Ελάχιστα τα εισιτήρια των ομάδων για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Μόλις 17.000 θα είναι τα εισιτήρια που θα μοιραστούν έκαστος από την UEFA στους δύο φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει εκ νέου παράπονα από τους οπαδούς.  



Ελάχιστα τα εισιτήρια των ομάδων για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

To νέο γήπεδο της Ατλέτικο Μαδρίτης μπορεί να φιλοξενήσει 63.500 φιλάθλους, όμως μόνο λίγο παραπάνω από το μισό αυτού θα καλυφθεί από τους υποστηρικτές των δύο ομάδων που θα φτάσουν στον τελικό της 1ης Ιουνίου. Τα υπόλοιπα θα διατεθούν σε χορηγούς, στα μέλη της UEFA και σε γνωστές προσωπικότητες. Οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 60 και 513 λιρών, ανάλογα τη θέση στις εξέδρες του γηπέδου.

Η παρουσία τεσσάρων αγγλικών ομάδων στους «8» της διοργάνωσης καθιστά αρκετά πιθανή τη παρουσία μίας εξ αυτών στον τελικό της Μαδρίτης. Η ζήτηση λοιπόν από πλευράς αγγλικών ομάδων είναι τεράστια, με τα διατιθέμενα εισιτήρια να μην καλύπτουν ούτε τις ανάγκες των κατόχων εισιτηρίων διαρκείας.

Το ίδιο συνέβη και πέρσι στον τελικό του Κιέβου, με τους φιλάθλους να εκφράζουν έντονα τα παράπονα τους. «Δισεκατομμύρια στο ποδόσφαιρο. Δεν είναι πια το παιχνίδι του κόσμου», έγραψαν στο Twitter. Μάλιστα εντοπίστηκε και πώληση εισιτηρίων σε υπεραξία, με τη τιμή την ώρα του αγώνα να φτάνει τις 14.000 λίρες.

Θανάσης Κρητικός