«Θα ζω σαν να μην υπάρχει αύριο»

Η ζωή του εδώ –σχεδόν- δύο χρόνια έχει αλλάξει ριζικά. Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ μιλά για την κοσμοθεωρία του, για το πως σκοπεύει να περάσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του και τις προτεραιότητές του, μετά την παραλίγο δολοφονία του!



«Θα ζω σαν να μην υπάρχει αύριο»

Στις 8 Ιανουαρίου 2010, ο Τογκολέζος επιθετικός επέβαινε σε λεωφορείο με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, όταν η αποστολή τους δέχθηκε επίθεση στα σύνορα της Αγκόλας με τη Δημοκρατία του Κονγκό.

Περίπου 15 άντρες με όπλα και χειροβομβίδες επιτέθηκαν στο λεωφορείο που μετέφερε την εθνική ομάδα του Τόγκο, με τους πυροβολισμούς να κρατούν περισσότερο από μιάμιση ώρα.

«Μόνο ένας άνθρωπος που έχει περάσει αυτό το πράγμα, μπορεί να καταλάβει την αξία της ζωής. Μόνο ένας που είδε ότι είδα, που άκουσε ότι άκουσα μπορεί να εκτιμήσει το νόημά της», δηλώνει ο 27χρονος στράικερ και αναφέρεται στην καθημερινότητα των ανθρώπων. «Μερικές φορές τσακωνόμαστε για πολύ μικρά πράγματα», θα πει.

Τι αποφάσισε μετά την επίθεση που δέχθηκε; «Είπα στον εαυτό μου: Άκου Εμάνουελ, όλος αυτός ο τσακωμός για το αν έφαγες τη σωστή ώρα το βράδυ, για το πόσες θερμίδες θα καις κάθε ημέρα και όλα αυτά είναι πράγματα για τα οποία όχι μόνο δεν πρέπει να στεναχωριέσαι, αλλά δεν θα έπρεπε να τα σκέφτεσαι καν. Αποφάσισα απλά να ζήσω τη ζωή μου σαν να μην υπάρχει αύριο».

Στην επίθεση που δέχθηκε η εθνική ομάδα του Τόγκο σκοτώθηκαν τρία μέλη της αποστολής, ενώ άλλα εννιά τραυματίστηκαν. Μεταξύ των τραυματιών ήταν και ο Κοντζόλο Ομπιλάλε, ο τερματοφύλακας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του, λόγω των τραυμάτων του. Μάλιστα, ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα έξοδα διαβίωσης του συμπατριώτη του