Αφεντικό στο Λονδίνο, αφεντικό και στην βαθμολογία η Σίτι

Δεν είναι ότι ίδρωσε, αλλά θα μπορούσε να πάρει το τρίποντο πολύ πιο άνετα. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν το απόλυτο αφεντικό μιας μέτριας αναμέτρησης στο «Σέλχαστ Παρκ» κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία μείωσε αλλά στην ουσία δεν άγχωσε ποτέ τους «πολίτες» που απέβαλλαν οριστικά το άγχος στο 90’ με το τελικό 3-1. Οφσάιντ το γκολ του Γκαμπριέλ Ζεσούς.



Αφεντικό στο Λονδίνο, αφεντικό και στην βαθμολογία η Σίτι

Δεν θα μπορούσε να χάσει βαθμούς στο Λονδίνο η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, με την Πάλας να είναι πολύ παθητική σχεδόν σε όλο το 90λεπτο και να πιέζει ελάχιστα προς το φινάλε, όταν δηλαδή σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λούκα Μιλιβόγιεβιτς στην μοναδική τρομερά καλή της ευκαιρία. Ήταν ένα... μεσημέρι στο γραφείο για τους φιλοξενούμενους, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να παίρνει και πάλι το όπλο του και τον τίτλο του MVP.

Ο Άγγλος εξτρέμ ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 15ο λεπτό (σ.σ έχοντας χάσει ένα... άχαστο νωρίτερα), με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε να δείχνει την ποδοσφαιρική του οξυδέρκεια βγάζοντας τον πρώτο σχεδόν σε θέση βολής με τρομερή πάσα. Είναι αξιοσημείωτο πως αυτή ήταν η πρώτη ασίστ του Βέλγου μετά από 336 ημέρες, στατιστικό – απόδειξη πως ο Βέλγος έχει αναλάβει άλλα καθήκοντα στον τρόπο λειτουργίας της φετινής Σίτι.

Οι «πολίτες» συνέχισαν να πατάνε το γκάζι με τα... δάχτυλα, αλλά δεν χρειαζόταν και παραπάνω με το σύνολο του Ρόι Χότζον να κάθεται απλώς πίσω από το κέντρο και να μοιάζει σαν να περιμένει να τελειώσει ο αγώνας παρά να έχει διάθεση να διεκδικήσει κάτι από αυτόν. Μοιραία στο 63’ ήρθε και το δεύτερο γκολ του Στέρλινγκ, που με ωραίο πλασεδάκι σε πρώτο χρόνο πίστωσε και μια ασίστ στον πάντα αξιόπιστο Λιρόι Σανέ. Το 2-0 ήταν σκορ που δεν θα έκανε έκπληξη αν έμενε μέχρι το τέλος, αλλά ήρθε το γκολ του Μιλιβόγιεβιτς σε ανύποπτο χρόνο (81’) για να δώσει ζωή στο ματς. Κράτησε μόλις δύο λεπτά όλο αυτό, με την εξέδρα να έχει ζωντανέψει με την επίτευξη του 2-1 αλλά να ρίχνει κι αυτή την ένταση σχεδόν αμέσως.

Μοναδικός που αγχώθηκε πρέπει να ήταν ο Πεπ, με τον Καταλανό να επιθυμεί διακαώς την κατάκτηση της κούπας σε μια χρονιά που σίγουρα θα μπει... ψηλά το βιογραφικό του, με τους ποδοσφαιριστές του -ωστόσο- να βάζουν πλάτη και να μην επιτρέπουν περιθώριο λάθους. Χωρίς να έχει πλάνο, η Πάλας ανέβασε πολλούς ποδοσφαιριστές μπροστά στα τελευταία λεπτά, για να φάει το τρίτο γκολ στην κόντρα, με τον Ζεσούς να πλασάρει άρτια από αριστερά στην κλειστή γωνία. Δεν θα έπρεπε να μετρήσει το γκολ, μιας και ο Βραζιλιάνος ήταν σε οριακή θέση οφσάιντ. Λογικά δεν θα άλλαζε κάτι έτσι κι αλλιώς, αλλά μπάλα είναι και γυρνάει...

Πλέον η Σίτι είναι έναν βαθμό πάνω από την Λίβερπουλ και περιμένει το παιχνίδι της με την Τσέλσι για να μάθει εάν θα έχει ακόμα τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ, ή εάν θα πρέπει να συνεχίσει με νίκες και στους προσεχείς της αγώνες (σ.σ χρωστάει έναν).Όσον αφορά την Πάλας, παραμένει εννέα βαθμούς πάνω από την 18η Κάρντιφ.

Οι συνθέσεις:

Κρίσταλ Πάλας: Γουάιτα, Γουάν-Μπισάκα, Κέλι, Νταν, Φαν Άνχολτ, Μιλιβόγιεβιτς, ΜακΆρθουρ (85’ Σακό), Σλουπ (22’ Κουγιάτε), Τάουνσεντ (77’ Μάγιερ), Ζαχά, Μπεντέκε

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Μεντί, Γκιουντογκάν, Σίλβα (65’ Μπερνάρντο), Ντε Μπρόινε, Σανέ (87’ Στόουνς), Στέρλινγκ, Αγουέρο (75’ Γκαμπριέλ Ζεσούς)

Γιώργος Σιάφας