Νίκη-ανάσα για Γουέστ Μπρομ(vid)

Μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η Γουέστ Μπρομ, μετά το 2-0 κόντρα στη Γουλβς. Πρώτη νίκη στην έδρα τους για τους «baggies», σε μπελάδες οι «λύκοι», μετά από ένα παιχνίδι με ρυθμό και αρκετές φάσεις στο «Χόθορνς». Κρις Μπραντ και Πίτερ Οντεμβρίγκι τα γκολ για την ομάδα του Ρόι Χότζον.



Νίκη-ανάσα για Γουέστ Μπρομ(vid)

Οι δύο προπονητές προσπάθησαν να κερδίσουν τη μάχη στο χώρο του κέντρου και «κατέβασαν» την ομάδα τους με έναν φουνταριστό, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στη μεσαία γραμμή.

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε «baggies» και «λύκους» να προσφέρουν –όχι πολλά γκολ, αλλά- θέαμα στο «Χόθορνς», με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη και να απομακρύνονται από την επικίνδυνη ζώνη.

Καλό, με ρυθμό και με δυνατές μονομαχίες το πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν τις προσπάθειές τους και στο δεύτερο.

Α’ Ημίχρονο

Ο Ρόι Χότζον είχε ζητήσει πίεση από την αρχή, ώστε να μπορέσει η ομάδα του να πάρει τα ηνία του αγώνα και οι παίκτες του έκαναν πράξη τις εντολές του προπονητή τους.

Πρέσινγκ ψηλά και γρήγορος ρυθμός έδωσαν την ευκαιρία στην Μπρόμγουιτς να προηγηθεί στην πρώτη φάση που έκανε μπροστά στα καρέ του Χένεσι, όταν ο Μπίλι Τζόουνς μπήκε από αριστερά στην περιοχή, έσπασε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, όπου ο Κρις Μπραντ έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Γουλβς προσπάθησε να αντιδράσει και με τους Τζάρβις και Ντόιλ για μπροστάρηδες απείλησε την εστία της Γουέστ Μπρομ. Οι γηπεδούχοι δεν επαναπαύτηκαν στο προβάδισμά τους και συνέχισαν να πιέζουν, αφήνοντας έτσι χώρους στους «λύκους». Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Μικ ΜακΚάρθι, προσπάθησε να βγει μπροστά και να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. 

Β’ Ημίχρονο

Η Γουέστ Μπρομ ήταν αυτή που μπήκε πιο δυνατά στο 2ο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε τα κενά στην άμυνα των «λύκων». Οι κεντρικοί αμυντικοί των φιλοξενούμενων έμεναν μόνοι τους με τους Λονγκ και Τσχόι, αφού τα πλάγια μπακ δεν είχαν γρήγορες επιστροφές. Η Γουλβς, ωστόσο, σταδιακά άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, με το παιχνίδι να παραμένει ανοιχτό, με γρήγορο ρυθμό και αρκετές ευκαιρίες, αν και όχι όλες κλασσικές.

Σε μια από αυτές, στο 76ο λεπτό, ο Πίτερ Οντεμβίγκι έκανε 2 τα τέρματα για τους γηπεδούχους, όταν με ωραίο σουτ με το αριστερό –ουσιαστικά- έδωσε τέλος στις ελπίδες της Γουλβς για ανατροπή.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Γουέστ Μπρομ:Φόστερ, Ρίντ, Όλσον, ΜακΌλεϊ, Τζόουνς (Σόρε΄84’), Μπραντ, Μουλούμπου, Σχάρνερ, Τόμας (Μόρισον 81’), Λονγκ, Τσχόι (Οντεμβίγκι 72’)

Γουλβς:Χένεσι, Στίρμαν, Μπέρα, Τζόνσον, Γουόρντ, Τζάρβις (Γκιεντιούρα 74’), Μίλιγιας (Μπλέικ 55’), Ο’ Χάρα, Χένρι, Χάμιλ (Χαντ 69’), Ντόιλ


szólj hozzá: W1-0W