Επιτέλους ο Μπαλάκοφ λογικεύτηκε και ζήτησε συγγνώμη

Δημόσια συγγνώμη προς τους Άγγλους παίκτες στο παιχνίδι «ντροπή» το βράδυ της Δευτέρας (14/10) μεταξύ Βουλγαρίας και Αγγλίας, ζήτησε ο ομοσπονδιακός προπονητής των Βούλγαρων, Κρασιμίρ Μπαλάκοφ, ο οποίος είχε προκαλέσει αντιδράσεις με τις δηλώσεις μου μετά το ματς πως δεν... άκουσε τίποτα από τα έκτροπα των Βούλγαρων οπαδών!



Επιτέλους ο Μπαλάκοφ λογικεύτηκε και ζήτησε συγγνώμη

Στροφή 180 μοιρών με δηλώσεις του πραγματοποίησε επιτέλους ο προπονητής της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Μπαλάκοφ, ο οποίος αν και αρχικά δήλωσε άγνοια για τις ρατσιστικές επιθέσεις και τις εικόνες ντροπής από τους Βούλγαρους οπαδούς στο ματς με την Αγγλία, εν τέλει ζήτησε ο ίδιος δημόσια συγγνώμη προς όλους.

Ο 53χρονος ομοσπονδιακός τεχνικός της Βουλγαρίας, δύο ημέρες μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στην Σόφια, δήλωσε ο ίδιος την ειλικρινή του συγγνώμη προς όλους τους Άγγλους ποδοσφαιριστές αλλά και σε όποιον αισθάνθηκε προσβολή το βράδυ της Δευτέρας από τους ανεγκέφαλους οπαδούς της εθνικής Βουλγαρίας και αναφέρθηκε πως τέτοια συμβάντα δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ξανά στο πρωτάθλημα της χώρας.

Συγκεκριμένα, τα λόγια του Βούλγαρου προπονητή ήταν τα εξής:

«Τα σχόλια μου πριν το ματς με την Αγγλία, ότι η Βουλγαρία δεν έχει προβλήματα με τον ρατσισμό, βασίστηκαν στο γεγονός ότι το τοπικό πρωτάθλημα δεν έχει δει ένα τέτοιο θέμα σε μεγάλη κλίμακα.

Μπορεί να υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά σίγουρα δεν είναι κάτι που βλέπουμε στα γήπεδα.

Η πλειοψηφία των οπαδών δεν συμμετέχει σε τέτοιες πράξεις και πιστεύω ότι αυτό συνέβη και στο παιχνίδι με την Αγγλία.

Θα ήθελα να δηλώσω απόλυτα ξεκάθαρα, δεδομένου ότι έχουν αναφερθεί περιπτώσεις φυλετικών διακρίσεων στο γήπεδο της Σόφιας, ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας την ειλικρινή μου συγγνώμη προς στους Άγγλους παίκτες και σε όποιον αισθάνθηκε προσβεβλημένος.»

Αναφορικά βέβαια, δημοσιεύματα του βουλγάρικου τύπου κάνουν λόγο και για παραίτηση του Μπαλάκοφ από τον πάγκο της εθνικής Βουλγαρίας, περιμένοντας την έγκριση από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Μπόρισλαβ Μιχαγίλοφ.

Μαρίνος Πάντζης