Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα για Σάλα και πιλότο πριν την συντριβή

Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις του ιατροδικαστή στην σωρό του Εμιλιάνο Σάλα πριν το τέλος της τραγικής πτήσης πάνω από την θάλασσα της Μάγχης.

Advertisement
Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα για Σάλα και πιλότο πριν την συντριβή

Δεν έχει περάσει παρά κάτι περισσότερος από μισός χρόνος από τότε που έχασαν την ζωή τους ο Αργεντινός επιθετικός και ο πιλότος που τον μετέφερε στην Αγγλία (Ουαλία) για να εγκατασταθεί εκεί μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από τη Ναντ στην Κάρντιφ, με τα ευρήματα να συνεχίζουν το θέμα ακόμη και κατά την ολοκλήρωση του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με νέο πόρισμα, ο Σάλα (και κατά πάσα πιθανότητα ο Ντέιβιντ Άιμποτσον) υπέστη δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα μιας και στο σώμα του βρέθηκαν μεγάλα επίπεδα καρβοξυαιμοσφαιρίνης (σ.σ δημιουργείται στο αίμα μετά την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα) με την οικογένειά του να ζητάει νέες έρευνες στο αεροπλάνο αφού εγείρονται πολλά ερωτηματικά για το πως πέθανε ο Αργεντινός.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θάνατος των δύο ανθρώπων δεν αποδίδεται στην δηλητηρίαση αυτή καθ’ αυτή, ωστόσο εξαιτίας της μπορούν να προκληθούν συμπτώματα που σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν θανάσιμα μιας και επηρεάζεται τόσο η όραση όσο και ο προσανατολισμός, καθώς επίσης μπορεί να προκληθεί έντονη ζάλη. Όλα αυτά ίσως και να είναι αρκετά για να εξηγούν την άμεση πτώση του αεροπλάνου, που πρώτα είχε κάνει περιστροφή 180 μοιρών.

Από την πλευρά της η Κάρντιφ εξέδωσε ανακοίνωση κατά την οποία τονίζει πως τα νέα ευρήματα αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της πως το Μέσο δεν ήταν ασφαλές, ισχυρισμοί οι οποίοι την είχαν φέρει και σε ανοιχτή διαμάχη με τον ατζέντη του ποδοσφαιριστή, Γουίλι Μακάι, που ήταν αυτός που είχε κανονίσει την πτήση. «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως αυτοί που κανόνισαν το ταξίδι είναι υπεύθυνοι γι' αυτήν την τραγωδία», αναφέρουν στο σύντομο μήνυμά τους οι «bluebirds».

Γιώργος Σιάφας