Εξετάζουν το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της σεζόν με διεξαγωγή πλέι οφ

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν όλοι οι αγώνες, αλλά να κριθούν οι σημαντικές θέσεις μέσω διαδικασίας πλέι οφ εξετάζουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά και από προτροπή της UEFA.

Advertisement
Εξετάζουν το ενδεχόμενο ολοκλήρωσης της σεζόν με διεξαγωγή πλέι οφ

Στα τελευταία μέτρα της κούρσας βρίσκονται οι λίγκες ανά την Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα, με τις περισσότερες από αυτές να έχουν αναβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού και πλέον να εξετάζουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δούμε σύντομα αγωνιστική δράση.

Όσον αφορά την Μ. Βρετανία και πιο συγκεκριμένα την Αγγλία, η πιο γρήγορη ημερομηνία για επιστροφή μοιάζει η 8η Ιουνίου, ωστόσο είναι άγνωστο πως θα μπορέσει να βγει το πρόγραμμα και πως θα χωρέσει τόσο το υπόλοιπο της περσινής σεζόν όσο και οι υποχρεώσεις και για την γεμάτη επόμενη, που είναι και χρονιά Euro έτσι όπως έχουν πάει τα πράγματα.

Στο σενάριο που δεν την κάψουν τελείως την αγωνιστική περίοδο και για να βγουν οι ημερομηνίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο να παιχτούν πλέιφ οφ για τον τίτλο, τις ευρωπαϊκές θέσεις και τις θέσεις παραμονής/υποβιβασμού, τα οποία για την ώρα λέγεται πως θα έχουν την μορφή μονών αναμετρήσεων.

Άλλωστε, η UEFA προέτρεψε μεσοβδόμαδα τις διοργανώτριες αρχές να σκεφτούν εναλλακτικές σαν κι αυτή, λέγοντας, πιο αναλυτικά: «Είναι προτιμότερο τα πρωταθλήματα που έχουν σταματήσει, να ξανά ξεκινήσουν με διαφορετική μορφή και με έναν τρόπο που θα δώσει την ευκαιρία στους συλλόγους να κυνηγήσουν την επίτευξη των στόχων με αθλητικά κριτήρια».