«Θύματα» της παράδοσης!(vid)

Η μεν Νιούκαστλ, έφτασε στα 20 παιχνίδια πρωταθλήματος που δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει εις βάρος της σκορ και να πάρει τη νίκη. Η δε Τότεναμ, αύξησε στις έξι τις ανεπιτυχείς επισκέψεις της στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ»! Οι δύο ομάδες μπορούν να αισθάνονται ικανοποιημένες από το μεταξύ τους 2-2 για την 8η αγωνιστική!



«Θύματα» της παράδοσης!(vid)

Το… «τρένο» του Άλαν Πάρντιου, έστω και στα τελευταία λεπτά, απέφυγε την πρώτη ήττα της σεζόν και συνέχισε το εντυπωσιακό σερί, την ίδια στιγμή που τα «σπιρούνια» χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης, έφτασαν κοντά στην κατάκτηση των τριών βαθμών, αλλά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν την 5η σερί νίκη της περιόδου. Δικαίωση για τον τεχνικό των «καρακαξών» που την κρίσιμη στιγμή πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Σόλα Αμεόμπι και αυτός δικαίωσε τον προπονητή του, σκοράροντας στο φινάλε για το τελικό 2-2!

Α’ ημίχρονο:

Τον εκνευρισμό που προκαλεί η εμφάνιση του άγραφου νόμου του ποδοσφαίρου, όταν η αντίπαλη ομάδα σκοράρει κόντρα στη ροή του αγώνα, αισθάνθηκε η Νιούκαστλ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την Τότεναμ. Οι «καρακάξες», άσχετα αν δεν δημιούργησαν ευκαιρίες με τις οποίες θα απειλούσαν τα καρέ του Φρίντελ, κυριάρχησαν στο χώρο του κέντρου και κατέστρεψαν τα σχέδια των «σπιρουνιών».

Τα… κέφια του Γιοάν Καμπάιγ και η κινητικότητα του Ντεμπά Μπα στην περιοχή των Λονδρέζων, έμειναν… αμανάτι, αφού η Τότεναμ ήταν αυτή που από το πουθενά άνοιξε το σκορ! Στο 42ο λεπτό, ο Αντεμπαγιόρ ανατράπηκε από τον Στίβεν Τέιλορ και ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ευστόχησε και έγραψε το 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Το γκολ που αναζητούσε η Νιούκαστλ ώστε να φέρει το ματς στα ίσια άμεσα, ήρθε με την έναρξη της επανάληψης! Ο Ντεμπά Μπα στο 48ο λεπτό με προβολή έπειτα από ωραία σέντρα του Γκουτιέρεζ από τα αριστερά, «έβαλε» τον Φρίντελ στα δίχτυα, αφού ο πορτιέρο της Τότεναμ το μόνο που κατάφερε στην προσπάθειά του ήταν να… συνοδεύσει τη μπάλα στο πλεκτό! Η ισοφάριση «ζωντάνεψε» το παιχνίδι με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να επιδίδονται ακόμη και σε… «κοκορομαχίες», σε στιγμές έντασης και σκληρών μαρκαρισμάτων! Σε κάποια από αυτά οι Τιοτέ και Γουόκερ αποκόμισαν προβλήματα τραυματισμών, αλλά όχι τόσο σοβαρά ώστε να μη συνεχίσουν στο ματς.

Ο Χάρι Ρέντναπ προσπαθούσε να βρει τρόπους ώστε να μην αφήσει ξανά τις «καρακάξες» να κυριαρχήσουν στο χώρο του κέντρου αλλά… δεν χρειάστηκε κόπος. Ξανά, στην πρώτη καλή τους ευκαιρία για το δεύτερο μέρος, τα «σπιρούνια» πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ζερμείν Ντεφό! Ο Άγγλος φορ ολοκλήρωσε θετικά την προσπάθεια του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ που νικήθηκε από τον Κρολ σε μοναδικό τετ – α – τετ και έπειτα από πάσα του Πάρκερ, πλάσαρε για το 2-1!

Ο Άλαν Πάρντιου σήκωσε αμέσως τους Μπεν Αρφά και Σόλα Αμεόμπι από τον πάγκο και ο δεύτερος τον δικαίωσε! Με δυνατό σουτ από σέντρα του Καμπάιγ, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Φρίντελ που το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να… μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα στο 86ο λεπτό, όταν και διαμορφώθηκε το τελικό 2-2! Μάλιστα, οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν στο φινάλε να πανηγυρίσουν τη νίκη, αλλά ο Κολοτσίνι απέδειξε ότι… δεν είναι επιθετικός και έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία από κοντινή απόσταση για να στείλει τη Νιούκαστλ και τους οπαδούς της στα ουράνια!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρολ, Κολοτσίνι, Σίμπσον (77’ Σαντόν), Ράιαν Τέιλορ, Στίβεν Τέιλορ, Καμπάιγ, Γκουτιέρεζ, Τιοτέ, Ομπερτάν, Μπα (71’ Μπεν Αρφά), Μπεστ (71’ Σόλα Αμεόμπι)

Τότεναμ: Φρίντελ, Μπέιλ, Καμπούλ, Κινγκ (30’ Μπασόνγκ), Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Πάρκερ, Φαν ντερ Φάαρτ (63’ Ντεφό), Μόντριτς, Λίβερμορ, Αντεμπαγιόρ (89’ Παβλιουτσένκο)


szólj hozzá: N2-2T