Δεν θα δοθεί Χρυσή Μπάλα φέτος!

Η απόφαση πάρθηκε! Η Χρυσή Μπάλα για το 2020 δεν θα δοθεί σε κανέναν! Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού αποφασίστηκε πως, εξαιτίας της πανδημίας που έχει πλήξει τον κόσμο, δεν θα γίνει η καθιερωμένη τελετή!  

Advertisement
Δεν θα δοθεί Χρυσή Μπάλα φέτος!

Για πρώτη φορά από το 1956, όταν και ξεκίνησε η ιστορία του πολύτιμου ατομικού βραβείου για την κορυφαίο της χρονιάς, αποφασίστηκε πως φέτος, το 2020 λόγω και του κορονοϊού που συντάραξε την ανθρωπότητα, δεν θα υπάρξει απονομή της διάκρισης.

«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει η απονομή γιατί δεν γίνεται η φετινή χρονιά να ληφθεί υπόψιν όπως οι υπόλοιπες... Δεν γίνεται οι δύο μήνες, Ιανουάριος και Φεβρουάριος, ν' αποτελέσουν σημαντικό κριτήριο από τη στιγμή που οι αγωνιστικές υποχρεώσεις συνεχίστηκαν ή συνεχίζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες όπως οι κεκλεισμένων των θυρών αγώνες ή το Final-8 του Champions League με μονούς αγώνες...» ανέφερε ο επικεφαλής του France Football, Πασκάλ Φερ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε να υπάρξει μια Dream Team που θα αποφασιστεί στο κλείσιμο του έτους, με τους κριτές ανά τον κόσμο ν' αναδεικνύουν ο καθένας τη δική του all-time 11άδα από μια λίστα που θα τους παραχωρηθεί. Αυτή η Dream Team θ' αποκαλυφθεί από την Equipe και το France Football.