Ασφάλεια πρόκρισης για Άρσεναλ και Τότεναμ (vids)

Η Άρσεναλ αν και λίγο έλειψε να... καεί από τις συνήθεις, πλέον, αδυναμίες και τα λάθη της, φεύγει από την Ελλάδα με το υπέρ της 3-1 επί του Ολυμπιακού για το πρώτο μεταξύ τους ματς στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ έχοντας ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση. Στο 2-0 η Τότεναμ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ δίχως ν' αντιμετωπίσουν το παραμικρό πρόβλημα οι παίκτες του Μουρίνιο.  



Ασφάλεια πρόκρισης για Άρσεναλ και Τότεναμ (vids)

Η Άρσεναλ με την έναρξη της αναμέτρησης στο Φάληρο έδειξε τις διαθέσεις της με το συρτό γυριστό σουτ του Όντεγκααρντ στα πρώτα λεπτά και το δοκάρι του Ομπαμεγιάνγκ έπειτα και από κόντρα στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο μπροστά από τον Σα. Οι Λονδρέζοι ναι μεν έψαξαν γρήγορα το γκολ για το προβάδισμα, όμως παράλληλα δεν... ξέχασαν να φανερώσουν και τις αδυναμίες τους στις στιγμές που θα πιέζονταν στην άμυνά τους.

Στο 33ο λεπτό ο Μάρτιν Όντεγκααρντ με τρομερό αριστερό σουτ εκτός περιοχής και με τη μπάλα να μπερδεύει τον πορτιέρε του Ολυμπιακού με τα φάλτσα έκανε το 1-0 με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ, η ομάδα του Αρτέτα ήταν μάλλον τυχερή που πήγε στ' αποδυτήρια για την ανάπαυλα με το υπέρ της σκορ. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Νταβίντ Λουίζ έκανε μεγάλο λάθος στην άμυνα, ο Μασούρας έκλεψε κι έκανε μόνος του το σουτ αντί να στρώσει στον Ελ Αραμπί που βρισκόταν μπροστά σε κενή εστία. Η μπάλα έφυγε πολύ άουτ από το τελείωμα του Έλληνα επιθετικού.

Ό,τι δεν είχε καταφέρει ο Μασούρας το έκανε στο 57' ο Ελ Αραμπί εκμεταλλευόμενος ένα μεγάλο λάθος του Θεμπάγιος, άσχετα αν η Άρσεναλ πάλι έδειχνε να ελέγχει το ματς. Ο Ισπανός χαφ των Λονδρέζων έχασε τη μπάλα από τον φορ του Ολυμπιακού που τσέκαρε τη θέση και του Γκάμπριελ Μαγκαλιάες και του Λένο και σούταρε από απόσταση για το 1-1! Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα η Άρσεναλ ήταν πολύ τυχερή όταν το πλασέ του αμαρκάριστου Ελ Αραμπί από το στρώσιμο του Ραντζέλοβιτς από δεξιά κάπου βρήκε και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λένο!

 

 

 

 

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλέον και αυτοπεποίθηση για να κυνηγήσουν την ανατροπή, όμως, στο 79ο λεπτό ο Γουίλιαν γέμισε στην περιοχή προς το δεύτερο δοκάρι, ο Γκάμπριελ που είχε ανέβει για ένα κόρνερ πήδηξε ψηλά για να πάρει την κεφαλιά και έγραψε το 2-1, με τους Περαιώτες να φωνάζουν για φάουλ με το χέρι του Βραζιλιάνου στο κεφάλι του Εμβιλά. Το τελικό σκορ με το τρίτο τέρμα των «κανονιέρηδων» ήρθε στο 85' με το μακρινό σουτ του Ελνένι και την αδυναμία του Σα να το σταματήσει, για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1.

 

 

 

 

Η Τότεναμ ήταν τρομερά άνετη στην αναμέτρηση με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο Λονδίνο. Είχε τον απόλυτο έλεγχο, δεν ανησύχησε σε καμία περίπτωση και μάλιστα οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις τρεις επαφές με τη μπάλα στην περιοχή των «σπιρουνιών» σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Το γκολ για την ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ήρθε στο 25ο λεπτό με τον Λαμέλα να πετυχαίνει το δοκάρι και στην επαναφορά τον Κέιν να γράφει το 1-0 με το 25ο προσωπικό του γκολ για φέτος σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του για τις δύο τελευταίες σεζόν (2018-2019 και 2019-2020).

Η Τότεναμ δεν είχε λόγους ν' ανησυχεί στο ματς, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να κάνει και τις αλλαγές του αφού έβγαλε τους Λαμέλα, Σον και Ντέλε και πέρασε και τους Μπέιλ, Λούκας και Μπέργκβαϊν για να πάρουν χρόνο και να βοηθήσουν για ένα μεγαλύτερο σκορ ώστε να γίνει ακόμα πιο άνετη η πρόκριση ενόψει και του επαναληπτικού στο Ζάγκρεμπ. Τελικά ήρθε και δεύτερο τέρμα, ξανά από τον Χάρι Κέιν που κατέβασε τη μπάλα στην περιοχή από την κακή απομάκρυνση του Τέοφιλ – Κατρίν σε γέμισμα του Οριέ, με τον αρχηγό της Τότεναμ να γράφει το τελικό 2-0 στο 70ο λεπτό.

Στο 76' ο Μπεν Ντέιβις απομάκρυνε καίρια και σωστά μη επιτρέποντας στους αντιπάλους της Τότεναμ να βρουν το δρόμο για τα δίχτυα και να πάρουν στις αποσκευές τους ένα εκτός έδρας γκολ, ενώ, λίγο αργότερα (83') ο Μπέιλ ανάγκασε τον Λιβάκοβιτς να κάνει σημαντική επέμβαση σε εκτέλεση φάουλ που δοκίμασε από απόσταση. 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης