Στο Μάντσεστερ γράφτηκε ιστορία!

Τη μεγαλύτερη νίκη επί της Άρσεναλ στα μεταξύ τους ντέρμπι στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου πέτυχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Οι «κόκκινοι διάβολοι» σκόρπισαν στους αιθέρες την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, έφτασαν στο εξευτελιστικό για τους «κανονιέρηδες» 8-2 και έγραψαν ιστορία!



Στο Μάντσεστερ γράφτηκε ιστορία!
Το απόγευμα της Κυριακής προστέθηκε μια κατάμαυρη σελίδα στην ιστορία της Άρσεναλ, η οποία δέχτηκε για πρώτη φορά 8 γκολ σε παιχνίδι πρώτης κατηγορίας, ενώ η Γιουνάιτεντ κατάφερε για τρίτη φορά - από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ - να πετύχει οχτώ τέρματα.
 
Βέβαια, θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί πως... για όλα φταίει η Σίτι, αφού νωρίτερα πέτυχε πέντε γκολ επί της Τότεναμ και προκάλεσε τον έντονο... θυμό της συμπολίτισσάς της, η οποίας ξέσπασε στην Άρσεναλ και έδειξε ότι κανείς δεν θα πρέπει να νευριάζει την Πρωταθλήτρια!
 
Στο «Θέατρο των Ονείρων» στήθηκε ένα τεράστιο πάρτι από μεριάς γηπεδούχων, που βρήκαν απέναντί τους ένα σύνολο ανήμπορο και ανίκανο να αντισταθεί και να αντιδράσει. Τρία γκολ από τον Ρούνεϊ, δύο από τον Γιάνγκ και ένα από ένα για τους Γουέλμπεκ, Νάνι και Παρκ!

Οι Γουόλκοτ και Φαν Πέρσι κατάφεραν να νικήσουν τον Ντε Χέα, με τον Ολλανδό επιθετικό της Άρσεναλ να αστοχεί από την άσπρη βούλα όταν ακόμη το σκορ ήταν στο 1-0!

Οι Πρωταθλητές Αγγλίας έστειλαν – ξανά – μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για την ανωτερότητά τους και ο Αρσέν Βενγκέρ έμεινε να σκέφτεται ότι… τα χειρότερα έρχονται.

Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση οι Λονδρέζοι, λόγω αποβολής του Τζένκινσον στο 77’. Με πρόβλημα μυϊκού τραυματισμού αποχώρησε από το παιχνίδι ο Γουέλμπεκ στο 35'.
 
Το ματς:

Το… πάρτι ξεκίνησε από νωρίς, όταν στο 22ο λεπτό ο Ντάνι Γουέλμπεκ ανάμεσα από τρεις αμυντικούς της Άρσεναλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σέζνι με κοντινή κεφαλιά! Η καθοριστική – ίσως – στιγμή του αγώνα στο «Ολντ Τράφορντ», ήταν αυτή της άστοχης εκτέλεσης πέναλτι από τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι, πέντε λεπτά μετά το γκολ των «κόκκινων διαβόλων»!

Ο Νταβίντ Ντε Χέα νίκησε τον Ολλανδό, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και οι συμπαίκτες του φρόντισαν να… το γιορτάσουν δεόντως! Ο Άσλεϊ Γιάνγκ στο 28ο λεπτό με γκολ που δεν χορταίνεις να το βλέπεις και ο Γουέιν Ρούνεϊ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0! Ο Αρσέν Βενγκέρ έμεινε απλά να παρακολουθεί την αναμέτρηση από την… αναπαυτική θέση στον πάγκο του και παρά το γεγονός πως ο Γουόλκοτ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους μείωσε, ο Αλσατός γνώριζε πως… το ποτάμι όχι μόνο δεν γύριζε πίσω, αλλά επιφύλασσε περισσότερα «κύματα»!

Ο Ρούνεϊ το ξανάκανε στο 64’ πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό και τέταρτο ομαδικό γκολ, δεκατρία λεπτά αργότερα ο Νάνι έγραψε το 5-1 και… το μαρτύριο των «κανονιέρηδων» συνεχιζόταν με αμείωτους ρυθμούς! Ακόμη κι όταν ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ντε Χέα στο 74’, τίποτα και κανείς δεν σταματούσε να ζητωκραυγάζει στο «Θέατρο των Ονείρων». Ο Παρκ (70’), ο Ρούνεϊ (82’ πεν.) και ο Γιάνγκ (90’+1’) ολοκλήρωσαν τον διασυρμό της Άρσεναλ που έμεινε με δέκα παίκτες στο 77ο λεπτό λόγω αποβολής του Τζένκινσον, διαμόρφωσαν το τελικό 8-2 και πανηγύρισαν σαν μικρά παιδιά την ιστορική νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Τζόουνς, Έβανς, Σμόλινγκ, Άντερσον (68’ Γκιγκς), Νάνι (68’ Παρκ), Γιάνγκ, Κλέβερλι, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ (35’ Ερνάντες)

Άρσεναλ: Σέζνι, Κοσιελνί, Τζουρού, Τζένκινσον, Τραορέ, Ρόσιτσκι, Γουόλκοτ (83’ Λάνσμπερι), Ράμσεϊ, Αρσάβιν, Κοκελίν (62’ Τσάμπερλεϊν), Φαν Πέρσι (83’ Σαμάκ)