Championship: Preview

Οι ομάδες της Championship επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους με κάποιες σημαντικές αλλαγές για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Νότιγχαμ Φόρεστ απέλυσε τον προπονητή της και συμφώνησε με τον τεχνικό της Πόρτσμουθ. Η τελευταία ψάχνει βιογραφικά, ενώ τον καπετάνιο απέλυσε και η Μπρίστολ Σίτι!



Championship: Preview

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ - ΜΠΛΑΚΠΟΥΛ

Γουέστ Χαμ:Μάλλον σε καλή περίοδο για τον Σαμ Αλαρντάις ήρθε η διακοπή του πρωταθλήματος. Στα δύο τελευταία ματς πριν το υποχρεωτικό διάλειμμα η Γουέστ Χαμ δεν πήρε νίκη, γνωρίζοντας εντός έδρας ήττα από την Ιπσουιτς και πιο πρόσφατα πήρε ισοπαλία (2-2) στο ντέρμπι με την Κρίσταλ Πάλας. Προβλήματα ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος για τον «Μπιγκ Σαμ», ο οποίος είδε τον δανεικό μέσο Ντάρεν Μπέντλι να υποβάλλεται σε επέμβαση στο γόνατο και θα απουσιάσει για περίπου έξω εβδομάδες. Εκτός από τον Μπέντλι δεδομένα να λείψουν ο διεθνής γκολκίπερ Ρόμπερτ Γκριν και ο επίσης βασικός εξτρέμ Γκάρι Ο'Νιλ. Ωστόσο, υπάρχουν ελπίδες ότι θα προλάβει το ματς με την Μπλάκπουλ ο αμυντικός Ριντ και οι μέσοι Νόουμπλ και Τέιλορ. Ο δεξιός αμυντικός Γκι Ντεμέλ ξεπέρασε επιτέλους τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Ο βετεράνος φορ Τζον Κάριου σκόραρε μεσοβδόμαδα με τη Νορβηγία (σ.σ.: είχε πετύχει και το γκολ τη ισοφάρισης κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας) και ενδεχομένως να ξεκινήσει στην ενδεκάδα αντί του Κάρλτον Κόουλ.

Μπλάκπουλ:Ισως την πιο πειστική φετινή εμφάνισή της στο πρωτάθλημα πραγματοποίησε η Μπλάκπουλ στο τελευταίο παιχνίδι της. Με τον νεαρό μέσο Σέλβι, που πρόσφατα αποκτήθηκε δανεικός από τη Λίβερπουλ, να κάνει ντεμπούτο με ένα γκολ και μια ασίστ οι «σισάιντερς»… ισοπέδωσαν 5-0 την ουραγό Μπρίστολ Σίτι και ο Ιαν Χόλογουεϊ έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια. Ενας γνωστός μας από τη θητεία του στην Ελλάδα ανήκει πλέον στο δυναμικό της Μπλάκπουλ. Ο Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, έπεισε στο διάστημα που δοκιμάστηκε και δεν θα είναι έκπληξη να τον δούμε σήμερα στην ενδεκάδα. Ο 30χρονος επιθετικός υπέγραψε μέχρι το τέλος της περιόδου και έρχεται να πλαισιώσει μια ήδη ισχυρή γραμμή κρούσης. Από εκεί και πέρα, αμφίβολος δίνεται ο αμυντικός Κρεγκ Κάθκαρτ, με πρόβλημα στο γόνατο. Ο Ντάνιελ Μπογκντάνοβιτς, σκόρερ δύο τερμάτων στον προηγούμενο αγώνα, αποκλείστηκε από την αποστολή της Μάλτας, λόγω τραυματισμού, όμως λογικά προλαβαίνει την αναμέτρηση με τη Γουέστ Χαμ.


ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ- ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

Γουότφορντ:Προβληματισμός επικρατεί στη Γουότφορντ μετά τη «βαριά» ήττα από τη Σαουθάμπτον. Οι «σφήκες» έχασαν 4-0 στο «Σεντ Μέρις», αλλά σίγουρα το σκορ δεν λέει όλη την αλήθεια. Ξεκίνησαν πολύ καλά, όμως ξόδεψαν δύο απίστευτες ευκαιρίες, και τα πάντα άλλαξαν όταν στο 21' οι «άγιοι» πήραν ανύπαρκτο πέναλτι (για χέρι), που μετέτρεψε σε γκολ ο Λάμπερτ. Δικαιολογημένα υπάρχει πικρία για το αποτέλεσμα, όμως είναι εμφανές ότι οι Λονδρέζοι έχουν αδυναμίες σε όλες τις γραμμές. Γι' αυτό και στο διάστημα της διακοπής ο Σιν Ντάιτς φρόντισε να τους ενισχύσει, προχωρώντας στον δανεισμό του πολύ καλού εξτρέμ της Γουλβς Μάικλ Κάιτλι. Ο τελευταίος μπαίνει στην ενδεκάδα με το «καλημέρα», με τον Ντάιτς να έχει πρακτικά πλήρη αποστολή στη διάθεσή του. Μοναδικός μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο μέσος ΜακΤζιν.

Κρίσταλ Πάλας: «Αγγιξε» μια μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου με τη Γουέστ Χαμ, ωστόσο έμεινε στο 2-2. Η Κρίσταλ Πάλας προηγήθηκε δύο φορές κόντρα στα «σφυριά», αλλά κάποια επιπόλαια λάθη της στέρησαν την κατάκτηση των τριών βαθμών. Προβληματισμένος από την αμυντική λειτουργία της ομάδας του ο Ντάγκι Φρίντμαν έριξε μεγάλο βάρος σε αυτό το κομμάτι και ευελπιστεί ότι οι παίκτες του θα έχουν πάρει το μάθημά τους. Αρκετές και σημαντικές επιστροφές έχουν οι «αετοί» για την αναμέτρηση με τη Γουότφορντ. Ο πλάγιος μπακ Κλάιν, ο μέσος Ντικγκατσόι (λείπει από τον Αύγουστο) και ο επίσης χαφ Γκάρβαν εκμεταλλεύθηκαν τη διακοπή και πλέον είναι έτοιμοι να βοηθήσουν την ομάδα τους. Ο πρώτος έχει λίγο καλύτερες πιθανότητες να βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Ο μόνος παίκτης που δεν υπολογίζεται για του φιλοξενούμενους είναι ο μακροχρόνια τραυματίας αριστερός μπακ Λι Χιλς.


ΚΑΡΝΤΙΦ - ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Κάρντιφ:Την ευκαιρία να παραμείνει στην πρώτη εξάδα είχε η Κάρντιφ, αλλά δεν την εκμεταλλεύθηκε στο ματς με τη Χαλ. Οι «μπλούμπερντς» ηττήθηκαν 2-1 στο «KC Stadium», σε ένα ματς που ίσως άξιζαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Το σημερινό ματς δίνει στην ομάδα του Μάλκι την ευκαιρία να ανακάμψει απέναντι σε έναν αντίπαλο που επίσης έχει ο στόχο την παρουσία στα πλέι οφ. Σχεδόν πλήρη αποστολή στη διάθεσή του έχει ο τεχνικός των γηπεδούχων για την αναμέτρηση με την Ιπσουιτς. Πρόσφατα απουσίαζαν οκτώ ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι περισσότεροι υπολογίζονται για την ενδεκάδα, όμως ο Μακάι είχε την αισιοδοξία ότι οι περισσότεροι (αν όχι όλοι) θα προλάβουν. Ο Μπεν Τέρνερ, καλοκαιρινό μεταγραφικό απόκτημα, είναι έτοιμος για την πρώτη του παρουσία στο αρχικό σχήμα, έχοντας περάσει ως αλλαγή στην προηγούμενη αγωνιστική.

Ιπσουιτς:Από τους προπονητές της Τσάμπιονσιπ που δεν αισθάνθηκε καθόλου καλά με τη διακοπή του πρωταθλήματος ήταν ο Πολ Τζιούελ και δεν φοβήθηκε να το πει. Ο έμπειρος τεχνικός έβλεπε την ομάδα του να έχει πάρει φόρα, να παραμένει αήττητη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και στην τελευταία αγωνιστική να πετυχαίνει πειστική νίκη απέναντι στην Μπράιτον (3-1). Αναμβίφολα το πρόσωπο του σημερινού αγώνα στην πρωτεύουσα της Ουαλίας είναι ο Μάικλ Τσόπρα, που το καλοκαίρι άφησε την Κάρντιφ για λογαριασμό της Ιπσουιτς. Μέχρι την τελευταία στιγμή είναι διατεθειμένοι οι φιλοξενούμενοι να περιμένουν τον Κένι Μίλερ. Ο πολύτιμος επιθετικός αντιμετωπίζει πρόβλημα στον δικέφαλο και δεν αγωνίστηκε με την Εθνική Σκoτίας. Θα αγωνιστεί μόνο αν περάσει με επιτυχία το τεστ ετοιμότητας στο οποίο θα υποβληθεί λίγο πριν τη σέντρα. Αμφίβολος δίνεται και ο μέσος Τζέι Εμάνουελ-Τόμας, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στον αστράγαλο. Ο δανεικός δεξιός αμυντικός Ρις Ουαμπαρά λογικά θα είναι έτοιμος για να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, με τις επιστροφές του επιθετικού Ντάριλ Μέρφι και του εξτρέμ Λι Μάρτιν να θεωρούνται δεδομένες.


