Το λιμάνι είναι κατακόκκινο! (vids)

Η Λίβερπουλ είναι το απόλυτο αφεντικό στο Μέρσεϊσαϊντ και φυσικά στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα και από τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος! Σαν... οδοστρωτήρας στο πρώτο ημίχρονο και με διαχείριση στο δεύτερο, η ομάδα του Κλοπ έφτασε στο 5-2 επί της Έβερτον σε μια από τις καλύτερες μεταξύ τους «μάχες» στα χρονικά!   



Το λιμάνι είναι κατακόκκινο! (vids)

Για πρώτη φορά στην ιστορία του μεγάλου ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ στην Πρέμιερ Λιγκ σημειώθηκαν έξι γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα, με τις έξι τελικές προσπάθειες που κατεγράφησαν στο πρώτο μέρος στο στόχο για τις δύο ομάδες! Η Λίβερπουλ προσπάθησε να... ισοπεδώσει την Έβερτον έχοντας καταλάβει ότι δεν μπορούσε να σταματήσει τις μακρινές μπαλιές προς τα καρέ του Πίκφορντ αλλά και πως βρισκόταν σε απόλυτη σύγχυση όταν έβλεπε τους «κόκκινους» να τρέχουν στην επίθεση. Ο Μάρκο Σίλβα ήταν τρομερά απογοητευμένος έχοντας αντιληφθεί πως όλα πήγαιναν στραβά και η ομάδα του ήταν εξαιρετικά τυχερή που κατά κάποιο τρόπο είχε παραμείνει στο ματς με το 4-2 στην ανάπαυλα.

Ο Ντιβόκ Οριγκί εκμεταλλεύτηκε ακόμα μια ευκαιρία που πήρε από τον Γιούργκεν Κλοπ και στο 6ο λεπτό από λάθος των Κιν και Πίκφορντ στην άμυνα, τρύπωσε για να πάρει τη μπαλιά του Μανέ και να σκοράρει εύκολα για το 1-0. Η Λίβερπουλ διπλασίασε τα τέρματά της στο 17ο λεπτό όταν από μαγική μπαλιά του Αλεξάντερ – Άρνολντ προς τον Μανέ, ο Σενεγαλέζος είχε... μεγάλη έμπνευση για να κάνει την τρομερή κάθετη πάσα και να «κόψει» την άμυνα των «ζαχαρωτών» βρίσκοντας τον Σακίρι που επίσης πήρε φανέλα βασικού και με αριστερό πλασέ βρήκε δίχτυα. Ο Μάικλ Κιν θα διόρθωνε το λάθος του από το πρώτο γκολ και θα μείωνε στοπ 21' από λάθος του Λόβρεν σε γέμισμα του Ιγουόμπι, ωστόσο, ο Κροάτης αμυντικός δεν θα ξεχνούσε αυτό που έπαθε...

Στο 31ο λεπτό θα έβρισκε με απίθανη μπαλιά για το ποδοσφαιρικό του επίπεδο, τον Οριγκί και ο Βέλγος θα κατέβαζε εξαιρετικά με μια επαφή για να σταματήσει τη μπάλα ακριβώς εκεί που έπρεπε και που την ήθελε και να την περάσει πάνω από τον Πίκφορντ για το 3-1 των «κόκκινων»! Το ματς στο «Άνφιλντ» γινόταν μια μεγάλη γιορτή για τον Κλοπ και τους παίκτες του και στο 45', αφού πρώτα ο Λόβρεν πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Κάλβερτ – Λιούιν, ο Ρόμπερτσον ξεχύθηκε από αριστερά στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Μανέ που με αριστερό σουτ έκανε και το 4-1! Δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου με κεφαλιά του Ριτσάρλισον η Έβερτον μείωσε ακόμα περισσότερο και... όλοι πήραν ανάσα στην ανάπαυλα έπειτα από το θεότρελο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Λίβερπουλ είχε τον έλεγχο, κάποιες προσπάθειες της Έβερτον στα καρέ του Αντριάν δεν προκάλεσαν ανησυχία στους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ, σίγουρα βάσει της εικόνας της αναμέτρησης δεν χρειάζονταν άλλα γκολ για να εξασφαλίσουν το «τρίποντο», με τον Μανέ στο 80' ν' αστοχεί σε τετ-α-τετ ξανά από βαθιά μπαλιά, κατεβάζοντας εύκολα με το δεξί αλλά πλασάροντας άουτ. Στο 85' ξανά ο Σενεγαλέζος «φάτσα» με τον Πίκφορντ δεν σούταρε ποτέ και καθυστέρησε αρκετά, ο Κεν στο 86' λίγο έλειψε να κάνει δραματικό το φινάλε στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ και στο 90' με χαμηλό διαγώνιο σουτ ο Βαϊνάλντουμ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για το 5-2 που επιβεβαιώθηκε ως το αποτέλεσμα του αγώνα.

 

 

 

 

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Αντριάν, Αλεξάντερ – Άρνολντ (83' Γκόμες), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σακίρι, Λαλάνα (72' Χέντερσον), Μανέ, Οριγκί (73' Φιρμίνο)

Έβερτον: Πίκφορντ, Σιντιμπέ (35' Μπερνάρντ), Χόλγκεϊτ, Κιν, Μίνα, Ντιν, Ιγουόμπι, Ντέιβις (72' Σνάιντερλιν), Σίγκουρντσον, Ριτσάρλισον, Κάλβερτ – Λιούιν (60' Κεν)

Κώστας Ζάλιαρης