Και... επαγγελματική η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ

Αν και δυσκολεύτηκε λιγάκι απέναντι στον τσαμπουκά που έβγαλε η Ρέντινγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ πήρε μια επαγγελματική νίκη κόντρα στην ομάδα της Τσάμπιονσιπ και με ίδιο σκορ σαν κι αυτό του αγώνα κόντρα στην Νιούκαστλ (2-0) συνέχισε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Αγγλίας.



Και... επαγγελματική η Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ

Έδειξε όντως τσαμπουκαλεμένη η Ρέντινγκ, που θέλησε να πιάσει στον ύπνο την Γιουνάιτεντ και να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές που έκανε ο Νορβηγός τεχνικός στην αρχική του ενδεκάδα, αλλά για ακόμη μία φορά δεν ήταν αποτελεσματική μπροστά στην αντίπαλη εστία έτσι ώστε να διεκδικήσει με αξιώσεις την έκπληξη, σε μια διοργάνωση άλλωστε που φημίζεται γι’ αυτές. Τις χαμένες καλές στιγμές για τις δύο πλευρές διαδέχθηκε η φάση του 20ου λεπτού, κατά την οποία ο Φρεντ σκόραρε για τους γηπεδούχους αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Αποτέλεσμα να γίνει χρήση του VAR, μέσω του οποίου εντοπίστηκε παράβαση στο ένα-δύο που έκανε ο Βραζιλιάνος με τον Χουάν Μάτα, με τον Ισπανό να ανατρέπεται μέσα στην περιοχή και κατά συνέπεια να κερδίζει το πέναλτι. Δύο λεπτά πήρε στην διαιτητική ομάδα να αποφανθεί, με τον Μάτα να σκοράρει από την άσπρη βούλα για το 1-0. Μισό ημίχρονο χρειάστηκαν για να ανοίξουν το σκορ στο πρώτο μέρος οι «κόκκινοι διάβολοι», που χτύπησαν εκ νέου σε περίπου ίσα χρονική απόσταση, με τον Ρομέλου Λουκάκου να πιστώνει την ασίστ στον Αλέξις Σάντσες και να κάνει το 2-0 ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής στείλει τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Δεν παράτησε τα όπλα η Ρέντινγκ, δοκίμασε να βρει το γκολ που θα της ξανά έδινε ελπίδες, αλλά κάτι τέτοιο κατέστη αδύνατο. Από τις στιγμές του δευτέρου μέρους ήταν η είσοδος του 19χρονου Ταχίτ Τσονγκ για λογαριασμό της Γιουνάιτεντ, με τον νεαρό να κάνει ντεμπούτο με την ανδρική ομάδα του συλλόγου. Και ήταν θερμό το καλωσόρισμα για εκείνον, με την εξέδρα μάλιστα να τον υπερασπίζεται με σθένος όταν αντίκρισε κίτρινη κάρτα σε μία από τις μονομαχίες που δεν φοβήθηκε να μπει. Αλλαγή έγινε και ο Αλέξις, ο οποίος όταν έφτασε στον πάγκο πήγε και κάθισε στην θέση του Σόλσκιερ, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι αυτός που τον σήκωσε -πάντα με το χαμόγελο.

Στα άλλα παιχνίδια που ξεκίνησαν το μεσημέρι για το FA Cup, η Γουέστ Χαμ δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει την Μπέρμιγχαμ με το ίδιο σκορ (2-0), ενώ για την Μπέρνλι το 1-0 ήταν αρκετό για να αφήσει εκτός συνέχειας την Μπάρνσλεϊ. Από ‘κει και πέρα, στο μοναδικό ζευγάρι από την Πρέμιερ Λιγκ, η Μπόρνμουθ υποκλίθηκε εντός έδρας στην Μπράιτον, η οποία έφυγε θριαμβεύτρια με σκορ 3-1 από τη νότια ακτή. Εκτός η Γουίγκαν με 1-0 κόντρα σε ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ, την Γουέστ Μπρομ, σε επαναληπτικούς θα κριθούν τα εισιτήρια για τα ζευγάρια Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λούτον και Σριούσμπερι – Στόουκ.

Αναλυτικά τα μεσημεριανά αποτελέσματα:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ρέντινγκ 2-0

Γουέστ Χαμ – Μπέρμιγχαμ 2-0

Μπόρνμουθ – Μπράιτον 1-3

Μπέρνλι – Μπάρνσλεϊ 1-0

Γουέστ Μπρομ – Γουίγκαν 1-0

Σέφιλντ Γουένσντεϊ – Λούτον 0-0

Σριούσμπερι – Στόουκ 1-1

Γιώργος Σιάφας