Απίστευτο βίντεο με τα ποσά που επένδυσαν οι σύλλογοι τα τελευταία 28 χρόνια (Video)

Μέσα σε περίπου δύο λεπτά, ένα απίστευτο βίντεο δείχνει τις οικονομικές διακυμάνσεις στον παγκόσμιο ποδοσφαιρικό χώρο τα τελευταία 28 χρόνια, με την Μάντσεστερ Σίτι να καταλήγει στην κορυφή ξεπερνώντας τις επενδύσεις που είχε κάνει η Τσέλσι. Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κλείνει η τριάδα, με την Λίβερπουλ να ολοκληρώνει την δεκάδα.

Advertisement
Απίστευτο βίντεο με τα ποσά που επένδυσαν οι σύλλογοι τα τελευταία 28 χρόνια (Video)

Περίπου 3.5 δισεκατομμύρια έχουν βάλει οι πρώτες τρεις αγγλικές ομάδες, με την Σίτι να ξεπερνάει την Ρεάλ Μαδρίτης το 2016-17 και να μην ξανά πέφτει από την κορυφή.

Εκεί είχε βρεθεί για αρκετό διάστημα η Τσέλσι, που στην εποχή του Ρομάν Αμπράμοβιτς έκανε μεγάλο ξεπέταγμα και εκθρόνισε την Ίντερ, για να χάσει την θέση της το 2007-08 από την Ρεάλ Μαδρίτης που άρχισε να ξανά μπαίνει δυναμικά στο κόλπο. Στην συνέχεια, και ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μαζί με την Λίβερπουλ είχαν αρκετά σκαμπανεβάσματα, ήταν σειρά της Σίτι να αρχίσει να ανεβαίνει, σπρώχνοντας χρήμα από το 2008-09 και κάνοντας ανάλογες κινήσεις και στην συνέχεια. Επιστρέφοντας στην Γιουνάιτεντ από το 2014-15 κι έπειτα άρχισε να ανοίγεται κι αυτήν περισσότερο, για να περάσει τρίτη το 2017-2018. Η υποχώρηση της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν και αυτή που επέτρεψε στην ίδια και την Τσέλσι να κρατήσουν θέση στο πόντιουμ.

Σημαντική παρουσία στην δεκάδα είχε για αρκετά χρόνια και η Νιούκαστλ.

 

 

Γιώργος Σιάφας