«Θόλωσε» το όνειρο...

Έτσι όπως τα έκανε, ας τα λουστεί. Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε να κοιτάζει τη Νάπολι να την υποτάσσει και να την κερδίζει με σκορ 2-1. Για να ελπίζει πλέον σε πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, χρειάζεται νίκη επί της Μπάγερν Μονάχου την τελευταία αγωνιστική των ομίλων και… προσευχές για «δώρο» από τη Βιγιαρέαλ!     



«Θόλωσε» το όνειρο...

Το πιθανότερο σενάριο για τους «πολίτες» μετά και το πέρας της 5ης αγωνιστικής των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, τους θέλει να συμβιβάζονται με την ιδέα της συμμετοχής στο Γιουρόπα Λιγκ. Η Σίτι… θυμήθηκε ότι έπρεπε να παίξει και αυτή ποδόσφαιρο μονάχα στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του αγώνα στη Νάπολι. Έχοντας ήδη βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο από το 49’, όταν ο Καβάνι έγραψε το τελικό 2-1, η ομάδα του Μαντσίνι έμεινε να χάνει τις ευκαιρίες στο φινάλε, με τη μπάλα να μην τη δικαιώνει και με το αποτέλεσμα να την αφήνει στην 3η θέση του Α’ ομίλου.

Μετά και τη νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Βιγιαρεάλ με σκορ 3-1 στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, ο σύλλογος του Μάντσεστερ καλείται να βρει από… σήμερα κιόλας τον τρόπο με τον οποίο θα επιβληθεί των Βαυαρών στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής. Από μόνο του όμως, αυτό δεν θα είναι αρκετό, αφού παράλληλα θα πρέπει ελπίζει και σε θετικό αποτέλεσμα του «κίτρινου υποβρυχίου» στην αναμέτρηση με τη Νάπολι!

Α΄ημίχρονο:

Ο ενθουσιασμός των οπαδών της Νάπολι στις εξέδρες του «Σαν Πάολο», ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν η ιταλική ομάδα. Η Σίτι εμφανίστηκε με διάθεση να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο και να μη «χαθεί» στο ρυθμό που ξέρει να επιβάλει η Νάπολι, αλλά πέρα από δύο προσπάθειες των Μπαλοτέλι και Τουρέ στα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι «πολίτες» υποχρεώθηκαν στα παθητικό ρόλο. Αποτέλεσμα αυτού, ήταν το γκολ για τους γηπεδούχους που αντιλήφθηκαν ότι μπορούσαν να «χτυπήσουν» την ομάδα του Μάντσεστερ. Στο 17ο λεπτό και έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Καβάνι πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στον Κολάροφ και κατέληξε στα δίχτυα του Χαρτ για το 1-0.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές, το γκολ του αντιπάλου λειτουργεί σαν «ξυπνητήρι» για την ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ, αλλά αυτό δεν ίσχυσε ποτέ για τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι συνέχισε να βλέπει τους ποδοσφαιριστές του ανήμπορους να απειλήσουν την εστία του Ντε Σάνκτις, αλλά ακόμη κι έτσι, αρκούσε μια μικρή δόση της ποιότητας των «πολιτών» για να ισοφαρίσουν κυριολεκτικά από το πουθενά! Ο Αρόνικα έκανε μοιραίο λάθος στην άμυνα της Νάπολι στο 33ο λεπτό, ο Νταβίντ Σίλβα το εκμεταλλεύτηκε, δοκίμασε να σουτάρει και ο Μπαλοτέλι μεσολάβησε για να φέρει το ματς στα ίσια με το 1-1!

Β΄ημίχρονο:

Η φυσιολογική εξέλιξη στο παιχνίδι θα ήταν ένα δεύτερο γκολ για τη Νάπολι και αυτό ήρθε με το ξεκίνημα της επανάληψης. Η Σίτι εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά νωθρή στον αγωνιστικό χώρο του «Σαν Πάολο», οι Λαβέτσι και Ντοσένα συνεργάστηκαν άψογα από δεξιά στο 49’ και η σέντρα του τελευταίου βρήκε τον Καβάνι μέσα στην περιοχή που με δυνατό σουτ έκανε το 2-1.

Οι «πολίτες» βρέθηκαν εκ νέου με την πλάτη στον τοίχο και όχι μόνο αυτό, αλλά ο εκνευρισμός τους λειτούργησε αρνητικά στην προσπάθεια δημιουργίας παιχνιδιού. Χαρακτηριστική ήταν η τιμωρία των Σίλβα και Μπαλοτέλι με κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία! Μετά και το δεύτερο γκολ, η Σίτι θεώρησε σωστό να μην κάνει το ίδιο λάθος με το πρώτο ημίχρονο και να βγει στην επίθεση προκειμένου να διεκδικήσει το γκολ της ισοφάρισης. Αυτή που όμως έφτασε πιο κοντά στο σκοράρισμα ήταν η Νάπολι, με τον Λαβέτσι να φτάνει απέναντι από τον Χαρτ έχοντας εκμεταλλευτεί το γλίστρημα του Κομπανί, αλλά νικήθηκε από τον Άγγλο γκολκίπερ. Λίγο αργότερα, ήρθε και το δοκάρι από τον Χάμσικ που ξεπέρασε τον Κολάροφ με σχετική άνεση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι στο αριστερό πλασέ που δοκίμασε από πλεονεκτική θέση.

Η απάντηση από αγγλικής πλευράς στις ευκαιρίες της Νάπολι ήρθε με τον Μάριο Μπαλοτέλι στο 75’, με τον Ιταλό να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Ντε Σάνκτις με σουτ στην κίνηση από βαθιά μπαλιά του Γιάγια Τουρέ.

Ο Μάτζιο ήταν ο τελευταίος από τους παίκτες των γηπεδούχων που ανάγκασαν τον Χαρτ σε επέμβαση λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, κατά το οποίο παρατηρήθηκε αγγλικός επιθετικός μονόλογος. Μπαλοτέλι, Σίλβα και Αγουέρο προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν ακόμη και την… παραμικρή «ρωγμή» που θα μπορούσε να δημιουργηθεί στην άμυνα της Νάπολι, αλλά στο σφύριγμα της λήξης το «Σαν Πάολο» θα ξεσπούσε σε πανηγυρισμούς με το τελικό 2-1 υπέρ της Νάπολι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νάπολι: Ντε Σάνκτις, Αρόνικα, Ντοσένα (89’ Φερνάντες), Καμπανιάρο, Καναβάρο, Μάτζιο, Χάμσικ, Γκαργκάνο, Ινλέρ (59’ Τζεμάλι), Καβάνι (83’ Πάντεφ), Λαβέτσι

Μαν. Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα (85’ Τζόνσον), Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Σίλβα, Ντε Γιόνγκ (70’ Νασρί), Γιάγια Τουρέ, Τζέκο (81’ Αγουέρο), Μπαλοτέλι