Μαγικός Στέρλινγκ και 3x3 η Σίτι! (vid)

Πέτυχε χατ-τρικ σε 10 λεπτά, είχε μια ασίστ και κέρδισε και ένα πέναλτι! Ο Ραχίμ Στέρλινγκ τα έκανε όλα για τη Μάντσεστερ Σίτι που χρειάστηκε ανατροπή από το πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Αταλάντα για να φτάσει στο τελικό 5-1 και να συνεχίσει με το 3x3 στους φετινούς ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ! Πρόβλημα με Ρόντρι, επέστρεψε ο Στόουνς, χάνει και Ζιντσένκο για καιρό ο Γκουαρδιόλα, αποβλήθηκε στο φινάλε ο Φόντεν...  



Μαγικός Στέρλινγκ και 3x3 η Σίτι! (vid)

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άργησε περίπου ένα 20λεπτο να μπει στο κλίμα της αναμέτρησης και είδε την Αταλάντα να παίζει θαρραλέα και τον Ίλισιτς να δημιουργεί αρκετά προβλήματα. Μάλιστα, ο Σλοβένος επιθετικός ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι στο 28ο λεπτό, με τον Μαλινόβσκι να εκτελεί εύστοχα για το 1-0. Η επαφή της άμυνας με τα χαφ για τους Πρωταθλητές Αγγλίας είχε αρκετά προβλήματα και κενά και αυτά προσπαθούσε η ιταλική ομάδα να τα εκμεταλλευτεί. Όταν πήραν μπρος οι Στέρλινγκ και Αγουέρο, το ματς ήρθε τούμπα πολύ γρήγορα. Ο Αργεντινός πρώτα έχασε μια εξαιρετική στιγμή από μπαλιά του Φόντεν, όμως, τις επόμενες δυο φορές δεν λάθεψε. Στο 34' από γύρισμα του Στέρλινγκ ισοφάρισε και στο 38' έκανε το 2-1 με πέναλτι που κέρδισε ωραία ο Άγγλος από μαρκάρισμα του Μασιέλο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σίτι δεν θα άφηνε πλέον άλλα δικαιώματα και με μια πανέμορφη ομαδική συνεργασία στο έγραψε το 3-1 για να πάρει ακόμα μεγαλύτερη ανάσα και να φροντίσει να μη διατρέξει νέους μεγάλους κινδύνους από την Αταλάντα. Στο 58ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε με τρομερές κινήσεις άνοιξε την ιταλική άμυνα και τροφοδότησε τον Φόντεν, που με τη σειρά του απλά σέρβιρε στον Στέρλινγκ για να δώσει εκείνος προβάδισμα δύο τερμάτων στους «πολίτες». Ήταν να μην πάρει φόρα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα και... ξεχαρβάλωσε την αντίπαλη άμυνα με εκπληκτικό τρόπο στο 64ο λεπτό. Ο Στέρλινγκ κουβάλησε τη μπάλα αρκετά μέτρα, άφησε στον Φόντεν συνεχίζοντας την κούρσα του κι έγινε αποδέκτης της κάθετης πάσας του Γκουντογκάν για να γράψει και το 4-1 στην αναμέτρηση του Etihad. Επειδή, όμως, είχε φτάσει κοντά στο χατ-τρικ, ήταν... κρίμα να το αφήσει. Και φυσικά το πέτυχε στο 69ο λεπτό, κάνοντας κούρσα από αριστερά για να βρεθεί ακριβώς εκεί που έπρεπε ώστε να πάρει την σέντρα του Μαχρέζ και να στείλει στα δίχτυα για το τελικό 5-1. Ο Φόντεν αποβλήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του με δεύτερη κίτρινη στο 82o λεπτό.

Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν ολοκληρώσει το μεταξύ τους παιχνίδι στο ισόπαλο 2-2 για το ίδιο γκρουπ.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου έπειτα από τρεις αγωνιστικές:

1.Μάντσεστερ Σίτι 9

2.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 4

3.Σαχτάρ Ντόνετσκ 4

4.Αταλάντα 0

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ρόντρι (41' Στόουνς), Φερναντίνιο, Μεντί (71' Κανσέλο), Ντε Μπρόινε (67' Οταμέντι), Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Φόντεν, Στέρλινγκ, Αγουέρο

Αταλάντα: Γκολίνι, Τολόι, Ντζιμσίτι, Μασιέλο (46' Πάσαλιτς), Καστάν, Ντε Ρόουν, Φρόιλερ, Γκόσενς, Μαλινόβσκι, Ίλισιτς (72' Χέτμποερ), Γκόμες (46' Μουριέλ)

Κώστας Ζάλιαρης