Ξύπνησε και… καθάρισε η Λίβερπουλ, διπλάρα για Έβερτον!

Ανέβασε στροφές στο δεύτερο ημίχρονο και όλα έγιναν πολύ εύκολα! Η Λίβερπουλ επικράτησε με σκορ 4-0 της αξιόμαχης Σαουθάμπτον και παρέμεινε στο δρόμο των θετικών αποτελεσμάτων. Τρομερό διπλό για την Έβερτον, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από την Γουότφορντ κατάφερε τελικά να φύγει με τη νίκη (3-2)! Σοκ για τη Γουέστ Χαμ που φάνηκε να έχει... ασφαλή απόσταση, όμως πλήρωσε τις ολιγωρίες με αποτέλεσμα να έρθει ισόπαλη 3-3 με την Μπράιτον!  



Ξύπνησε και… καθάρισε η Λίβερπουλ, διπλάρα για Έβερτον!

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 4-0

Ήταν από τις ελάχιστες φορές που η Λίβερπουλ πιάστηκε… απροετοίμαστη. Επίσης, από τις λίγες φορές που αντίπαλος των «κόκκινων» στο Άνφιλντ δεν παρουσιάζεται… φοβισμένος ή διστακτικός! Η Σαουθάμπτον πίεσε, έκανε το παιχνίδι της και κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος. Μάλιστα δημιούργησε και εκείνη καλές στιγμές για το γκολ, δοκιμάζοντας αρκετές φορές την ετοιμότητα του Άλισον! Καλός ρυθμός, ωραίο ημίχρονο, αλλά χωρίς γκολ. Στη σημαντικότερη στιγμή ο Φιρμίνο έπεσε εντός της αντίπαλης περιοχής, έπειτα από μαρκάρισμα του Λονγκ, όμως το… VAR έδειξε ότι δεν υπήρχε παράβαση.

Τι γράψαμε για το πρώτο ημίχρονο; Ε… ξεχάστε το! Αυτό γιατί η Λίβερπουλ μπήκε πιο διαβασμένη στην επανάληψη και κατάφερε, μόλις στο 47’, να βρει την επιθετική λύση που τόσο αναζητούσε. Ο Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν έγραψε το 1-0 και απέβαλε το άγχος από τους συμπαίκτες του. Μάλιστα τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για τη Λίβερπουλ, όταν στο 60’ ο Χέντερσον πρόσθεσε και εκείνος το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη! Aπό τη μεριά τους οι «Άγιοι» έχουν παράπονα από τη διαιτησία, όταν σε μαρκάρισμα του Φαμπίνιο πάνω στον Ινγκς δεν καταλογίστηκε πέναλτι, ούτε έγινε χρήση του VAR. Στο ματς έπεσαν οριστικά οι τίτλοι τέλους στο 72’, όταν ο Σαλάχ βρήκε και εκείνος δίχτυα, ενώ στις καθυστερήσεις ο ίδιος παίκτης έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Λίβερπουλ!

Γουότφορντ- Έβερτον  2-3

Τα είδαμε όλα σε αυτό το ματς. Τρομερές εναλλαγές συναισθημάτων, φοβερό πάθος και χαρακτήρα! Η Γουότφορντ μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έφερε πολύ γρήγορα το ματς στα μέτρα της. Ο Μασίνα άνοιξε το σκορ στο 10’, ενώ ακολούθησε και το γκολ του Περέιρα στο 42’ να θέσει τις βάσεις για τη νίκη! Κάπου εκεί, όμως, ηρθε η αντεπίθεση της Έβερτον, η οποία επέδειξε τρομερή αποφασιστικότητα και ισοφάρισε (!) με τα δύο γκολ του Μίνα το πρώτο και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Πιο συντηρητικό το δεύτερο μέρος και από τις δύο ομάδες. Η Γουότφορντ έπαθε… και έμαθε, συνεπώς πρόσεχε πλέον περισσότερο την αμυντική της γραμμή, ενώ η Έβερτον επανήλθε στο ματς… και εκεί ήθελε να μείνει δίχως άσκοπες ή παρακινδυνευμένες κινήσεις. Στο 72’ ωστόσο η πλάστιγγα φάνηκε να γέρνει ξανά προς το μέρος των γηπεδούχων, αφού ο Ντελφ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την Έβερτον με παίκτη λιγότερο. Λογικό λοιπόν η Γουότφορντ να πιέσει περισσότερο για το νέο προβάδισμα. Η αλήθεια είναι πως δημιούργησε καλές στιγμές, όμως υστέρησε πολύ στην τελική προσπάθεια. Η τιμωρία μάλιστα ήρθε στο 90’, όταν ο Γουόλκοτ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Κιν και έβαλε για πρώτη φορά την Έβερτον μπροστά στο σκορ! Τρομερό… comeback για τα «ζαχαρωτά», καταστροφικό ματς για τη Γουότφορντ η οποία παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.

Νιούκαστλ – Νόριτς 0-0

Τώρα πως αυτό το πρώτο ημίχρονο έμεινε χωρίς σκορ… είναι απορίας άξιο! Ανοιχτό παιχνίδι από τις δύο ομάδες, με ξεκάθαρη πρόθεση για γκολ. Επιτέθηκαν πολύ, έχασαν σημαντικότατες ευκαιρίες για το γκολ και μοιραία – το πιο θεαματικό ίσως ημίχρονο της σημερινής αγωνιστικής-  έμεινε… χωρίς το ζητούμενο. Το γκολ!

