Η Πρέμιερ Λιγκ διερευνά τη νομιμότητα της επένδυσης Ουσμάνοφ στο γήπεδο της Έβερτον

Έρευνα για την αγορά δικαιωμάτων της ονομασίας του νέου γηπέδου της Έβερτον από τον Άλισερ Ουσμάνοφ θα εκκινήσει την άνοιξη η Πρέμιερ Λιγκ.

Advertisement
Η Πρέμιερ Λιγκ διερευνά τη νομιμότητα της επένδυσης Ουσμάνοφ στο γήπεδο της Έβερτον

Έχοντας απεμπλακεί πλήρως από την Άρσεναλ το περασμένο καλοκαίρι, ο Ρώσος πρώην μέτοχος των «κανονιέρηδων», εξασφάλισε τα δικαιώματα ονομασίας του νέου γηπέδου που θέλει να χτίσει η Έβερτον στην περιοχή του Bramley Morre Dock.

Ο Ουσμάνοφ συνεργάζεται με το μεγάλο αφεντικό των «ζαχαρωτών», Φαρχάντ Μοσίρι, όντας σπόνσορας του προπονητικού κέντρου της ομάδας στο Finch Farm και πλέον θα έχει τη δυνατότητα να βάλει το όνομα της εταιρείας του στο νέο γήπεδο του συλλόγου του λιμανιού έναντι 30 εκατομμυρίων λιρών.

Σύμφωνα ωστόσο με σημερινό ρεπορτάζ της «Daily Mail», προβλέπεται να ανοιχτεί φάκελος για να εξεταστεί αν το συγκεκριμένο deal κινείται παράλληλα με τους κανόνες της Πρέμιερ Λιγκ και συγκεκριμένα την παράγραφο 54 του άρθρο E, η οποία αναφέρει:

«Η διοίκηση του εκάστοτε συλλόγου θα πρέπει να μεριμνήσει ώστε η αμοιβή της συμφωνίας να δικαιολογείται κατά την επιβολή φόρων πάνω στα ετήσια έσοδα της ομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, ο σύλλογος θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τη συναλλαγή πάνω στα επίπεδα που δικαιολογούνται με βάση την αγοραστική αξία»

Γιάννης Τζιουμακλής