Απέναντι στον κακό της δαίμονα η Λίβερπουλ με βλέμμα στο 19ο!

Όταν η αναμονή σου κρατάει 10.642 ημέρες για να αναδειχθείς και πάλι πρωταθλητής έπειτα από τρεις δεκαετίες το πρόβλημα σίγουρα δεν είναι μερικά 24ωρα  ακόμα. Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει απόψε την τελευταία ομάδα που την νίκησε στο Άνφιλντ πριν από τρία χρόνια έχοντας σε αυτά τα 55 παιχνίδια από τότε 45 νίκες, ωστόσο η Κρίσταλ Παλας έχει δικαίωμα να είναι αισιόδοξη. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος



Απέναντι στον κακό της δαίμονα η Λίβερπουλ με βλέμμα στο 19ο!

Και αυτό γιατί οι εν αναμονή πρωταθλητές, δεν είναι καλά και φάνηκε ξανά στο παιχνίδι εναντίον της Έβερτον την Κυριακή.

Και πριν την διακοπή τον Μάρτιο, Λίβερπουλ  εμφάνιζε  σημάδια κόπωσης. Στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις πριν την διακοπή του Μαρτίου μετρούσε τέσσερις ήττες, έναν αριθμό που για να τον βρει κανείς σε σύνολο αγώνων της έπρεπε να πάει 62 παιχνίδια πίσω από τον Φεβρουάριο έως τον περσινό Γενάρη! Αυτό από μόνο του αρκεί για να καταλάβει κανείς Το πόσο σημαντικό ήταν αυτό πέτυχαν οι παίκτες του κλοπ στην φετινή σεζόν, αποκτώντας μία διαφορά 20 και πλέον βαθμών από μία απίστευτη ποδοσφαιρική μηχανή όπως είναι εκείνη της Μάντσεστερ Σίτι!

Η απόδοση της Λίβερπουλ την Κυριακή στο ντέρμπι του Μερσεϊσάιντ απέναντι στην Έβερτον, ήταν λες και δεν μεσολάβησε η διακοπή! Χωρίς ρυθμό με παίκτες που δεν είναι φρέσκοι. Τώρα αν αναρωτηθεί κανείς πως είναι δυνατόν μετά την διακοπή οι ποδοσφαιριστές να βρίσκονται σε καλή κατάσταση η απάντηση είναι το να δει κανείς τα παιχνίδια της Σίτι, με την Άρσεναλ και την Μπερνλι ή της Τσέλσι με την Αστον Βίλα και της Γουλβς Με τη Γουεστ Χαμ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ Υπεραμύνθηκε των ποδοσφαιριστών του και πολύ καλά έκανε, λέγοντας πως είναι εκπληκτικό αυτό που έχουν πετύχει, το να βρίσκονται δηλαδή μπροστά από τη Σίτι με 20 βαθμούς, δείγμα του πόσο καλά η Λίβερπουλ χειρίστηκε φέτος από το ξεκίνημα της χρονιάς το πρωτάθλημα. Ακόμα και τώρα μετά από την ήττα με την Γουότφορντ και την ισοπαλία με την Έβερτον αν κοιτάξει κανείς τον πίνακα πάλι είναι να τρελαίνεσαι:

30 παιχνίδια στο αγγλικό πρωτάθλημα με 27 νίκες δύο ισοπαλίες και μόλις μια ήττα με συγκομιδη 83 πόντων δεν υπάρχουν λέξεις για να το περιγράψεις που να μην έχουν ξεπεραστεί μέσα στη σεζόν από το πόσο έχουν χρησιμοποιηθεί! 

Για να αντιληφθεί κανείς πως έχουν αλλάξει οι εποχές, το τελευταίο πρωτάθλημα της η Λίβερπουλ το 1990 το πήρε με 79 πόντους! Οι 83 που έχει τώρα θα της αρκούσαν σε αρκετές περιπτώσεις την εποχή της Premier League για να ήταν ήδη πρωταθλήτρια!

Τρεις Βαθμοί απόψε εναντίον της Κρυσταλ Παλας Θα φέρουν την Λίβερπουλ ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου που μπορεί ουσιαστικά να επιβεβαιωθεί εάν η Σίτι χάσει από την Τσέλσι αύριο ωστόσο δεν θα είναι εύκολη βραδιά.

Οι Αετοί Παραδοσιακά δυσκολεύουν και μάλιστα έφυγαν τρεις σερί σεζόν νικητές από το Άνφιλντ το 2015, το 2016 λίγες μέρες μετά την άφιξη του κλοπ Παραδοσιακά δυσκολεύουν και μάλιστα έφυγαν τρεις σερί σεζόν νικητές από το Άνφιλντ το 2015, το 2016 λίγες μέρες μετά την άφιξη του Κλοπ και το 2017,Ανατρέποντας μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις το σκορ! Από την τελευταία ήττα, πέρασαν 55 παιχνίδια και σε όλο αυτό το διάστημα, η Λίβερπουλ έμεινε αήττητη με 45 νίκες και δέκα ισοπαλιες.

Ο Ρόι Χότζον που πάντα κουβαλάει μέσα του την τραυματική περίοδο που κάθισε πριν δέκα χρόνια στον πάγκο των ρεντς, θα παρατάξει την ομάδα του έτοιμη. Α εκμεταλλευτεί οποιοδήποτε στραβοπάτημα της πρωην ομαδας του. Το σύνολο των αγώνων τα οποία η Πάλας λατρεύει να παίζει έτσι μαζεμένη στην άμυνα με αντεπιθέσεις, αποδεικνύουν πως δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος απόψε. Θα είναι ένα ωραίο ματς και ένα σημαντικό τεστ για την Λίβερπουλ που δεδομένα μέσα στις επόμενες μερες αργά η γρήγορα θα πάρει αυτό το πολυπόθητο 19ο πρωτάθλημα ωστόσο η βραδια θα έχει αρκετή αγωνία....

Ίσως αυτή τη στιγμή μια ομάδα που δεν θα ήθελε να βλέπει απέναντι της η Λίβερπουλ να είναι ακριβώς η Παλας!