Όταν ο Ντέιβιντ Τζέιμς άφησε τα γκολπόστ για το γκολ της Ευρώπης! (pic & vid)

Πίσω στο 2005, η Μάντσεστερ Σίτι χρειαζόταν ένα γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Μίντλεσμπρο για να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το Κύπελλο UEFA. Και η απάντηση ήταν... ο Ντέιβιντ Τζέιμς! Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας έβγαλε τα γάντια, πήρε κανονική φανέλα, έπαιξε στην αντίπαλη περιοχή, οι «πολίτες» κέρδισαν πέναλτι, όμως αστόχησαν!  



Όταν ο Ντέιβιντ Τζέιμς άφησε τα γκολπόστ για το γκολ της Ευρώπης! (pic & vid)

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια από το παιχνίδι που πάρθηκε μια από τις πιο περίεργες και παραλίγο πιο εμπνευσμένες εσωτερικές αλλαγές για μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Στιούαρτ Πιρς που βρισκόταν στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, έδωσε εντολή στον παλαίμαχο γκολκίπερ να αφήσει την εστία και να παίξει στην επίθεση με κανονική φανέλα, παρά το γεγονός πως στον πάγκο των «πολιτών» υπήρχε και ο Τζον Μακέν που αγωνιζόταν στη γραμμή κρούσης.

Ο Τζέιμς εκτέλεσε την οδηγία, έπαιξε μπροστά, με τις κινήσεις του μπέρδεψε τους αμυντικούς της «Μπόρο», κάποιος έκανε χέρι και η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, ωστόσο, ο Ρόμπι Φάουλερ αντί να στείλει τη Μάντσεστερ Σίτι στο Κύπελλο UEFA με το γκολ που χρειαζόταν η ομάδα, είδε τον Μαρκ Σβάρτσερ ν' αποκρούει!

Δείτε το βίντεο:

 

 

Κώστας Ζάλιαρης