Κορωνοϊός: Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο των 5 αλλαγών

Το ενδεχόμενο να αυξήσει τις επιτρεπόμενες αλλαγές ανά παιχνίδι από τρεις σε πέντε εξετάζει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.



Κορωνοϊός: Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο των 5 αλλαγών

Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης λόγω του κορωνοϊού αναμένεται να επιβαρύνει ιδιαίτερα το πρόγραμμα των ομάδων, αφού η επανέναρξη θα βρει την πλειοψηφία των πρωταθλημάτων να ολοκληρώνονται στο τέλος του καλοκαιριού και να αρχίζουν εκ νέου (σ.σ. σχεδόν χωρίς διακοπή) το φθινόπωρο για τη σεζόν 2020-2021.

Η καταπόνηση των ποδοσφαιριστών θα είναι τεράστια και φαίνεται πως η ιδέα που έριξε πριν από λίγες μέρες στο τραπέζι ο Κλαούντιο Ρανιέρι για την Serie A, βρήκε υποστηρικτές και στη Ζυρίχη.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «BBC», στη FIFA εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο των πέντε αλλαγών ενώ οι προπονητές θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν και έκτο παίκτη από τον πάγκο σε ματς που οδηγούνται σε παράταση.

Σε περίπτωση επαλήθευσης των ανωτέρω, οι συγκεκριμένες αλλαγές θα έχουν ισχύ μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, κάτι που σημαίνει πως ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν και στο αναβληθέν Euro που θα λάβει χώρα σε 13 μήνες.

Γιάννης Τζιουμακλής