Με 1,960 οπαδούς στο «Ανφιλντ»

Η διοίκηση της Λίβερπουλ αποφάσισε να "κόψει" εισιτήρια από τους οπαδούς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το μεγάλο ντέρμπι των δύο ομάδων στις 15 Οκτωβρίου, εγκρίνοντας μονάχα 1,960. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον όχι όμως προς τον αντίπαλο σύλλογο αλλά προς τους οπαδούς της ομάδας του.



Με 1,960 οπαδούς στο «Ανφιλντ»
Η Λίβερπουλ έγινε μετά τις Μάντσεστερ Σίτι, Μπόλτον, Σάντερλαντ, Λιντς και Τότεναμ μια ακόμη ομάδα, η οποία αποφάσισε να μειώσει τα εισιτήρια των φιλοξενούμενων οπαδών της Γιουνάιτεντ. Η απόφαση στηρίχθηκε στα πολλά κρούσματα βίας τα οποία δημιουργούν οι φίλαθλοι των "κόκκινων διαβόλων" στα εκτός έδρας παιχνίδια.
 
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σεβάστηκε την απόφαση των "κόκκινων" και έγραψε ένα γράμμα, το οποίο στάλθηκε σε όσους φίλους της ομάδας κατάφεραν τελικά να προμηθευτούν εισιτήριο για το «Ανφιλντ». «Παρά το γεγονός ότι στηρίζετε την ομάδα, στο Ανφιλντ θα είμαστε μόνο 1,900. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβαίνει αυτό συνέχεια. Εχω πει πολλές φορές ότι μέρος της επιτυχίας μας τόσα χρόνια, είστε εσείς και πρέπει να με πιστέψετε, οι παίκτες επηρεάζονται όταν δεν νιώθουν την παρουσία σας στα γήπεδα που αγωνιζόμαστε» ανέφερε ο "Φέργκι" ο οποίος ήθελε με αυτόν τον τρόπο να πείσει τους οπαδούς της Γιουνάιτεντ να αλλάξουν συμπεριφορά στα εκτός έδρας ματς.
 
Συνολικά 12 σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ έχουν εκφράσει εγγράφως τα παραπονά τους στην Γιουνάιτεντ για τη συμπεριφορά των οπαδών της, τόσο απέναντι στους stewards όσο και στα καταστήματα των περιοχών γύρω από το γήπεδο.