Λίγο πιο… ήρεμα τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού και οι δύο ομάδες πήραν χαμπάρι ότι με τέτοιες αποστάσεις στο γήπεδο η ζημιά ήταν κοντά. Η Νόριτς συνέχιζε, αν και πιο προσεκτικά, να επισκέπτεται την αντίπαλη περιοχή, τη στιγμή που η Νιούκαστλ πίεζε περισσότερο για το γκολ. Aπό το 70’ και μετά το παιχνίδι θύμισε ξανά… πρώτο ημίχρονο. Ανοιχτές άμυνες και επιθέσεις φωτιά από τις δύο πλευρές. Και πάλι όμως καμία δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα και έτσι το 0-0 έμεινε έως το τέλος.

Κρίσταλ Πάλας – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1

Το λιγότερο εμπορικό παιχνίδι της αγωνιστικής δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ήθελε να ρισκάρει, αν και η Κρίσταλ Πάλας ήταν πιο επιθετική. Ήλεγχε το ρυθμό, είχε καλή κυκλοφορία, όμως δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Από τη μεριά της, η Σέφιλντ ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να προσέξει την άμυνά της, αν και συχνά αναζητούμε τον τρόπο να φύγει στην κόντρα.

Λίγο… διαφορετικά τα πράγματα στο δεύτερο ημίχρονο, αφού οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν και εκείνοι να επιτεθούν και εν τέλει κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με το αυτογκόλ του Γουαΐτα στο 58’. Αναγκαστικά η Πάλας έπρεπε να πιέσει. Το έκανε, όχι όμως με επιτυχία. Η Σέφιλντ από τη μεριά της οχυρώθηκε πίσω και κράτησε την πολύ σημαντική νίκη.

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον 3-3

Αφού γλίτωσε στα πρώτα λεπτά από τις καλές στιγμές της Μπράιτον, η Γουέστ Χαμ άρχισε σταδιακά να παίρνει τα μέτρα της στο γήπεδο και να γίνεται πιεστική. Προς ικανοποίησή τους, τα «σφυριά» μετουσίωσαν αυτή τους την υπεροχή σε γκολ με τον Ντιοπ στο 30’, ενώ λίγο αργότερα – στο 45’ – έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη με το τέρμα του Σνόντγκρας.

Κανείς όμως δεν είπε ότι θα ήταν εύκολη υποθεση για τους γηπεδούχους. Το κατάλαβαν μάλιστα και οι ίδιοι, αφού στο 48’ ο Ογκμπόνα σημείωσε αυτογκόλ και έβαλε την Μπράιτον στο παιχνίδι. Εξαιρετικά σοβαροί και ανεπηρέαστοι από την απρόσμενη μείωση του σκορ, οι γηπεδούχοι… επανέφεραν την τάξη ξανά με τον Σνόντγκρας (57’) και έφεραν το ματς στα μέτρα τους. Προσωρινά… Αφού στο 75’ ο Γκρος μείωσε για την Μπράιτον, ενώ στο 81’ ο Μάρεϊ ισοφάρισε σε 3-3, στερώντας από την ομάδα του Μόγιες το πολύτιμο τρίποντο.

Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα 2-1

Οι «cherries» είχαν σωστό πλάνο, ξεκάθαρο επιθετικό προσανατολισμό και παρά το… απρόβλεπτο που κρύβει στις αντεπιθέσεις της η Βίλα, κατάφερα να μπουν σε θέση οδηγού. Στο 37’ ο Μπιλινγκ έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους, οι οποίοι συνέχισαν στο ίδιο επιθετικό τέμπο και δικαιώθηκαν, αφού στο 44’ ο Άκε τους έδωσε αέρα δύο τερμάτων.

Οι πρώτες… περιπέτειες για τους γηπεδούχους ξεκίνησαν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, τότε που ο Λέρμα αποβλήθηκε (51’) και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Σαφώς και η αποβολή αυτή επηρέασε γενικώς το παιχνίδι και έδωσε τη δυνατότητα στους «χωριάτες» να γίνουν πιο απειλητικοί, αλλά και να μειώσουν στο 71’ με τον Σαμάτα. Στα εναπομείναντα λεπτά η Μπόρνμουθ επιχείρησαν να κρατήσουν με νύχια και δόντια το υπέρ τους σκορ, ενώ η Βίλα να φτάσει στην ισοφάριση. Εν τέλει τίποτα δεν άλλαξε στο σκορ και οι γηπεδούχοι πήραν σημαντική νίκη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 01/02

Λέστερ – Τσέλσι 2-2

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 4-0

Γουότφορντ – Έβερτον 2-3

Γουέστ Χαμ – Μπράιτον 3-3

Κρίσταλ Πάλας- Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 0-1

Μπόρνμουθ – Άστον Βίλα 2-1

Νιούκαστλ – Νόριτς 0-0

19:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς

Κυριακή 02/02

16:00 Μπέρνλι – Άρσεναλ

18:30 Τότεναμ – Μάντσεστερ Σίτι