«Χάρισμα» χωρίς... Χάρι δε γίνεται

Τι κι αν κατείχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης; Τι κι αν στα... «μετόπισθεν» είχε την... «ασφάλεια» της; Η Τότεναμ έδειξε πως χωρίς τον Χάρι (Κέιν), επιθετικά προκοπή δεν... κάνει κι αν και στα τελευταία λεπτά βρέθηκε σε απόσταση... χιλιοστών από το γκολ της «σωτηρίας», στο τέλος στο μόνο που αρκέστηκε ήταν το 0-0 στην έδρα της Γουότφορντ, η οποία Γουότφορντ μάλιστα στο 70' με «μοιραίο» τον Ντίνι αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι.



«Χάρισμα» χωρίς... Χάρι δε γίνεται

Ένα χαμένο πέναλτι, σκληρό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, μία Γουότφορντ μαχητική, μία Τότεναμ η οποία... «πονούσε» επιθετικά και κανένα γκολ!

Όλα αυτά λοιπόν μπορούν να περιγράψουν την αναμέτρηση η οποία και άνοιξε την 23η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ή αλλιώς το σημερινό (18/1) Γουότφορντ – Τότεναμ το οποίο κατέληξε στο αρχικό 0-0.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε κανείς να πει, πως... «αφεντικό» υπήρχε και δεν ήταν άλλο από την Τότεναμ!

Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, με το... «καλησπέρα» απέκτησε την απόλυτη υπεροχή στο ματς και δημιούργησε αρκετές φάσεις στην εστία των αντιπάλων, αλλά επιθετικά έδειχνε πως... «πονούσε».

Μετά το πρώτο μισάωρο όμως, η Γουότφορντ βγήκε μπροστά και έβγαλε αντίδραση, αλλά όσο κι αν προσπάθησαν και οι δύο ομάδες το 0-0 αποτέλεσε και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο όμως όλα ήρθαν... «τούμπα»!

Το σύνολο του Νίγκελ Πίρσον μπήκε ιδανικά, στο πρώτο πεντάλεπτο έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει, με το πέρας του χρόνου και η Τότεναμ ανέβηκε επιθετικά, απείλησε με κύριους «δράστες» τους Ντέλε Άλι και Σον, αλλά στο 70' σημειώθηκε η φάση του... αγώνα.

Επίθεση διαρκείας από τους «οικοδεσπότες», σουτ του Ζεράρντ Ντεουλοφέου, η μπάλα βρήκε στον Γιαν Βερτόγκεν και ο «άρχων» του αγώνα έδειξε την «άσπρη βούλα».

Όμως, ο Τρόι Ντίνι δεν κατάφερε να νικήσει τον Πάουλο Γκαζανίγκα και το 0-0 δεν άλλαξε ποτέ, με αποτέλεσμα ούτε στην συνέχεια να γίνει το... «μπαμ» όταν και η Τότεναμ βρέθηκε μόλις λίγα χιλιοστά από το να πετύχει το γκολ της... «σωτηρίας», με την μπάλα ωστόσο να μην περνάει την γραμμή του τέρματος.

Και κάπως έτσι οι δύο ομάδες κατέληξαν στον έναν βαθμό της ισοπαλίας.

Έτσι λοιπόν, μετά τον σημερινό (18/1) βαθμό οι «σφήκες» του Νίγκελ Πίρσον «σκαρφάλωσαν» έστω και προσωρινά στην 16η θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, απέχοντας από την ζώνη του υποβιβασμού δύο βαθμούς με ματς περισσότερο, ενώ τα «σπιρούνια» του Ζοσέ Μουρίνιο βρέθηκαν στην 7η θέση με 31 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρώτη πεντάδα.

Τέλος, αναφορικά η επόμενη αγωνιστική αρχικά θα βρει την Γουότφορντ στην έδρα της Άστον Βίλα την ερχόμενη Τρίτη (21/1), ενώ η Τότεναμ θα φιλοξενήσει μία ημέρα αργότερα την Νόριτς στο Λονδίνο.

Ιδού λοιπόν αρχικά το πόσο κοντά έφτασε η Τότεναμ στο 1-0 στο τέλος του ματς:

Ενώ, ιδού και το άστοχο πέναλτι του Τρόι Ντίνι:

Ενδεκάδες:

Γουότφορντ: Φόστερ – Κάθκαρτ, Ντόουσον, Μαριάπα, Μασίνα – Τσαλομπάχ (79' Περέιρα), Καπουέ – Σαρ (89' Πουσέτο), Ντεουλοφέου, Ντουκουρέ – Ντίνι.

Τότεναμ: Γκαζανίγκα – Αλντερβέιρελντ, Βερτόνγκεν, Τανγκαγκά, Αουριέρ – Ντέλε Άλι (73' Έρικσεν), Γουΐνκς – Λαμέλα, Σον, Λο Σέλσο (Γκέλσον Φερνάντες) – Λούκας.

Μαρίνος Πάντζης