Φουλ επίθεση της Τσέλσι στη FIFA!

Η Τσέλσι βγήκε στην αντεπίθεση μερικές ώρες μετά την δικαίωσή της από το CAS και την άρση του μεταγραφικού εμπάργκο. Ανοιχτό «μέτωπο» του λονδρέζικου συλλόγου με τη FIFA, για διαφορετική αντιμετώπιση κάνουν λόγο οι «μπλε» και τονίζουν πως δεν θα πρέπει η Παγκόσμια Ομοσπονδία να προκαλέσει την απώλεια της εμπιστοσύνης! 

Advertisement
Φουλ επίθεση της Τσέλσι στη FIFA!

Η Τσέλσι, έμεινε δίχως μεταγραφές το καλοκαίρι έπειτα από την απαγόρευση που της επιβλήθηκε από τη FIFA για παραβίαση κανονισμών αναφορικά με την ενσωμάτωση νεαρών ποδοσφαιριστών στα τμήματα υποδομής. 

Εξ αρχής οι «μπλε» τήρησαν την πιο σωστή στάση και ακολούθησαν συγκεκριμένη στρατηγική έχοντας ν' αποδείξουν οτιδήποτε θα μπορούσε να τους ζητηθεί και μετά την επιβολή της ποινής προσέφυγαν στο CAS διεκδικώντας τη δικαίωσή τους. 

Αυτή, ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής, 6ης Δεκεμβρίου και τον προσεχή Ιανουάριο η ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ θα μπορεί να κάνει προσθήκες στο ρόστερ. 

Με ανακοίνωσή του, ο λονδρέζικος σύλλογος υποδέχθηκε με χαρά την απόφαση του CAS, ωστόσο, τονίζει κάποια πράγματα, ανοίγοντας ουσιαστικά «πόλεμο» με τη FIFA.

«Η Ομοσπονδία επέλεξε να συμπεριφερθεί πολύ διαφορετικά στη δική μας περίπτωση συγκριτικά με τη Μάντσεστερ Σίτι, για λόγους που πραγματικά δεν έβγαζαν κανένα νόημα στον σύλλογό μας. Οι κατηγορίες είχαν να κάνουν για 27 ποδοσφαιριστές που ήρθαν στα τμήματα υποδομής από το 2009 και μετά. Εξ αυτών, οι 16 είχαν δηλωθεί στην Πρέμιερ Λιγκ με τον ίδιο τρόπο που είχαν κάνει όλες οι άλλες ομάδες. Το 2009 είχαμε ρωτήσει τη διοργανώτρια αρχή αν χρειαζόταν κάτι περισσότερο στην αίτηση για την έγκριση της παρουσίας τους στο κλαμπ και λάβαμε ως απάντηση πως δεν χρειαζόταν κάτι περισσότερο. 

Από τους υπόλοιπους 11, οι 6 βρίσκονταν στις εξαιρέσεις που υπάρχουν στους κανονισμούς της FIFA και για τους άλλους πέντε η Ομοσπονδία απλά "θεωρούσε" ότι έχουν βρεθεί στην ομάδα πριν καν δηλωθούν και οι κανονισμοί δεν ορίζουν πως μπορεί η Ομοσπονδία να... θεωρήσει από μόνη της ότι αποκτήθηκαν παίκτες δίχως να έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες. 

Η Τσέλσι σέβεται τη δουλειά της FIFA στο θέμα των νεαρών παικτών και της υπεράσπισής τους και γι' αυτό συνεργαστήκαμε καθ' όλη τη διάρκεια της υπόθεσης. Ωστόσο, αν η FIFA συνεχίσει να συμπεριφέρεται διαφορετικά σε τέτοιες περιπτώσεις, τότε θα υποβαθμίσει τη σημασία των κανονισμών και θα χάσει σε εμπιστοσύνη και αξιοπιστία» ανέφερε η Τσέλσι! 

Κώστας Ζάλιαρης