ΚΟΒΕΝΤΡΙ - ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Κόβεντρι:Πέρυσι κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία στο... τσακ, αλλά όπως φαίνεται μέχρι τώρα η τρέχουσα περίοδος θα είναι εξίσου δύσκολη για την Κόβεντρι. Οι «γαλάζιοι ουρανοί» παραμένουν στη ζώνη του υποβιβασμού, είναι χωρίς νίκη για τέσσερις αγωνιστικές και τα... σενάρια δίνουν και παίρνουν. Ενα από αυτά εμφανίστηκε μεσοβδόμαδα και έλεγε ότι ο τεχνικός Αντι Θορν είναι έτοιμος να τα βροντήξει και να φύγει, όμως με τοποθέτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα διέψευσε τα πάντε. Στα αγωνιστικά, από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής των γηπεδούχων Σάμι Κλίνγκαν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην πλάτη και αποκλείστηκε από την αποστολή της Εθνικής Ιρλανδίας. Αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της Κόβεντρι, αφού και οι Μέρφι (τερματοφύλακας), Κρέινι (στόπερ), ΜακΣέφρι (εξτρέμ) και Ο'Ντόνοβαν (επιθετικός) έχουν επίσης μοιρασμένες πιθανότητες να προλάβουν. Στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του βρίσκεται ο κεντρικός αμυντικός ΜακΠέικ, όμως δεν υπολογίζεται για το σημερινό παιχνίδι, με τον χαφ Καρλ Μπέικερ να παραμένει εκτός δράσης.

Νότιγχαμ Φόρεστ:Εξίσου κακή με αυτή της σημερινής αντιπάλου της είναι η πορεία που διαγράφει η Νότιγχαμ Φόρεστ. Οριακά πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού οι «ρεντς» προέρχονται από τη βαριά ήττα στην έδρα της Μπέρνλι (5-1) και από το 1-3 στο «Σίτι Γκράουντ». Αυτό το ματς ήταν και το τελευταίο στον πάγκο της Φόρεστ για τον Στιβ ΜακΚλάρεν, ο οποίος εδώ και καιρό ήταν υπ’ ατμόν. Μικροπρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο βασικός γκολκίπερ της Φόρεστ, Ρίτσαρντ Γουντ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι θα δώσει το «παρών» στο ματς με την Κόβεντρι. Κατά τα άλλα, στο διάστημα της διακοπής δεν προέκυψε κάποιο άλλο πρόβλημα για τους «ρεντς», οι οποίοι όμως παραμένουν χωρίς τους μέσους Αντερσον, Μπόατενγκ, Κόεν και τους επιθετικούς Μπλάκστοκ και ΜακΚλίρι. Στον πάγκο των φιλοξενούμενων θα βρίσκεται ο βοηθός Ρομπ Κέλι, μετά την παραίτηση του ΜακΚλάρεν. Προσωρινά όμως, γιατί από χθες το βράδυ η διοίκηση των «ρεντς» έφτασε σε συμφωνία με την αντίστοιχη της Πόρτσμουθ και ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της για τα επόμενα 3,5 χρόνια με τον Στιβ Κότεριλ.


ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ - ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Μίντλεσμπρο:Τόνι Μοουμπρέι και Μάθιου Μπέιτς. Καλύτερος προπονητής και παίκτης αντίστοιχα στην Τσάμπιιονσιπ για τον μήνα Σεπτέμβριο. Αυτό από μόνο του λέει πολλά για την μέχρι τώρα της Μίντλεσμπρο, που δεν έχει καμία σχέση με το περυσινό... σκορποχώρι. Η «Μπόρο» παραμένει ομάδα χωρίς ήττα στην κατηγορία και σήμερα θα προσπαθήσει να βάλει τέλος σε ένα σερί τριών διαδοχικών ισοπαλιών και να επιστρέψει στις επιτυχίες. Κανένα νέο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζουν οι γηπεδούχοι στην προσπάθεια που κάνουν για να σπάσουν ένα ρεκόρ του συλλόγου που κρατάει 101 χρόνια. Σε περίπτωση που η «Μπόρο» κερδίσει ή δεν ηττηθεί από τη Μίλγουολ θα ξεκινήσει τη σεζόν με αήττητο σερί 11 αγωνιστικών, ξεπερνώντας τις 10 που είχε πίσω στο μακρινό 1910. Ο αμυντικός Σεμπ Χάινς ξεπέρασε τον τραυματισμό του και επιστρέφει, όμως στην καλύτερη των περιπτώσεων αναμένεται να μείνει στον πάγκο, με τη Μίντλεσμπρο να μην έχει δεχθεί γκολ στα πέντε τελευταία ματς. Πιθανότητες να βρεθεί στη 16άδα για πρώτη φορά φέτος έχει ο βασικός γκολκίπερ Τζέισον Στιλ, αλλά λογικά κάτω από τα δοκάρια θα παραμείνει ο δανεικός Καρλ Ικέμε. Εκτός δράσης παραμένει ο μέσος Φρανκς, που δεν θα επιστρέψει πριν τις αρχές Δεκεμβρίου.

Μίλγουολ:Προβληματισμό γέμισε τον Κένι Τζάκετ η εμφάνιση της ομάδας του πριν τη διακοπή. Η Μίλγουολ εμφανίστηκε... χωρίς δόντια στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπέρνλι και ηττήθηκε 1-0, με τον Τζάκετ να ισχυρίζεται ότι ίσως έφτασε η ώρα να φέρει νέα πρόσωπα στην ομάδα, όπως και έκανε. Ετοιμος να κάνει το ντεμπούτο του με τα «λιοντάρια» είναι ο επιθετικός Πάτρικ Αγκιεμάνγκ, που αποκτήθηκε δανεικός για ένα μήνα από την Κρίσταλ Πάλας. Λογικά θα βρεθεί στην ενδεκάδα, αφού μέχρι τώρα οι φιλοξενούμενοι είναι αρκετά… ντροπαλοί μπροστά στην αντίπαλη εστία. Οι επιθετικές επιλογές του Τζάκετ γίνονται περισσότερες με την επάνοδο και του έμπειρου Νταρίους Χέντερσον. Ωστόσο, εκτός πλάνων βρίσκεται ο τιμωρημένος φορ Μαρκίς, που συν τοις άλλοις το τελευταίο διάστημα έπαιζε με πρόβλημα τραυματισμού. Ο μέσος Τέρι Ρέικον αγωνίστηκε με τις ρεζέρβες μεσοβδόμαδα, μετά από 2,5 μήνες απουσίας, αλλά λογικά θα επιστρέψει σε 1-2 εβδομάδες. Αμφίβολος δίνεται ο πλάγιος αμυντικός Τζόρνταν Στιούαρτ.


ΜΠΕΡΝΛΙ - ΡΕΝΤΙΝΓΚ

Μπέρνλι:Ισως να χρειάστηκε λίγο καιρό για να «ξυπνήσει», αλλά φαίνεται ότι η Μπέρνλι αρχίζει σιγά σιγά να παίρνει μπροστά. Μετά το εντυπωσιακό 5-1 επί της Νότιγχαμ Φόρεστ οι «κλάρετς» έκαναν «διπλό» απέναντι στη Μίγλουολ (1-0), αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τόσο κακοί όσο έδειχνε μέχρι πρότινος η βαθμολογική συγκομιδή τους. Μοιρασμένες πιθανότητες να αγωνιστεί έχει ο Ντέιβιντ Εντγκαρ. Ο Καναδός αμυντικός επέστρεψε στην Αγγλία την Πέμπτη, λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική της πατρίδας του, και η συμμετοχή του θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Πάρα το διάλειμμα τα προβλήματα δεν μειώθηκαν για τους «κλάρετς» αφού κανείς εκ των τεσσάρων τραυματιών της ομάδας δεν πρόλαβε να αποθεραπευθεί. Ο επιθετικός Πάτερσον και ο αμυντικός Νταφ γύρισαν στις προπονήσεις, αλλά ακόμα δεν είναι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση. Ακόμα πιο μακρύς είναι ο δρόμος προς την ανάρρωση για τον γκολκίπερ Μπράιαν Γένσεν και τον επιθετικό Ντάνι Αϊνγκς.

