Νεύρα Βίλας Μπόας με Νέβιλ
Η επιστροφή της Τσέλσι στις νίκες και μάλιστα εμφατικές με σκορ 3-0 στο πρωτάθλημα κόντρα στη Νιούκαστλ και στην Ευρώπη κόντρα στη Βαλένθια, έδωσαν στον Αντρέ Βίλας Μπόας τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Ο Πορτογάλος πήρε φόρα και άρχισε τις απαντήσεις, με τα πρώτα «καρφιά» του να έχουν στόχο τον Γκάρι Νέβιλ.

Ο παλαίμαχος άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το τελευταίο διάστημα είχε ασκήσει έντονη κριτική στην Τσέλσι που πήγαινε από στραβοπάτημα σε στραβοπάτημα. Κάνοντας τηλεκριτική είχε σταθεί στα προβληματικά αποδυτήρια των «μπλε» (με τους Ανελκά και Άλεξ να είναι στα μαχαίρια με τον προπονητή τους) στις επιλογές του Πορτογάλου τεχνικού στην άμυνα (με τους Λονδρέζους να δέχονται αρκετά γκολ σε συνεχόμενα ματς) και στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας γενικότερα (λόγω των πολλών καρτών και του εκνευρισμού της).
Ο Αντρέ Βίλας Μπόας περίμενε υπομονετικά και μόλις άρχισε η ομάδα να παίρνει τα πάνω της, ξεσπάθωσε. Αρχικά καταφέρθηκε κατά του Τύπου και την έντονης κριτικής του τελευταίου διαστήματος χαρακτηρίζοντάς το άδικο και στη συνέχεια τα βέλη του, είχαν στόχο (τον Γκάρι Νέβιλ):
«Θα του τα έλεγα αυτά κατάμουτρα με μεγάλη ευχαρίστηση. Τι ξέρει αυτός από τα αποδυτήρια της Τσέλσι; Τι γνωρίζει ο Γκάρι Νέβιλ από τις προπονήσεις μας; Απλά μαντεύει; Έχει έρθει ποτέ στο προπονητήριο; Γνωρίζει άραγε καν που είναι; Δεν μπορεί να βγάζεις συμπεράσματα με υποθέσεις. Κάποιοι λίγο πολύ μπορεί να έχουν μία ιδέα, αλλά όχι αυτός. Δεν μπορεί να γνωρίζει. Συνήθως είμαι αδιάφορος, αλλά έβλεπα τηλεόραση εκείνη τη στιγμή που τα έλεγε και εκνευρίστηκα».






















