Μπορούσε και... χειρότερα (vid)

Μετριότατη έως κακή η Άρσεναλ στο Amex, έμεινε στο 1-1 απέναντι στη Μπράιτον για τη φετινή Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ... Απρόσεχτη άμυνα, καμία φαντασία και αδυναμία σύνδεσης με την επίθεση ώστε να δημιουργηθούν καλές στιγμές για γκολ από πλευράς ομάδας του Έμερι που εγκλωβίστηκε και από τους ανταγωνιστικούς «γλάρους». Ένα ημίχρονο και... έξω ο Εζίλ!  



Μπορούσε και... χειρότερα (vid)

Το φουριόζικο ξεκίνημα της Άρσεναλ έφερε και γρήγορο γκολ. Αυτό ακριβώς που ήθελαν οι «κανονιέρηδες» σε πρώτο βαθμό το πέτυχαν. Το θέμα είναι πως δεν είχαν συνέχεια. Ο Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έφτασε στα 13 τέρματα στο φετινό πρωτάθλημα, όταν στο 7ο λεπτό κι έπειτα από την επιμονή του Λακαζέτ να μη χάσει τη μπάλα και χαθεί η ευκαιρία, ο Γκαμπονέζος με δεξί σουτ νίκησε τον Ράιαν για το 1-0. Οι «γλάροι» έμπαιναν σταδιακά στο ματς, θα πρέπει να είναι ευγνώμονες που τους κράτησε σε αυτό ο τερματοφύλακάς τους με τρομερή επέμβαση κάτω δεξιά σε τετ-α-τετ με τον Ομπαμεγιάνγκ όσο η Άρσεναλ είχε το προβάδισμα και στο 35' ήρθε το γκολ της ισοφάρισης! Από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων, η μπάλα πέρασε απ' όλους, μεταφέρθηκε αριστερά, ο Πρέπερ έστειλε μπροστά για τον Λοκάντια, ο οποίος με τη λάθος κεφαλιά του Λιχστάινερ κατάφερε να περάσει τον Λένο που βγήκε μάταια και η Μπράιτον έγραψε το 1-1!

Ο Έμερι αντιλαμβανόταν ότι το πράγμα είχε... κενά για την ομάδα του και έπρεπε να διορθώσει την κατάσταση. Έβγαλε τον κακό Εζίλ για να περάσει στο ματς τον Ιγουόμπι με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έβγαλε τον Λακαζέτ για να βάλει στο παιχνίδι τον Ράμσεϊ, έτσι ώστε ν΄ανακτηθεί ο έλεγχος στο χώρο του κέντρου και να υπάρξει μεγαλύτερη σιγουριά στον τρόπο μεταφοράς της μπάλας στην επίθεση αλλά και στην άμεση εφαρμογή σωστής άμυνας τις στιγμές που η Μπράιτον έβγαινε μπροστά. Ο Κοσιελνί αποχώρησε... εξουθενωμένος στο 70', ο Λιχστάινερ προβλημάτιζε πίσω, η ανάπτυξη των «κανονιέρηδων» είχε προβλήματα που δεν ξεπερνιούνταν, οι γηπεδούχοι είχαν θάρρος και αντοχές και στο 77' ο Μαρτς άργησε να σκεφτεί να «κρεμάσει» τον Λένο. Όταν το έκανε, έχοντας βγει στην πλάτη της άμυνας, έστειλε άσχημα τη μπάλα ψηλά. Στο ματς ήταν πραγματικά αδύνατο ν' αλλάξει κάτι κυρίως για την Άρσεναλ, η Μπράιτον προσπάθησε να υπερασπιστεί το σκορ και εν τέλει το πέτυχε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπράιτον: Ράιαν, Μοντόγια, Ντάφι, Μπάλογκαν, Μπερνάρντο, Μαρτς, Γκρομπ, Στέφενς, Πρέπερ, Λοκάντια (86' Νόκαερτ), Μάρεϊ (79' Αντόνε)

Άρσεναλ: Λένο, Λιχστάινερ, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί (70' Μέιτλαντ – Νάιλς), Κολάσινατς, Τζάκα, Τορέιρα, Γκεντουζί, Εζίλ (46' Ιγουόμπι), Λακαζέτ (62' Ράμσεϊ), Ομπαμεγιάνγκ

Κώστας Ζάλιαρης