερσον – Βούξεβιτς - Γιακούμπου