Και γιατί να μην το πάρει η Λέστερ;

Τις τελευταίες εβδομάδες γίνονται αρκετές συζητήσεις αναφορικά με το αν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ικανή να επιστρέψει στο θρόνο της Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από 8 χρόνια ή αν η Λίβερπουλ καταφέρει να διατηρήσει τα κεκτημένα της. Αρκετοί είναι και εκείνοι που θεωρούν ότι η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από ένα μέτριο ξεκίνημα έχει φορτσάρει για τα καλά και έχει μπει δυνατά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, εκμεταλλευόμενη τα συνεχή στραβοπατήματα της Λίβερπουλ.  



Και γιατί να μην το πάρει η Λέστερ;

Λίγος λόγος γίνεται όμως για τη Λέστερ, η οποία υπό την καθοδήγηση του Μπρέντναν Ρότζερς διαγράφει μια εκπληκτική πορεία. Ο Βορειοϊρλανδός προπονητής είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του μόλις τη περασμένη σεζόν, όπου η ομάδα του κατέγραψε μια εξαιρετική σεζόν, δεδομένου του ανταγωνισμού που είχε, χάνοντας την τέταρτη θέση και συνάμα την έξοδο στο επόμενο Champions League στις τελευταίες αγωνιστικές.

Η προ πενταετίας πρωταθλήτρια συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και τη φετινή σεζόν, «συγκατοικώντας» στη δεύτερη θέση με τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ύστερα από το μαγικό πρωτάθλημα του 15’, η Λέστερ θεωρείται μια υπολογίσιμη δύναμη στο Νησί που διαθέτει ένα αρκετά ποιοτικό ρόστερ με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που την έχουν κάνει να μπαίνει σφήνα στο λεγόμενο «Big 6».

Η Λέστερ με το τέλος του πρώτου γύρου έχει μαζέψει 38βαθμούς σε 19 αγώνες και δεν λέει να ξεκολλήσει από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, δημιουργώντας ένα έξτρα άγχος στις δύο ομάδες του Μάντσεστερ αλλά και στη Λίβερπουλ που έχει χάσει λίγο έδαφος, όσον αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αν ανατρέξει κανείς στη βαθμολογία τη χρονιά που η Λέστερ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά στέφθηκε πρωταθλήτρια, θα δει ότι οι «Αλεπούδες» στον ίδιο αριθμό αγώνων είχαν συλλέξει 39βαθμούς, δηλαδή μόλις έναν παραπάνω από φέτος! Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως η Λέστερ κάνει πορεία για πρωτάθλημα, ανάλογη με εκείνη 5 χρόνια πίσω.

Επιπλέον, η Λέστερ τα έχει πάει περίφημα απέναντι στο «Big 6» καθώς πέρα από την ήττα στο Άνφιλντ κόντρα στη Λίβερπουλ, έχει επικρατήσει εκτός έδρας κόντρα στις Άρσεναλ, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι, με την τελευταία μάλιστα να την σκορπάει με το εμφατικό 2-5.

Τέλος αναδείχθηκε ισόπαλη στο Κινγκ Πάουερ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ φυσικά επικράτησε της Τσέλσι το βράδυ της Τρίτης στο ίδιο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως κατέλαβε τη πρώτη θέση στον όμιλό της στο Europa League απέναντι σε Μπράγκα, Άεκ και Ζόρια, ευελπιστώντας η Σλάβια Πράγας να μην της σταθεί εμπόδιο στην φάση των «32», καθώς η Λέστερ δείχνει διψασμένη και για ευρωπαϊκή διάκριση.

Είναι ξεκάθαρο πως η Λέστερ έχει ανεβεί πολλά επίπεδα από τότε που πάλευε μεταξύ πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, έχοντας βαλθεί να σοκάρει για μία ακόμη φορά το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα και να πραγματοποιήσει έναν ανάλογο δεύτερο άθλο.

Το έργο της είναι σαφέστατα αρκετά δύσκολο αλλά τα δείγματα γραφής της είναι πολύ ενθαρρυντικά που σε κάνουν να πιστεύεις σε ένα δεύτερο θαύμα. Οι λιγότερο ονειροπόλοι ας κάνουν λίγο υπομονή μέχρι τα τέλη Μαΐου όπου και θα γνωρίζουμε τον πρωταθλητή.

Δημήτρης Βαμβακάς