Με ρέκορντμαν Κέιν στα προημιτελικά η Τότεναμ (vid)

Ο Ούγκο Γιορίς στο πρώτο μέρος φρόντισε να διατηρήσει το «μηδέν» στην πίεση της Ντόρτμουντ και ο Χάρι Κέιν σκόραρε στη... δεύτερη καλή φάση της ομάδας του, για να περάσει η Τότεναμ στα προημιτελικά του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ μετά και το εκτός έδρας 1-0 επί της Ντόρτμουντ. Κορυφαίος σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τα «σπιρούνια» με 24 τέρματα ο Άγγλος στράικερ, συνολικό σκορ 4-0 επί των Βεστφαλών στα δυο ματς των «16».  



Με ρέκορντμαν Κέιν στα προημιτελικά η Τότεναμ (vid)

Ήταν λογικό για τη Ντόρτμουντ και με την ώθηση του κόσμου της να μπει στο ματς και να προσπαθήσει να... πνίξει την Τότεναμ. Τα ποσοστά κατοχής της μπάλας από τα πρώτα λεπτά ξεπέρασαν το 70-30, ωστόσο, για να δημιουργηθεί η πρώτη... υποψία καλής στιγμής χρειάστηκε να περάσουν 11 λεπτά, όταν τότε ο Βερτόνχεν πρόλαβε τον Ρόις και του πήρε τη μπουκιά από το στόμα προτού ο Γερμανός «εκτελέσει» τον Γιορίς. Αυτή, ήταν η μοναδική βοήθεια που ήθελε ο Γάλλος τερματοφύλακας από αμυντικό του, αφού στη συνέχεια... το πήρε πατριωτικά! Ούτε ο Ρόις, ούτε ο Βάιγκλ, ούτε ο Αλκάθερ κατάφεραν να νικήσουν τον γκολκίπερ των Λονδρέζων που κατέβασε ρολά, με τους Βεστφαλούς να έχουν 11 τελικές και 5 εξ αυτών στο στόχο στο πρώτο μέρος. Τα «σπιρούνια» θα μπορούσαν να έχουν τελειώσει το ματς από το 31', ωστόσο, ο Σον υπό πίεση απέναντι από τον Μπούρκι πλάσαρε άουτ, αν και παραπονέθηκε για πέναλτι σε σπρώξιμο του Βολφ.

Στο 49ο λεπτό κι ενώ οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ξανά να μπουν δυναμικά στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο, ο Χάρι Κέιν ολοκλήρωσε τη... σεμνή τελετή και έστειλε την ομάδα του Ποτσετίνο στην επόμενη φάση. Από ωραία κάθετη του Σισοκό, ο Άγγλος στράικερ έφυγε από κανονική θέση στην πλάτη της άμυνας και με πολύ ωραίο σουτ απέναντι από τον Μπούρκι σκόραρε για το 1-0. Ασφαλώς και αυτή η εξέλιξη είχε σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών του Φαβρ που είχαν κάνει ήδη μεγάλη προσπάθεια, είχαν δει τον Γιορίς να τους αρνείται συνεχώς το γκολ και στη δεύτερη φάση των αντιπάλων τους στο ματς είδαν τη μπάλα να πηγαίνει στο βάθος της εστίας τους. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά στα υπόλοιπα λεπτά, οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και φυσικά δεν είχαν το χρόνο για ν' αλλάξουν το συνολικό σκορ και κάπως έτσι τα «σπιρούνια» βρέθηκαν στα προημιτελικά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Βολφ (62' Λάρσεν), Βάιγκλ, Ακάντζι, Ντιαλό, Βίτσελ, Σάντσο, Γκέτσε, Ρόις (74' Ντελάνεϊ), Γκερέιρο (62' Πούλισιτς), Αλκάθερ

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Οριέ, Σισοκό, Γουίνκς (55' Ντάιερ), Ντέιβις, Έρικσεν (83' Ρόους), Σον (71' Λαμέλα), Κέιν

Κώστας Ζάλιαρης