Ο Ζιρού απαντάει με πρόκριση! (vid)

Ο Ολιβιέ Ζιρού έδειξε σε ακόμα ένα ματς πόσο τον υποτιμά ο κόσμος αλλά και ο Λάμπαρντ! Με τρομερή κεφαλιά στο 91' και έχοντας περάσει με αλλαγή απέναντι στην Ρεν, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 στην Γαλλία και εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! 



Ο Ζιρού απαντάει με πρόκριση! (vid)

Οι «μπλε» κατάφεραν να προηγηθούν δίχως να κοπιάσουν ιδιαίτερα όταν στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μάουντ κατάφερε με την πίεση που άσκησε να πάρει τη μπάλα και να πετάξει μια εκπληκτική μεταβίβαση προς την επίθεση και τον Χάντσον - Οντόι. Ο Άγγλος επιθετικός βγήκε μόνος απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε σωστά για το 1-0. 

Ο δημιουργός του γκολ αν δεν ήταν τόσο σίγουρος ότι θα σκοράρει στ 30' θα μπορούσε κι εκείνος να νικήσει τον Γκομίς που όμως τον σταμάτησε και κράτησε το εύθραυστο σκορ, με την Ρεν να πιέζει και ν' ανεβαίνει προς το φινάλε του πρώτου μέρους, μια στάση που διατήρησε στο ματς και στο δεύτερο ημίχρονο. 

Οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να βρουν λύση για να απειλήσουν τα καρέ του Μεντί, όταν έγινε αυτό λίγο πριν το τελευταίο 20λεπτο ο Σενεγαλέζος πορτιέρε των Λονδρέζων και πρώην της Ρεν αντέδρασε σωστά σε ένα σουτ που έγινε στην κλειστή του γωνία κι όμως κατάφεραν να «χτυπήσουν » στο 85ο λεπτό! 

Η Τσέλσι τιμωρήθηκε για το γεγονός πως απλά περίμενε το ματς να τελειώσει και στο 85' ο Γκιρασί με δυνατή κεφαλιά έχοντας ξεφύγει από τα μαρκαρίσματα των Τιάγκο Σίλβα και Ζούμα σκόραρε για το 1-1. Ο Τσίλγουελ λίγο αργότερα είχε μια καλή κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι με τον Γκομίς να μπλοκάρει και όλα ξεκαθάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. 

Ο Βέρνερ έχασε το πλασέ από θέση βολής με τον γκολκίπερ της Ρεν να διώχνει με τα πόδια και στην επαναφορά ο Ζιρού κατάφερε με το κεφάλι να σκοράρει για το τελικό 2-1, έχοντας περάσει με αλλαγή στο 70ο λεπτό! 

Με αυτό το αποτέλεσμα και με το 2-1 της Σεβίλλης στο άλλο παιχνίδι κόντρα στην Κράσνονταρ, η Τσέλσι προκρίθηκε στους «16» από την 4η αγωνιστική των φετινών ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Απομένει να φανεί ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη...

 

 

Η βαθμολογία του 5ου γκρουπ:

1.Τσέλσι 10

2.Σεβίλλη 10

3.Κράσνονταρ 1

4.Ρεν 1

Κώστας Ζάλιαρης