Και τώρα... τρέχει η Άρσεναλ!

Αναπάντεχη ήττα με σκορ 1-0 γνώρισε η Άρσεναλ στη Λευκορωσία από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «32» του Europa League. Ο Στάνισλαβ Ντραγκούν το μοναδικό γκολ της συνάντησης στο 45’. Απευθείας κόκκινη κάρτα στο 85’ ο Λακαζέτ.



Και τώρα... τρέχει η Άρσεναλ!

Τεράστιο αποτέλεσμα για τους γηπεδούχους, οι οποίοι κερδίζουν αγγλική ομάδα στην έδρα τους για πρώτη φορά στο πλαίσιο ευρωπαϊκών διοργανώσεων (σ.σ. τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς του παρελθόντος).

Το επίτευγμα μοιάζει ακόμη μεγαλύτερο αν αναλογιστεί κανείς πως η ομάδα του Αλεξέι Μπάγκα απείχε 63 ολόκληρες μέρες από επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το τελευταίο τους ματς διεξήχθη στις 13 Δεκεμβρίου με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (σ.σ. νίκη με σκορ 3-1).

Οι απουσίες των Μεσούτ Οζίλ και Άαρον Ράμσεϊ ίσως διαδραμάτισαν τελικά έναν ρόλο στην έκβαση της σημερινής αναμέτρησης αλλά αξίζει να σημειωθεί πως ο Γερμανός έχει λείψει στα 100 από τα 314 ματς που έχουν δώσει οι «gunners» από την ημέρα που υπέγραψε στην ομάδα.

Στους «αστερίσκους» της βραδιάς και η συμμετοχή του 37χρονου Αλεξάντερ Χλεμπ, ο οποίος αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του για 57 λεπτά. Ο Λευκορώσος αγωνίστηκε με τα χρώματα της Άρσεναλ από το 2005 έως το 2008 με απολογισμό 130 επίσημες εμφανίσεις.

Το ματς

Η ομάδα του Λονδίνου έδειξε να αναζητά από νωρίς το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και λίγο έλειχε να... τον βρει στο 2ο μόλις λεπτό! Ο Ιγουόμπι βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Κολάσινατς και αυτός μεταβίβασε στον Μχιταριάν. Η χλιαρή προσπάθεια του Αρμένιου δεν στάθηκε ωστόσο ικανή να νικήσει τον Σερμπίτσκι.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν ωστόσο στη συνέχεια να μετριάσουν τον ενθουσιασμό των «κανονιέρηδων» και η πρώτη τους ευκαιρία για γκολ υπήρξε μια από τις σημαντικότερες του πρώτου μέρους, αφού το σουτ που επιχείρησε ο Μίλιτς στο 29’ σταμάτησε στο δοκάρι του Τσεχ!

Και ενώ οι δύο ομάδες έδειχναν να οδηγούνται στην ανάπαυλα χωρίς σκορ, ήρθε το 45ο λεπτό και η σέντρα του Στάσεβιτς από στημένη φάση να δώσει στον Ντραγκούν την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με καρφωτή κεφαλιά! 1-0 για τους γηπεδούχους !

Στο δεύτερο μέρος, το γκολ που σημείωσε στο 57’ ο Λακαζέτ ακυρώθηκε – ορθώς - ως οφσάιντ ενώ ο Σέαντ Κολάσινατς δεν κατάφερε στο 73ο λεπτό από πλεονεκτική θέση να βρει εστία. Το αριστερό σουτ που επιχείρησε πέρασε απελπιστικά άουτ. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Λακαζέτ στο 85ο λεπτό, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη καρτα για ανόητο χτύπημα (σ.σ. αγκωνιά) στον Φιλίποβιτς.

Οι συνθέσεις

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Σερμπίτσκι, Βολκόφ, Φιλιπένκο, Ρίος, Φιλίποβιτς, Ντραγκούν, Χλεμπ (57’ Μπερεζκίν), Μπάκα, Μίλιτς (69’ Ντουμπάγιτς), Στάσεβιτς, Σκάβις (80’ Μούκαμ)

Άρσεναλ: Τσεχ, Κοσιελνί, Μουστάφι, Μόνρεαλ, Κολάσινατς (74’ Ντένις Σουάρεθ), Μέιτλαντ-Νάιλς (68’ Ομπαμεγιάνγκ), Τσάκα (69’ Τορέιρα), Γκεντουζί, Μχιταριάν, Ιγουόμπι, Λακαζέτ

Σκόρερ

Ντραγκούν 45’

Διαιτητής

Σερντάν Γιοβάνοβιτς (Σερβία)

Ρεβάνς

Άρσεναλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - 21.02.2019

Γιάννης Τζιουμακλής