Σάρι: «Στην Τσέλσι έπαιζαν για τον εαυτό τους, προκαλούσε προβλήματα ο Αζάρ»!

Ο Μαουρίτσιο Σάρι χαρακτήρισε σπουδαία εμπειρία την παρουσία του για έναν χρόνο στην Τσέλσι, όμως, όταν μίλησε για τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, έκανε λόγο για ισχυρές προσωπικότητες που πολλές φορές έπαιζαν για τον εαυτό τους αλλά και για προβλήματα που προκαλούσε ο Αζάρ με την ανισορροπία άμυνας και επίθεσης.  

Advertisement
Σάρι: «Στην Τσέλσι έπαιζαν για τον εαυτό τους, προκαλούσε προβλήματα ο Αζάρ»!

Ο Ιταλός κόουτς παρουσιάστηκε επίσημα από τη Γιουβέντους, το μεσημέρι της Πέμπτης, έχοντας αντικαταστήσει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι και έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον σύλλογο του Τορίνο.

Μιλώντας για την Τσέλσι και όσα άφησε πίσω του, ο Σάρι είχε να πει: «Στη Νάπολι έδωσα όλο μου τον εαυτό και έπειτα αποφάσισα να βιώσω μια σπουδαία εμπειρία στην Premier League. Η Γιουβέντους είναι η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία αυτή τη στιγμή και μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω στη χώρα.

Σαν προπονητής οφείλεις να έχεις ξεκάθαρες ιδέες για τον ρόλο 2-3 σημαντικών παικτών που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και να τους αφήσεις να εκφραστούν στο γήπεδο. Στην Τσέλσι προπονούσα ορισμένους καλούς παίκτες και ισχυρές προσωπικότητες, όμως είναι βήμα προόδου το γεγονός πως έχω τον Κριστιάνο στην ομάδα.

Στην Τσέλσι υπήρχαν παίκτες που βρίσκονται σε υψηλό τεχνικό επίπεδο, ο καθένας με πολύ καλά ατομικά χαρακτηριστικά. Στην Τσέλσι, αρκετοί έπαιζαν για τον εαυτό τους σε σχέση με τη Νάπολι που έπαιζαν για το σύνολο.

Έπρεπε να βρούμε τρόπο να προσαρμόσουμε απόλυτα τον Αζάρ σε αυτό που παίζαμε. Είναι παίκτης που μπορούσε να αλλάξει ένα ολόκληρο ματς μόνος του, όμως, η παρουσία του προκαλούσε προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι και έπρεπε κάπως να το φτιάξουμε».

Κώστας Ζάλιαρης