Μπάλακ: «Προβληματική η Τσέλσι»

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τσέλσι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και την προβληματική κατάσταση που φανέρωσε για ακόμη μια φορά εντός γηπέδου η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας εντόπισε ιδίοις όμμασι ο Μίκαελ Μπάλακ.  



Μπάλακ: «Προβληματική η Τσέλσι»

Ο Γερμανός μέσος της Μπάγερ Λεβερκούζεν που «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του και πανηγύρισε με τη νυν την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, μίλησε για την Τσέλσι που αντίκρισε στο παιχνίδι της Τετάρτης για την 5η αγωνιστική των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τις αντοχές που καλείται να επιδείξει ο Βίλας – Μπόας.

«Έπαιξα τέσσερα χρόνια στην Τσέλσι και γνωρίζω ότι πολύ γρήγορα το κλίμα για τον προπονητή μπορεί να βαρύνει. Στα χρόνια της θητείας μου στην ομάδα, δούλεψα υπό τις οδηγίες αρκετών τεχνικών. Γνωρίζω ότι η κατάσταση σε έναν τέτοιο σύλλογο είναι πολύ δύσκολη για τον άνθρωπο που αναλαμβάνει το τιμόνι, αλλά ο Βίλας – Μπόας είναι νέος και έχει πολλές φιλοδοξίες. Δεν είναι εύκολο, όμως ο προπονητής δεν είναι ο μοναδικός που πρέπει να παλέψει για να βγάλει την ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να τον βοηθήσουν οι ποδοσφαιριστές» ήταν το πρώτο σχόλιο του Μπάλακ, ο οποίος μίλησε και για το παιχνίδι και την εικόνα που παρουσίασαν οι «μπλε»:

«Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι η Τσέλσι δεν διανύει την καλύτερη περίοδο και φάνηκε και στο γήπεδο αυτό. Δεν ήταν όσο δυνατοί εμφανίζονταν άλλες σεζόν. Ακόμη κι όταν προηγήθηκαν στο σκορ, δεν έδειχναν την αυτοπεποίθηση που θα έπρεπε να δείξει μια ομάδα του βεληνεκούς της Τσέλσι». Καταλήγοντας, ο έμπειρος άσος έκανε λόγο έδωσε αυξημένες πιθανότητες πρόκρισης στους «μπλε» του Λονδίνου, τονίζοντας: «Όλα εξαρτώνται από τους ίδιους στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου. Με μια νίκη, θα βρίσκονται στην επόμενη φάση. Είναι γεγονός όμως ότι δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση».