Κλοπ: «Θα επέλεγα Τζέραρντ για να με αντικαταστήσει»!

Ο Γιούργκεν Κλοπ σε μια τρομερή συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοφιλές περιοδικό FourFourTwo, ανέφερε πως θα ήθελε πολύ να δει τον Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο της Λίβερπουλ τη μέρα που εκείνος δεν θα ήταν πλέον ιδανικός για τη θέση που βρίσκεται τώρα. Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως «θα τον βοηθήσω στα πάντα, σε ό,τι μπορώ»!  

Advertisement
Κλοπ: «Θα επέλεγα Τζέραρντ για να με αντικαταστήσει»!

Ο Γερμανός τεχνικός που ανέβασε ξανά τους «κόκκινους» στην κορυφή της Ευρώπης έπειτα από 14 χρόνια και έχει δώσει το «παρών» σε έναν τελικό του Γιουρόπα Λιγκ και σε δυο διαδοχικούς του Τσάμπιονς Λιγκ στη μέχρι στιγμής θητεία του, κατακτώντας το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για το 2019 από τη FIFA, ανέφερε:

«Ο Κένι και ο Στίβι με έχουν στηρίξει από την πρώτη μέρα. Η θέση μου στον πάγκο δεν έχει καμία σχέση με την επαφή που έχω με τους γύρω μου. Αν η Λίβερπουλ με απολύσει αύριο, τότε ο Κένι θα είναι η πρώτη επιλογή για να με αντικαταστήσει, όμως, θα μπορούσαν να πάρουν και τον Στίβι από τη Γλασκώβη.

Αν με ρωτούσατε, θα έλεγα ότι προτιμώ τον Στίβι και θα τον βοηθούσα στα πάντα, σε ό,τι μπορώ. Αν κάποιος πάρει τη θέση σου, δεν έχει να κάνει με εκείνους, έχει να κάνει με το γεγονός πως ίσως εσύ δεν είσαι τόσο καλός.

Είμαι αρκετά μεγάλος για να γνωρίζω ότι δίνω τα πάντα σε αυτή τη δουλειά. Δεν είμαι ο πιο ευφυής, δεν είμαι τέλειος, όμως δίνω το 100% για το κλαμπ. Αν αυτό δεν αρκεί, τότε καλώς... Δεν είμαι ζηλιάρης ούτε σκεπτικός. Είμαι παντελώς ανοιχτός σε οτιδήποτε. Αν κάποιος θέλει την βοήθειά μου, θα τη δώσω. Η οικογένειά μου νομίζει ότι εύκολα στηρίζω τους ανθρώπους χωρίς δεύτερη σκέψη, αλλά θεωρώ ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου να μην προσφέρεις εκεί που μπορείς. Αγαπώ τη ζωή, αγαπώ τη δουλειά μου, μου αρέσουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Έτσι είναι...».

Κώστας Ζάλιαρης