Τραγωδία Χίλσμπορο: Το δικαστήριο δεν έβγαλε ετυμηγορία για τον επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας

Χωρίς ποινή για τον επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, στο ματς της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ στις 15 Απριλίου του 1989 ολοκληρώθηκε η δίκη για την τραγωδία του Χίλσμπορο, με το δικαστήριο να μην βγάζει ετυμηγορία στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία και βαριά αμέλεια.



Τραγωδία Χίλσμπορο: Το δικαστήριο δεν έβγαλε ετυμηγορία για τον επικεφαλής αξιωματικό της Αστυνομίας

Ήταν Ιούλιος του 2017 όταν απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε έξι άτομα για την απώλεια 96 ανθρώπινων ζωών, με την δίκη τους να ολοκληρώνεται λίγες ημέρες πριν ακόμη μία ημέρα μνήμης για τα θύματα της τραγωδίας.

Έπειτα από δύο μήνες οι 12 ένορκοι (έξι άνδρες και έξι γυναίκες) δεν μπόρεσαν να βγάλουν απόφαση για τον πλέον 74χρονο συνταξιούχο αστυνομικό και τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για τον θάνατο 95 ανθρώπων (σ.σ ο 96ος, Τόνι Μπλαντ, είχε ξεψυχήσει έναν χρόνο και μία ημέρα μετά το τραγικό γεγονός και σύμφωνα με νόμο της εποχής δεν μπορούσε να συμπεριληφθεί στην συγκεκριμένη λίστα).

Ο πρώην γραμματέας της Σέφιλντ Γουένσντεϊ, Γκρέιαμ Μάκρελ, κρίθηκε ένοχος για την αμέλειά του ίδιου και κατ’ επέκταση του συλλόγου να μην υπάρχουν αρκετά τουρνικέ στις εισόδους/εξόδους του γηπέδου.