Επιστροφή στις νίκες για Έβερτον!

Με δύο γκολ, από τους Σαχά και Ρόντγουελ στα τελευταία λεπτά, η Έβερτον επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας εκτός έδρας της Φούλαμ με 3-1. Βασικός ο Βέλλιος, αντικαταστάθηκε στο 50ο λεπτό από τον Σαχά.



Επιστροφή στις νίκες για Έβερτον!

Α’ ημίχρονο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι την αναμέτρηση, με τον Ρόιστον Ντρέντε να δίνει με δυνατό μακρινό σουτ το προβάδισμα στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες μόλις στο 3ο λεπτό!

Το γκολ ανέβασε στα ύψη την ψυχολογία των «ζαχαρωτών» που είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης και θα μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις με τους Φελαϊνί και Μπέινς να φτάσουν σε ακόμα ένα τέρμα!

Μεγαλύτερη όλων πάντως αυτή του 21ου λεπτού με την κεφαλιά του Απόστολου Βέλλιου να περνά λίγο έξω από το δοκάρια του Σβάτσερ!

Η εικόνα του ματς διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια με τον τερματοφύλακα της Έβερτον, Τιμ Χάουαρντ ωστόσο να είναι εκεί όποτε χρειαζόταν, ειδικότερα στην προσπάθεια του Ντέμπσεϊ στο 25’ όταν και απέκρουσε εντυπωσιακά!

Το παιχνίδι κύλησε στον ίδιο ρυθμό μέχρι το ημίχρονο με τους γηπεδούχους να προσπαθούν-κυρίως με τον Ντέμπσεϊ- να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά πότε την άμυνα της Έβερτον και πότε τον Χάουαρντ να διατηρούν το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

 Β΄ ημίχρονο

Με αρκετά… νεύρα επέστρεψαν οι δύο ομάδες από τα αποδυτήρια, με δύο κίτρινες κάρτες και αρκετά φάουλ στο πρώτο 15λεπτό του δεύτερου μέρους.

Αμφότερες περιορίστηκαν μέχρι το 60’ σε ένα παιχνίδι με πολλά γεμίσματα χωρίς να καταφέρουν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικές.

Η πλέον αξιοσημείωτη φάση σε αυτό το διάστημα μια προσπάθεια του Ρόντγουελ των φιλοξενούμενων που πέρασε εκτός.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 67ο λεπτό όταν ο Μπράιαν Ρουίζ, που είχε περάσει μόλις 3 λεπτά πριν στην αναμέτρηση, με ωραία προσπάθεια έφερε την ισορροπία στο ματς, κάνοντας το 1-1!

Στο 89' ο Ζαμόρα έχασε μια πολύ σηαντική ευκαιρία για τη Φούλαμ και εκεί που όλα έδειχναν να μένουν στην ισοπαλία ο Λουίς Σαχά που είχε περάσει ως αλλαγή στη θέση του Βέλλιου στο 50ο λεπτό χάρισε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους κάνοντας από κοντά το 2-1 για τα «ζαχαρωτά».

Η Φούλαμ στη συνέχεια βγήκε όλη μπροστά αλλά όχι μόνο δεν κατάφερε να σκοράρει αλλά ο Τζακ Ρόντγουελ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 1-3 για την Έβερτον!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Φούλαμ: Σβάρτσερ, Γκριγκέρα, Μπερντ, Χάνγκελαντ, Ρίισε, Ντεμπελέ, Σίντουελ, Μέρφι, Ντέμπσεϊ, Ζαμόρα, Τζόνσον

Έβερτον: Χάουαρντ, Χίμπερτ, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Μπέινς, Όσμαν, Ρόντγουελ, Νέβιλ, Ντρέντε, Φελαϊνί, Βέλλιος