Ρέντινγκ:Τέταρτο σερί ματς χωρίς ήττα για τη Ρέντινγκ, χωρίς ωστόσο το 0-0 απέναντι στη Μίντλεσμπρο να αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο τον Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ. Πάντως, παραδέχθηκε ότι η εικόνα των «βασιλικών» ήταν πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτό που παρουσίαζαν μερικές εβδομάδες νωρίτερα. Η αλήθεια είναι ότι απέχει και πολύ από την περυσινή, που τους οδήγησε μέχρι τον τελικό των πλέι οφ. Στους φιλοξενούμενους υπάρχουν ελπίδες ότι τελικά ο Τζίμι Κεμπέ θα βρεθεί σε θέση να αγωνιστεί. Ο Γάλλος εξτρέμ αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στη νίκη επί της Ντονκάστερ (17 Σεπτεμβρίου), όμως επέστρεψε στις προπονήσεις την Τρίτη και ο ΜακΝτέρμοτ ελπίζει ότι θα τα καταφέρει. Πρόβλημα στην προπόνηση απέκτησε ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Αλεξ ΜακΚάρθι και ίσως δεν μπει στην 16άδα.


ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΠΙΤΕΡΜΠΡΟ

Μπρίστολ Σίτι:Με μία νίκη μετά από δέκα αγωνιστικές η εξέλιξη ήταν μάλλον λογική. Ειδικά από τη στιγμή που η Μπρίστολ Σίτι γνώρισε στο τελευταίο παιχνίδι της τη συντριβή (5-0) από την Μπλάκπουλ. Ο Κιθ Μίλεν... χαιρέτησε, ο πάγκος της Μπρίστολ Σίτι είναι κενός και η διοίκηση βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή. Ολα δείχνουν πως αυτός θα είναι ο Ντέρεκ ΜακΑϊνς, αφού η Σίτι εξασφάλισε άδεια από τη Σεντ Τζόνστον για να συζητήσει μαζί του. Πάντως, σήμερα στον πάγκο θα καθίσει ο υπηρεσιακός Στιβ Ουΐγκλι, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει και λίγα προβλήματα. Οι αμυντικοί ΜακΓκίβερν και Ουΐλσον δίνονται αμφίβολοι, ενώ οριστικά νοκ άουτ πρέπει να θεωρείται ότι είναι ο βετεράνος στόπερ Λιούις Κάρι. Ο μακροχρόνια τραυματίας μπακ Φοντέν επέστρεψε στις προπονήσεις, αλλά προς το παρόν δεν υπολογίζεται. Εκτός παραμένει και ο επιθετικός ΜακΑλιστερ.

Πίτερμπρο:Εναλλάξ ήττες και νίκες έχει στα πέντε τελευταία παιχνίδια η Πίτερμπρο και αν το πράγμα συνεχιστεί έτσι είναι σειρά να πάρει τους τρεις βαθμούς. Πέρα από την πλάκα οι «πος» δεν ήταν καθόλου καλοί στο τελευταίο παιχνίδι τους και η εντός έδρας ήττα από τη Ντονκάστερ είναι δύσκολο να χωνευτεί. «Ακέφαλοι» πάνε στο σημερινό παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, μια και λόγω των αντιδράσεών τους στο περασμένο ματς ο τεχνικός Ντάρεν Φέργκιουσον και ο βοηθός του τιμωρήθηκαν με μία αγωνιστική. Κατά τα άλλα υπάρχει η αισιοδοξία ότι ο νεαρός επιθετικός Λι Τόμλιν, που έχει πάθει ζημιά στον αστράγαλο, θα διαψεύσει το ιατρικό της ομάδας και θα επανέλθει στη δράση νωρίτερα από το τέλος του μήνα. Επίσης, ο Φέργκιουσον ευελπιστεί ότι θα έχει στη διάθεσή του και τον βασικό στόπερ Ζακουανί, όπως και τον έμπειρο χαφ ΜακΚαν. Στη διάρκεια της διακοπής οι «πος» αποφάσισαν να διακόψουν τον δανεισμό του Ντέιβιντ Μπολ και δεν αποκλείεται ο Αγγλος φορ να βρεθεί στην 16άδα.


