Κάραγκερ: «Κάναμε λάθος με τα μπλουζάκια υπέρ του Σουάρες»

Συγγνώμη από τον Πατρίς Εβρά για την κίνηση αυτού και των συμπαικτών του να φορέσουν μπλουζάκια υπέρ του Λουίς Σουάρες μετά την ρατσιστική του επίθεση στον πρώτο ζήτησε ο Τζέιμι Κάραγκερ.

Advertisement
Κάραγκερ: «Κάναμε λάθος με τα μπλουζάκια υπέρ του Σουάρες»

Οι δύο πρώην αντίπαλοι συνυπήρξαν σε εκπομπή του «Sky Sports» μετά το ντέρμπι ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Κάραγκερ: «Πατρίς, όσον αφορά το συμβάν με τον Σουάρες, πιστεύεις ότι έπρεπε να τιμωρηθεί ή ότι θα έπρεπε να του γίνει περισσότερο κάτι σαν μάθημα; Ήθελες να δεις την ποινή, ή κάποιου άλλου είδους τιμωρία»;

Εβρά: «Ακριβώς. Θυμάμαι όταν συνέβη όλο αυτό, δεν πήγα ποτέ να πω ότι ο Σουάρες είναι ρατσιστής γιατί χρησιμοποίησε ρατσιστικό λόγο. Είχα πει ότι δεν θέλω να τον τιμωρήσουν αλλά όχι και να πουν ότι δεν έγιναν τίποτα γιατί δεν αντέδρασα. Φανταστείτε να του είχα δώσει μπουνιά. Να με βλέπουν τόσα παιδιά να τον χτυπάω και να φαίνομαι εγώ κακός. Ακόμη και πρόστιμο να βάλεις σε κάποιον, δεν θα τον νοιάξει. Όλα έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση. Στείλτε τον στην Αφρική να βοηθήσει παιδιά. Είμαστε όλοι ίδιοι. Είμαι κι εγώ άνθρωπος.

Απογοητεύτηκα μετά την τιμωρία γιατί η ομάδα και ο Κένι Νταλγκλίς βγήκαν με μπλουζάκια υπέρ του Σουάρες. Υπήρξαν μάλιστα κάποιοι που είπαν ότι λέω ψέματα. Αλλά όπως φαίνεται και στην τηλεόραση, χρησιμοποίησε κάποιες λέξεις. Το ξανά λέω, δεν τον αποκαλώ ρατσιστή, αλλά εκείνη την ημέρα έκανε χρήση ρατσιστικού λόγου».

Κάραγκερ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία. Είναι προφανές. Είτε ο προπονητής είτε ο Στιβ Κλαρκ μας είχε ρωτήσει πιο μετά αν ακόμα φοράμε αυτά τα μπλουζάκια. Δεν πρόκειται να πω ότι δεν συμμετείχα κι εγώ. Ήμουν δεύτερος αρχηγός. Δεν ξέρω ποιος ήταν υπεύθυνος για όλο αυτό. Δεν νομίζω ότι ο Νταλγκλίς είχε να κάνει με το θέμα, τον ξέρω. Το δεδομένο είναι ότι ήμασταν πολύ κοντά με τον Λουίς και θέλαμε να τον στηρίξουμε».

Υπενθυμίζεται πως ο Σουάρες είχε επιτεθεί ρατσιστικά στον Εβρά με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με έξι αγωνιστικές, για να έρθει η κίνηση των συμπαικτών του στο αμέσως επόμενο ματς με την Γουίγκαν.