Yes, of course!

Απίστευτο κι όμως... «διαβολικό»! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 του «Ολντ Τράφορντ» και απέκλεισε την... δύσμοιρη Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο «Παρκ ντε Πρενς» επικρατώντας με σκορ 3-1 χάρις σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ράσφορντ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων!



Yes, of course!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε αρχικά να τρομάξει την Παρί Σεν Ζερμέν με τα δύο τέρματα του Ρομέλου Λουκάκου (2’, 30’). Στο μεσοδιάστημα (12’) ο Μπερνάτ είχε ισοφαρίσει αλλά η βραδιά μύριζε.... θαύμα! Μέχρι να έρθει το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο Κιμπεμπέ βάζει το χέρι του στο σουτ του Νταλότ, ο Σκόμινα έκανε χρήση του VAR για... να βγάλει άκρη και ο Σόλσκιερ ούρλιαζε στο αυτί του! «Yes, of course! It’ a penalty!»

Ο Σλοβένος το καταλόγισε και ο Ράσφορντ εκτέλεσε τα όνειρα της Παρί για διάκριση στο θεσμό με τον ίδιο τρόπο που το είχε κάνει η Μπαρτσελόνα προ διετίας, αντιστρέφοντας το εις βάρος της 4-0 του Παρισιού με το εκκωφαντικό 6-1 στο «Καμπ Νου»!

Η παράδοση που θέλει τις ομάδες που χάνουν το πρώτο εντός έδρας νοκ-άουτ ματς με 2+ τέρματα να μην προκρίνονται σταμάτησε στο Παρίσι έπειτα από  34 περιπτώσεις ενώ η Γιουνάιτεντ επιστρέφει από τους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από πέντε χρόνια (σ.σ. σεζόν 2013-14 η τελευταία φορά)! Και όλα αυτά σε ένα βράδυ που ο Σόλσκιερ δεν είχε στη διάθεσή του τον Πογκμπά λόγω της αποβολής του στο πρώτο ματς αλλά και τους Αλέξις Σάντσες, Μαρσιάλ, Μάτα, Μάτιτς, Ερέρα, Τζόουνς, Βαλένσια, Νταρμιάν, Λίνγκαρντ λόγω τραυματισμών.

Το ματς

Ένα λάθος γύρισμα του Κέρερ έδωσε την ευκαιρία στον Λουκάκου να φτάσει πρώτος στην μπάλα και να ανοίξει το σκορ στο 2ο μόλις λεπτό, αφού προηγουμένως ξεπέρασε και το εμπόδιο του Τζιανλουίτζι Μπουφόν!

Η απάντηση της Παρί υπήρξε άμεση! Ο Ντάνι Άλβες βρήκε τον Εμπαπέ εντός περιοχής και ο Γάλλος επιθετικός γύρισε στον Μπερνάτ, ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα με κοντινό πλασέ στο 12’.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι γηπεδούχοι βρίσκονται πιο κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα, ο Ράσφορντ έγινε κάτοχος της μπάλας αρκετά μέτρα μακριά από την εστία και επιχείρησε ένα σουτ που... μπέρδεψε τον Μπουφόν!

Ο Ιταλός πορτιέρο έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και έδωσε την ευκαιρία στον Λουκάκου να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ημίωρο ματς!  Αναγκαστική αλλαγή για τους φιλοξενούμενους στο 36ο λεπτό, με τον Σόλσκιερ να αντικαθιστά τον τραυματία Μπαϊγί με τον Νταλότ.

Στο δεύτερο μέρος οι «devils» κατάφεραν να περιορίσουν τις επιθετικές ορέξεις της Παρί, οι οποία έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο τέρμα μονάχα στο 84ο λεπτό με το διαγώνιο σουτ του Μπερνάτ να σταματά στο δεξί δοκάρι του Ντε Χέα! Μέχρι τις καθυστερήσεις τίποτα δεν έδειχνε να αλλάζει αλλά το σουτ του Νταλότ άλλαξε πορεία από το χέρι του Κιμπεπέ! VAR, πέναλτι, Ράσφορντ και η Γιουνάιτεντ στους «8»!

 

Οι συνθέσεις

Παρί Σεν Ζερμέν: Μπουφόν, Σίλβα, Κιμπεμπέ, Κέρερ (70’ Παρέδες), Μπερνάτ, Μαρκίνιος, Βεράτι, Ντάνι Άλβες (90+5’ Καβάνι), Ντι Μαρία, Ντράξλερ (70’ Μενιέ), Εμπαπέ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπαϊγί (36’ Νταλότ), Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Σο, ΜακΤόμινεϊ, Γιανγκ (87’ Γκρίνγουντ), Φρεντ, Περέιρα (81’ Τσονγκ), Ράσφορντ, Λουκάκου

Σκόρερς

2’, 30’ Λουκάκου, 12’ Μπερνάτ, 90+2’ Ράσφορντ (πεν.)

Διαιτητής

Νταμίρ Σκόμινα (Σλο)

Πρώτο ματς - 12.02.2019

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-2

Γιάννης Τζιουμακλής