ΝΤΕΡΜΠΙ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Ντέρμπι:Με ανακούφιση υποδέχθηκε τη διακοπή ο Νάιτζελ Κλαφ, βλέποντας την ομάδα του να... παραπατάει στα δύο τελευταία ματς. Κυρίως, βέβαια, σε αυτό κόντρα στη Λέστερ, από την οποία ηττήθηκε με το «βαρύ» 4-0. «Οι παίκτες μου χρειάζονταν ξεκούραση. Πήραν μερικές ημέρες άδεια και γύρισαν ανανεωμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των «κριαριών», που επίσης αποκάλυψε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με τη διοίκηση για να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και μετά το καλοκαίρι. Σε ότι έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι ο Κλαφ λογικά θα έχει στη διάθεσή του τον Ιρλανδό αριστερό χαφ Κέβιν Κιλμπάν, που έχασε τα τέσσερα τελευταία ματς. Ωστόσο, λίγες πιθανότητες να αγωνιστεί συγκεντρώνει ο επιθετικός Τζέιμι Γουόρντ, που τραυματίστηκε σε ματς της Βόρειας Ιρλανδίας. Ο επιθετικός Νέιθαν Τάισον, που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τη Νότιφχαμ Φόρεστ, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας του μετά από επέμβαση, όμως τόσο το σημερινό όσο και το ματς της Τρίτης με τη Μίντλεσμπρο έρχονται πολύ νωρίς.

Σαουθάμπτον:Με πολύ καλό τρόπο έκλεισε τις υποχρεώσεις της πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος η Σαουθάμπτον, με το 4-0 επί της Γουότφορντ να την διατηρεί στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο τεχνικός Νάιτζελ Αντκινς θεωρεί ότι οι δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από το προηγούμενο παιχνίδι έχουν βοηθήσει τους παίκτες του να... γεμίσουν μπαταρίες και περιμένει από αυτούς να έχουν ανάλογη συνέχεια. Είναι πολύ πιθανό στην αποστολή των φιλοξενούμενων να βρεθεί για πρώτη φορά φέτος ο επιθετικός Λι Μπάρναρντ, που αντιμετώπιζε πρόβλημα στον αστράγαλο από την προετοιμασία. Οι αμυντικοί Χάρντινγκ και Τζαϊντί επέστρεψαν στις προπονήσεις και είναι διαθέσιμοι, οπότε ο επίσης αμυντικός Νταν Σίμπορν παραμένει ο μοναδικός μακροχρόνια απόντας.


ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ - ΜΠΑΡΝΣΛΙ

Πόρτσμουθ:Εντελώς απρόσμενη εξέλιξη είχαν τα πράγματα για την Πόρτσμουθ, λίγες ώρα πριν το παιχνίδι με την Μπάρνσλι. Αργά χθες το βράδυ η διοίκηση ανακοίνωσε πως έφτασε σε οικονομική συμφωνία με τη Νότιγχαμ Φόρεστ, επιτρέποντας στον Στιβ Κότεριλ να συνεχίσει την καριέρα του στον πάγκο των «ρεντς». Ο νεαρός τεχνικός κράτησε πέρυσι την ομάδα στην κατηγορία, έχοντας σχεδόν τα πάντα εναντίον του και ήταν πολύ αγαπητός στο «Φράτον Παρκ». Μετά από αυτό το σοκ οι παίκτες της Πόρτσμουθ καλούνται να ανασυνταχθούν και να εμφανιστούν πανέτοιμοι για το παιχνίδι με την Μπάρνσλι, στο οποίο τις αποφάσεις από τον πάγκο θα λάβουν οι υπηρεσιακοί Γκρέι και Ουΐτιγχαμ. Εχοντας εκτίσει ποινή τριών αγωνιστικών ο επιθετικός Λουκ Βάρνι επιστρέφει στη δράση, με τον φορ Ντέιβ Κίτσον να περνάει από τεστ λίγο πριν τη σέντρα. Ο γκολκίπερ Χέντερσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο στην πρόσφατη ήττα από τη Λιντς (1-0) και λογικά θα διατηρήσει τη θέση του.

