Η Πρέμιερ από τη γωνιά της Τσέλσι

Η μεταγραφική περίοδος έλαβε τέλος. Η Άρσεναλ περίμενε την τελευταία μέρα για καλύψει τα κενά της, η Λίβερπουλ είχε κάνει τις βασικές κινήσεις της καιρό πριν, η Γιουνάιτεντ πήρε παίχτες μόνο στις θέσεις που έφυγαν παίκτες, η Σίτι έκανε κατά την γνώμη μου την καλύτερη μεταγραφή με τον Αγκουέρο. Η Τότεναμ δεν πούλησε κανένα από τα αστέρια της και έκανε μια πολύ καλή κίνηση εκεί που πονούσε, με τον Αντεμπαγιόρ.



Η Πρέμιερ από τη γωνιά της Τσέλσι

Φτάνουμε λοιπόν και στην αγαπημένη μου ομάδα, την Τσέλσι, που πιστεύω εν μέρει ενισχύθηκε εκεί που είχε πρόβλημα. Ας πάρουμε τις μεταγραφές μια προς μια :

1.Χουάν Μάτα με διαφορά η πιο καλή και χρήσιμη μεταγραφή της Τσέλσι (ειδικά μετά το ντεμπούτο του). Με Καλού που παραμένει "αιώνιο" ταλέντο και δεν βελτιώνεται καθόλου, με Μαλουντά που παίζει καλά όταν το θυμάται, με Ανελκά που κάνει μπαμ οτι δεν μπορεί να αποδώσει σαν εξτρέμ, ήταν φανερό πως χρειαζόταν ένας παίχτης της κλάσης του και της ηλικίας του. Σε αυτήν την θέση υπάρχει κ ο Στάριτζ που έκανε αίσθηση στα φιλικά αλλά να τον δούμε και στα επίσημα(είναι 3 αγωνιστικές τιμωρημένος).

2.Ραούλ Μεϊρέλες ήταν η τρίτη επιλογή μέτα το σίριαλ Μόντριτς και τον Μουτίνιο που η Πόρτο ζητούσε εξωφρενικά ποσά, είναι Πορτογάλος και έπαιζε στην Πόρτο κάτι που φανερώνει τις προτιμήσεις του Μπόας. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει και βασικός αλλά όταν γυρίσει ο Εσσιέν τότε θα κάτσει στον πάγκο και αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις ο Ραμίρεζ.

3.Ρομέλου Λουκάκου είναι απίστευτος παίχτης για την ηλικία του αλλά θα βρει μπροστά του τους "βράχους" Τόρρες, Ντρογκμπά, Σταριτζ κ Ανεκλά (εκτός αν οι 2 τελευταίοι λογίζονται απο τον Μπόας σαν εξτρέμ). Θα έλεγα πως είναι περιττός αλλά γίνετε να μην χωράει ένας παίχτης που στα 16 του βγήκε πρώτος σκόρερ στο Βέλγιο? Και γίνετε ακόμα δυσκολότερο αν σκεφτείς οτι για να παίξει πρέπει να βγάλεις τον Τόρρες κ τον Ντρογμπά....Τεράστιος πονοκέφαλος για τον κόουτς.

4.Οριόλ Ρομέου είναι νέος , ήταν στην Μπαρτσελόνα, είναι βασικός στους νέους Ισπανίας, όλοι ελπίζουν να γίνει περίπτωση "Φάμπρεγκας" αλλά κακά τα ψέματα αν δεν τραυματιζόταν ο Εσσιέν θα ήταν ακόμα να στην Ισπανία. Αποκτήθηκαν επίσης ο τερματοφύλακας Κουρτουά (δανεικός Ατλέτικο) και ο Μεξικανός Νταβίγια.

Βλέποντας τους τραυματισμούς των Τσεχ και Εσσιέν αλλά παράλληλα και το γέματο ρόστερ είναι δύσκολο να διαλέξεις 11 παίχτες. Σε κάποιες θέσεις έχουμε περίσσευμα (φορ) ενώ σε άλλες έλλειψη (δεξί μπακ που μόνο του Μποσίγκουα είναι η φυσική θέση εκεί). Κάτι που δεν υπάρχει σε άλλες ομάδες.

Η Σίτυ έχει με διαφορά τους περισσότερους σταρ στο ρόστερ της. Αν συνεχίσει έτσι πολύ φοβάμαι ότι θα πάει πολύ μακριά στο Τσ. Λιγκ και στο πρωτάθλημα θα βγει στις 2 πρώτες. Η Γιουνάιτεντ είναι η γνωστή δύναμη των τελευταίων δεκαετιών, έβαζε δεν έβαζε 8 στην Άρσεναλ την είχα για τεράστια ομάδα. Η Λίβερπουλ κάτι πάει να κάνει αλλά την βλέπω πάλι κουτσά στραβά στην 5άδα. Την Άρσεναλ θέλω να την δω με τις νέες προσθήκες αν και δεν νομίζω να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά, η φυγή Νασρί και Φαμπρεγκας δεν καλύπτεται με Αρτέτα και Μπεναγιούν. Για εμένα, με τα δεδομένα που υπάρχουν, κάθε θέση μέσα στην 3άδα θα θεωρηθεί επιτυχία.

Δεν είναι απίθανο να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα αλλά είναι πολύ δύσκολο. Στο Τσ. Λιγκ που είχαμε μια σχετικά καλή κλήρωση, περιμένω τουλάχιστον προημιτελικά ενώ με μια θέση στην τετράδα θα είμαι ευχαριστημένος. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις και μπορεί να βρεθούμε να πανηγυρίζουμε για την κατάκτηση του Τσ. Λιγκ. Περιμένω να δω μια Τσέλσι που θα παλέψει για την 1η θέση και ΘΕΛΩ να δω την Τσέλσι να σηκώνει τουλάχιστον ένα τρόπαιο!

Γιάννης Βαγιακάκος

(Στείλτε μας και εσείς τη δική σας άποψη ή οποιαδήποτε ερώτηση ή σχόλιο info@england365.gr)