Today is the day!

Η μέρα που σύσσωμος ο ποδοσφαιρικός κόσμος περίμενε με ανυπομονησία… έφτασε! Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι προετοιμάζονται για τη μονομαχία του «Άνφιλντ» (σ.σ. 18:30-Ώρα Ελλάδος), σε μια ποδοσφαιρική πανδαισία που όμοιά της δεν υπάρχει τη δεδομένη χρονική στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη!



Today is the day!

Μπορεί να πρόκειται για ένα ντέρμπι που διεξάγεται μόλις στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ αλλά δείχνει ικανό να κρίνει πολλά σχετικά με την έκβαση του τίτλου, ειδικά αν… η μπίλια καθίσει στο κόκκινο!

Η Λίβερπουλ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα όντας αήττητη και με συγκομιδή 31 βαθμών. Έξι βαθμούς πίσω της (25) ακολουθεί η Σίτι, η οποία σε περίπτωση ήττας, όχι μόνο θα βρεθεί να κυνηγά διαφορά  9 βαθμών από τους Μέρσεϊσαιντες, αλλά θα ξεμείνει και στην τέταρτη θέση, αφού Λέστερ και Τσέλσι προσπέρασαν με τις χθεσινές τουw νίκες απέναντι σε Άρσεναλ (2-0) και Κρίσταλ Πάλας (2-0) αντίστοιχα, φτάνοντας στους 26 βαθμούς.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα καταστρώνει τα πλάνα του ο Γιούργκεν Κλοπ, αφού δεν μπορεί να υπολογίζει μονάχα στους τραυματίες Ζοέλ Μάτιπ και Σερντάν Σακίρι. Πιο ζόρικα τα πράγματα για τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος διαβάζει στη λίστα των απόντων λόγω τραυματισμού τα ονόματα των  Ολεξάντρ Ζιντσένκο, Λερόι Σανέ, Εμερίκ Λαπόρτ ενώ δύσκολα προλαβαίνουν το ματς οι Ρόντρι και Νταβίντ Σίλβα.

Σημείο που πρέπει κανείς να σταθεί πριν τη σέντρα αποτελεί φυσικά η εξαιρετική παράδοση της Λίβερπουλ σε αναμετρήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ». Οι «κόκκινοι» έχουν χάσει μόλις ένα από τα τελευταία 28 (!) εντός έδρας ματς απέναντι στους «πολίτες» και αυτό καταγράφεται στις 21 Μαΐου του 2003! Θα μπορέσουν οι πρωταθλητές Αγγλίας να αφήσουν στην άκρη την αρνητική παράδοση και να αποδράσουν σήμερα με το «διπλό»; Ίδωμεν…

Γιάννης Τζιουμακλής