Μπάρνσλι:Μετά από πέντε διαδοχικές ισοπαλίες, όλες με σκορ 1-1, η Μπάρνσλι έκλεισε με καλό τρόπο τον «κύκλο» πριν τη διακοπή. Βγάζοντας κάποια από τα στοιχεία που θέλει να περάσει ο Κιθ Χιλ στο παιχνίδι της επικράτησε 2-0 της Κόβεντρι και παράλληλα συμπλήρωσε επτά παιχνίδια χωρίς ήττα. Οι «τάικς» δεν έχουν κακή ομάδα. Απλά βρίσκονται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο και αν μπορέσουν να εκμεταλλευθούν την αναταραχή που έχει δημιουργηθεί στην Πόρτσμουθ έχουν πιθανότητες να φύγουν με αποτέλεσμα από το «Φράτον Παρκ». Μετά από μακροχρόνιους τραυματισμούς ο Κρεγκ Ντέιβις (επιθετικός), καλοκαιρινό απόκτημα από την Τσέστερφιλντ και ο Ρομπ Εντουαρντς (αμυντικός), επιστρέφουν στη διάθεσή του προπονητή τους. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο ενθαρρυντικά και για τον χαφ Πέρκινς, που μάλλον δεν προλαβαίνει. Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι μέσοι Νόουμπλ-Λάζαρους και Λόβρεν και ο αμυντικός Πότερ.


ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΧΑΛ

Μπράιτον:Την κατάλληλη στιγμή. Τότε ήρθε η υποχρεωτική διακοπή του πρωταθλήματος για την Μπράιτον. Οι «γλάροι», που ξεκίνησαν εντυπωσιακά τη σεζόν, έδειξαν σημάδια χαλάρωσης, με αποτέλεσμα να πάρουν μόλις έναν βαθμό στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Στο πιο πρόσφατο από αυτά προηγήθηκαν στη διάρκεια του δεύτερου μέρους στην έδρα της Ιπσουιτς ηττήθηκαν τελικά 3-1. Ο αμυντικός Λιούις Ντανκ επιστρέφει από τιμωρία και θα αντικαταστήσει στην ενδεκάδα τον Ρομέν Βινσελό. Ο πολύ καλός εξτρέμ Γουίλ Μπάκλι δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον τραυματισμό που «κληρονόμησε» από τον αγώνα του Λιγκ Καπ με τη Λίβερπουλ. Οι μακροχρόνια τραυματίες αμυντικοί Ελ-Αμπντ και Ελφικ, που ακόμα δεν έχουν συμμετοχή φέτος, παραμένουν εκτός πλάνων. Νέο πρόσωπο στην ομάδα ο πρώην μέσος της Μπέρμιγχαμ Ντάρεν Κάρτερ, που αποκτήθηκε μετά από δοκιμή δύο εβδομάδων.

Χαλ:Να σταματήσει από εκεί που σταμάτησε πριν δύο εβδομάδες θα προσπαθήσει η Χαλ, που επιδιώκει να επεκτείνει το αήττητο σερί της σε επτά αγωνιστικές. Οι «τίγρεις» έρχονται από σημαντική νίκη 2-1 επί της Κάρντιφ, ενώ μιλώντας για τη σημερινή αναμέτρηση ο τεχνικός Νάιτζελ Πίρσον δεν δίστασε να αναφέρει ότι η Μπράιτον έχει αρχίσει και παίρνει την κατιούσα και πως «τώρα συνειδητοποιεί πόσο δύσκολη είναι η ζωή στην Τσάμπιονσιπ. Ο έμπειρος χαφ Πολ ΜακΚένα και ο παρτενέρ του στο κέντρο Τομ Κέρνι αναμένεται να επιστρέψουν στην αποστολή, ωστόσο αρχικά μάλλον θα μείνουν στον πάγκο. Ο βασικός γκολκίπερ Αντριάνο Μπάσο πιθανότατα θα ξεπεράσει ένα μικροπρόβλημα στο γόνατο και θα συνεχίσει κάτω από τα δοκάρια, ωστόσο ο ηγέτης της αμυντικής γραμμής Αντι Ντόουσον δεν προλαβαίνει, όπως και ο μακροχρόνια τραυματίας εξτρέμ Κάμερον Στιούαρτ, αν και βρίσκεται κοντά στην επιστροφή του.