Λίβερπουλ πέντε αστέρων, Σίτι με άγχος (vids)

Με τον Ντιόγο Ζότα να κάνει... παπάδες και να φτάνει στο χατ-τρικ, αλλά και τον Σαλάχ να ισοφαρίζει το ρεκόρ των ευρωπαϊκών γκολ του Τζέραρντ με την κόκκινη φανέλα, η Λίβερπουλ πέρασε σαν σίφουνας από το Μπέργκαμο επικρατώντας 5-0 της Αταλάντα! Το 3x3 στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έκανε και η Σίτι με το 3-0 επί του Ολυμπιακού, με τους «πολίτες» να τα καταφέρνουν με πάρα πολύ άγχος...  



Λίβερπουλ πέντε αστέρων, Σίτι με άγχος (vids)

Στο Μπέργκαμο, ο Ντιόγο Ζότα γι' ακόμα μια φορά έδειξε γιατί πρόκειται για μεταγραφή που αξίζει την σημασία της για τη Λίβερπουλ σε... χρυσάφι. Ο Πορτογάλος εξτρέμ στην 5η του παρουσία στο αρχικό σχήμα της νέας του ομάδας έφτασε στα πέντε γκολ, ανοίγοντας αρχικά το σκορ στο 16ο λεπτό με ωραίο τσιμπηματάκι της μπάλας μπροστά από τον Σπορτιέλο για το 1-0 από ασίστ του Αλεξάντερ – Άρνολντ, ενώ, στο 33' ήρθε το δεύτερο τέρμα με εντυπωσιακό τρόπο. Από βαθιά μπαλιά αριστερά εντός περιοχής, ο Ζότα έκανε εκπληκτικό κοντρόλ φέρνοντας αμέσως στο δεξί για να σουτάρει και να σκοράρει ξανά εις βάρος των Ιταλών.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ανέλαβε ο Μοχάμεντ Σαλάχ ν' ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον δείκτη του σκορ και το έκανε... από τ' αποδυτήρια, φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό και κάνοντας τρομερό φαλτσαριστό σουτ για το 3-0 των «κόκκινων» που πραγματοποίησαν... πραγματικό ξέσπασμα στο Μπέργκαμο. Στο 49' από μπαλιά του Σαλάχ προς τον Μανέ ο Σενεγαλέζος από πλάγια θέση πλάσαρε σωστά για το καρέ τερμάτων από την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, ενώ, ο σκόρερ του τέταρτου γκολ θα έβγαζε μαγική ασίστ για τον Ζότα στο 54ο λεπτό για να ξεπεράσει και τον Σπορτιέλο ο Πορτογάλος και να ολοκληρώσει το προσωπικό του χατ-τρικ κάνοντας το 5-0! Στο 62ο λεπτό ο Ντουβάν Ζαπάτα είχε δοκάρι για την Αταλάντα, ενώ, ο Κλοπ εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση που είχε διαμορφωθεί για να ξεκουράσει παίκτες όπως ο Ζότα, ο Χέντερσον και ο Ρόμπερτσον...

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη αγγλικής ομάδας απέναντι σε ιταλικό κλαμπ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση από το 2003, όταν τον Νοέμβρη εκείνου του έτους η Άρσεναλ είχε φτάσει στο 5-1 απέναντι στην Ίντερ.

Επιπλέον, με το γκολ που πέτυχε ο Σαλάχ, έφτασε πλέον στα 21 τέρματα με τη φανέλα της Λίβερπουλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση του Στίβεν Τζέραρντ στο σκοράρισμα με τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ σε ευρωπαϊκό τουρνουά. Ντεμπούτο για τον Τσιμίκα με τη φανέλα της Λίβερπουλ και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο ματς του ομίλου, ο Άγιαξ επιβλήθηκε 2-1 της Μίντιλαντ στην Δανία.

Ο 4ος όμιλος μετά από τρεις αγωνιστικές:

1.Λίβερπουλ 9

2.Άγιαξ 4

3.Αταλάντα 4

4.Μίντιλαντ 0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Μάντσεστερ Σίτι με πολλές τελικές από το πρώτο μέρος απέναντι στον Ολυμπιακό ναι μεν δεν είχε βάλει το ματς ... για ύπνο από νωρίς όπως θα ήθελε, όμως τα είχε όλα υπό έλεγχο. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα έδειξε την τρομερή επιθετική της διάθεση από τα πρώτα λεπτά και έφτασε στο 1-0 από το 12ο λεπτό χάρη σε πλασέ του Φεράν Τόρες έπειτα από ωραία μπαλιά του Ντε Μπρόινε. Οι «πολίτες» ήξεραν να σταματούν τις όποιες απόπειρες των Πειραιωτών να επιτεθούν και ν' ανεβάσουν τη μπάλα προς την περιοχή του Έντερσον, έπρεπε όμως να πετύχουν περισσότερα γκολ για να ηρεμήσουν απόλυτα.

Ευτυχώς για την Μάντσεστερ Σίτι, στην τεράστια ευκαιρία που είχε ο Ολυμπιακός στο 54ο λεπτό, ο Βαλμπουενά έκανε λάθος πάτημα και πλασέ και η τρομερή στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» σε ματς που τέτοιες στιγμές απαγορεύεται να τις πετάς στα σκουπίδια, πέρασε δίχως ν' ανοίξει πληγή στη Σίτι. Από λάθος γύρισμα του Φόντεν στην περιοχή του Έντερσον, ο Γάλλος αστέρας της ελληνικής ομάδας προσπάθησε να πλασάρει όμως το έκανε με λάθος τρόπο, χτύπησε κιόλας με τον τρόπο που πάτησε στο χορτάρι και αστόχησε. Η άμυνα της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορούσε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στον Έντερσον και με το σκορ μονάχα στο 1-0 ασφαλώς και ήταν επικίνδυνο για τους «πολίτες».

Ο Γκάμπριελ Ζέσους πέρασε στο ματς για τη Σίτι, ο Χολέμπας στο 73' από πλάγια θέση έκανε κάκιστο σουτ χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία για το σύνολο του Μαρτίνς, ενώ, αμέσως μετά ο Ντε Μπρόινε νικήθηκε σε τετ-α-τετ! Το δεύτερο γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο 80ο λεπτό με τον Ζέσους που είχε περάσει με αλλαγή. Κατάφερε να τα βάλει με τον Σισέ και με δυνατό σουτ από πλάγια θέση να νικήσει τον Ζοσέ Σα για να προκαλέσει ανακούφιση στην ομάδα του. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε με πανέμορφο αριστερό σουτ εκτός περιοχής στο φινάλε ο Ζοάο Κανσέλο. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ, η Πόρτο επιβλήθηκε άνετα 3-0 της Μαρσέιγ.

Ο 3ος όμιλος μετά από τρεις αγωνιστικές:

1. Μάντσεστερ Σίτι 9

2.Πόρτο 6

3.Ολυμπιακός 3

4.Μαρσέιγ 0

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης